10 Food Confessions

De laatste tijd zag ik op veel blogs de 10 Food Confessions Tag voorbij komen en omdat deze mij ook wel heel leuk leek om te doen als blogger die in elke My Week in Photos weer een foodfoto overload heeft. Lees snel verder voor mijn 10 Food Confessions!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik best wel veel gekke of vreemde gewoontes heb wat betreft eten, dus eigenlijk zou ik er wel veel meer dan tien op kunnen noemen. Voor nu houd ik het bij de volgende tien, die ik wel aardig typerend vind voor mijzelf:

1) Ik houd ervan om mijn eten door elkaar te mixen/prakken/husselen, of hoe je het ook wil noemen. Op mijn foodfoto’s zie je daar niks van, maar zodra die foto’s gemaakt zijn gooi ik alles door elkaar. Zo snijd ik zelfs het stukje vlees dat bij mijn eten zit in kleine stukjes en hussel ik dat door de rest in.

Wraplasagne

2) Voor mij moet er bijna altijd saus bij mijn eten en veel ook. Rijst met pindasaus wordt bij mij al snel pindasaus met rijst en die zeldzame keer dat we eens een keer pizza bestellen eet ik naast mijn eigen bakje knoflooksaus, ook 3/4 van Jeff’s bakje op.

 

3) De keuze tussen nooit meer zoet of nooit meer hartig is voor mij supermakkelijk, aangezien ik niet zo’n zoetekauw ben. Snoep vind ik vies en de chocolade die ik eet (alleen 70% of puurder), eet ik zo ongeveer één keer in de maand. En dan neem ik één blokje en Jeff de rest van de reep zo ongeveer.

4) Als ik uiteten ga, sla ik dan ook eigenlijk altijd het toetje over. Ergens hoop ik altijd dat ze een kaasplankje als toetje hebben, maar dat ben ik nog niet tegengekomen helaas.

Romige risotto met pesto closeup

5) Kaas vind ik heerlijk. Wij eten met zijn tweeën met gemak 400 gram in de week op en dan doen we nog “zuinig” aan ook.

6) Hoewel ik vrij snel eet, moet ik wel altijd zittend eten. Ik word echt chagrijnig als ik staand moet eten, want ik ben geen koe die de hele dag staat te grazen. Ik wil ervoor gaan zitten en ervan genieten.

Zomerse couscoussalade bowl

7) Als klein meisje at ik alleen macaroni en dronk ik alleen maar appelsap. Surprise, surprise: dat vind ik tegenwoordig dus niet zo lekker meer. Ik heb het een tijdje helemaal niet gelust, maar tegenwoordig eet ik het wel, hoewel ik het saai vind smaken.

8) Frisdrank vind ik eigenlijk best wel heel vies. Ik drink het dan ook bijna nooit. Het liefst drink ik de hele dagen water en thee (vooral thee, dat is echt mijn favoriete drankje) en dan voor de afwisseling soms eens wat wijn of héél soms een keer een ander alcoholisch drankje.

Maya Tea 50 grams

9) Ik ben gek op noten en bijna alles waar het doorheen zit. Zo eet ik graag los noten (vooral ongezouten cashews), maar ook de pindakaas en pindasaus vind ik heerlijk. Pindasaus maakt in mijn optiek zo ongeveer alles eetbaar.

10) Het liefst eet ik drie keer per dag warm. Heel soms doe ik dat nog ook.

Dit waren mijn 10 Food Confessions! Ik ben benieuwd of jullie wat herkennen!

Wat is jouw gekste eetgewoonte?

You may also like

26 reacties

 1. Leuke tag! Mijn gekste gewoonte is ‘s nachts mijn bed uit komen en op zoek gaan naar eten, vooral chocoladeis een favoriet, dus heb ik dat eigenlijk nooit meer in huis (aangezien de weegschaal de laatste tijd ook niet al te vriendelijk is.)

 2. Vooral nummer 8 herken ik, frisdank hoeft voor mij niet zo meer. Af en toe een cassis, maar voor de rest houd ik het bij thee, water en ice tea.

 3. Hihi ik vind over eten lezen/ al die lekkere foto’s zien op jouw blog altijd zo leuk. Ik denk niet dat ik echt een gekke eetgewoonte heb meer dat ik tegenwoordig glutenvrij moet eten wat soms lastig is.

 4. Geweldig om te lezen. Pindasaus dus hahaha. Ik ben een zoetekauw en laat warme maaltijden en hartige snacks links liggen.

  Frisdrank drink ik gelukkig zelden.

 5. Wat leuk om te lezen! Ik herken me heel erg in het husselen, haha, alles moet door elkaar zitten en dan kan ik het lekker naar binnen werken 🙂

 6. Leuk om te lezen! Heel herkenbaar ook. Leuk! Ik ben zelf ook gek op kaas. Ik heb zelfs een periode gehad dat ik elke dag een zakje met kaasblokjes leegat. Ook moet je bij mij niet aankomen met frisdrank. Geef mij maar water of een wijntje 😉

 7. Leuk om dit te lezen. En voor 4, ik was laatst in mijn woonplaats uit eten en daar hadden ze een kaasplankje als toetje. Heerlijk moet ik je zeggen

 8. Haha leuk om te lezen dit! Ik ben een student en lust geen rijst. Ik weet dat er geen echte smaak aan zit, maar bah, bah, bah (en volgens mijn medestudenten ben ik daarom een nep-student, haha).

  1. Haha wie weet komt dat nog wel! Als je het niet lekker vind kan ik je aanraden er veel pindasaus overheen te gooien, dat maakt bijna alles lekker (zelfs spruitjes en die lust ik dan weer niet).

 9. Leuk om te lezen! Ik eet echt helemaal anders dan jij! 🙂 Zo ben ik niet zo’n sausfan en ben ik net wel een ontzettende zoetekauw! Geef mij maar driemaal per dag een dessertje! 😉

 10. wat een leuke tag, als kind zijnde was ik gek op doperwtjes, eerlijk gezegd vind ik het nu droge balletjes zonder geur of kleur. grappig dat je smak toch vaak veranderd….Ik ben ook meer van jhet hartige eten, dat vind ik lekkerder dan zoet!

 11. wat een leuke tag en inderdaad heel passend bij jou! Wat een leuke antwoorden geef je ook, volgens mij zijn wij qua eten tegenpolen haha. Ik eet het liefst alles zo droog mogelijk zonder saus, ben gek op zoet en ben dol en verzot op toetjes haha. Ik houd trouwens ook wel van noten:P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *