6 Beauty Sins

Het leek me leuk om voor vandaag een artikel te schrijven over beauty sins. Iedereen heeft wel iets waarvan je weet dat het je schoonheid niet ten goede komt, maar toch doe je het elke weer (of juist niet). Vandaar dat ik vandaag de 6 beauty sins heb gekozen die ik persoonlijk probeer om te vermijden. Alleen of mij dat ook lukt?

Natuurlijk probeer ik altijd netjes met mijzelf om te gaan, zodat ik er nog zo lang mogelijk goed uit blijf zien. Toch maakt iedereen wel eens een foutje. Ik zal maar beginnen met een fout die ik naar mijn eigen mening tegenwoordig niet meer overduidelijk maak, maar wel heb gemaakt in het verleden:

1) Je kwasten niet regelmatig schoonmaken.

Ik denk dat iedereen hiervan het belang wel inziet. Toen ik nog niet zo lang kwasten gebruikte, maakte ik ze eigenlijk nooit schoon, totdat ik erachter kwam dat het eigenlijk heel belangrijk is om je kwasten schoon te maken. Ik ontdekte dit omdat ik merkte dat hoe langer ik dezelfde kwasten gebruikte, hoe meer ik last kreeg van onzuiverheden. Tja, dat is dus het resultaat van weinig hygiëne. Nu moet ik zeggen dat ik sowieso gevoelig ben voor onzuiverheden, maar nu ik minstens één keer in de week alle kwasten die ik gebruik schoonmaak, heb ik er in ieder geval een stukje minder last van. Ik gebruik trouwens sinds kort babyshampoo, daarvoor gebruikte ik producten die speciaal voor het reinigen van kwasten zijn. Persoonlijk vind ik beide wel prima, alleen is babyshampoo een stuk goedkoper.

2) Je nagels knippen, afscheuren of afbijten.

Als je graag mooie, sterke nagels wil, is het af te raden om je nagels te knippen. In plaats daarvan kun je ze beter veilen. Je nagels afscheuren of afbijten is al helemaal niet goed voor je nagels. Ik moet toegeven dat ik als ik een klein scheurtje in mijn nagel zie ik die soms nog wel eens af wil scheuren, maar verder veil ik mijn nagels wel altijd en knip ik ze nooit.

3) Foundation dragen in de verkeerde kleur.

Ik denk dat dit vooral moeilijk is voor dames met een hele lichte én voor dames met een hele donkere huidskleur. Zelf ben ik erg licht, waardoor ik maar met moeite een goede kleur kan vinden. Zelfs als ik de lichtste kleuren kies, is deze negen van de tien keer te donker.

IMG_0300[1]

Hier kun je zien dat mijn foundation iets te donker is. Jammer, want hierdoor zie je hem een stuk beter zitten en lijkt hij niet meer natuurlijk.

4) Té geëpileerde wenkbrauwen of “streepjes.”

Ik weet niet of ik echt recht van spreken heb, want zoals jullie misschien al weten ben ik één van de watjes die haar wenkbrauwen niet durft te epileren. Ik ben zo bang dat ik teveel weghaal of de hele vorm verpest. Té geëpileerde wenkbrauwen of gewoon volledig weggehaalde wenkbrauwen, is dus niet een  sin die ik snel zal begaan. Brrrr… Ik ril er gewoon van.

5) Té veel blush aanbrengen.

Ik heb dit zelf ook echt wel eens gedaan, maar ik let er nu op, dus hopelijk gebeurd dit niet weer. Als je té veel blush aanbrengt, creeër je namelijk een clownesque effect. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ook moet je opletten dat je de blush zou aanbrengt dat hij je gezichtsvorm mooi laat overkomen. 

6) Je make-up niet afhalen voor je gaat slapen.

Dit is echt een grote don’t! Er is volgens mij niet veel dat slechter is voor je huid, dus probeer altijd je make-up te verwijderen voor het slapen gaan. Slaap één nachtje met je make-up op en je huid ziet er al zeven dagen ouder uit. Moet je je eens voorstellen wat er gebeurd als je altijd je make-up oplaat? Daarnaast kunnen je wimpers ook afknappen als je met mascara op gaat slapen, kunnen je ogen gaan irriteren en doet de huid dit ook, wat vaak ook resulteert in puistjes. Zelf probeer ik altijd mijn make-up netjes te verwijderen, meestal met een goede, grondige reiniging maar als ik echt te moe ben doe ik dit heel zelden wel eens met een reinigingsdoekje, want tja dat is dan toch nog altijd iets beter dan met je volledige make-up op gaan slapen.

Wat is jouw grootste beauty sin?

You may also like

14 reacties

  1. Mijn grootste zijn kwasten niet regelmatig wassen (maar ik heb ik veel kwasten gekocht zodat ik af kan wisselen en zo ga ik door tot dat ze allemaal vies zijn en dan was ik ze in een keer). Ook was slapen met make-up ook een maar dat doe ik niet meer, ik heb een bakje met reiniging spullen op mijn bureau zodat ik ze steeds zie en niet vergeet.

  2. Oh ja dat van die make-up s’avonds afhalen. Wanneer ik een hele avond gewerkt heb ben ik vaak veel te lui en te moe om het er goed af te halen. Inmiddels doe ik het bijna altijd wel omdat ik er de volgende ochtend écht niet uitzie en mijn gezicht daar niet vrolijk van wordt.

  3. Guilty! Vooral kwasten reinigen doe ik te weinig. Ook heb ik al regelmatig mijn wenkbrauwen verpest en vaak mijn eigen pony geprobeerd te knippen, wat mislukte… Ach ja.. Leuk artikel, erg creatief bedacht weer;)

  4. Ik vind dat je echt mooie wenkbrauwen hebt, ik zou er erg blij mee zijn als ik jou was! Mijn grootste sin is dat ik mijn kwasten te weinig was.. Ik denk er elke keer weer aan, maar het komt er te weinig van.. oeps! Verder erg leuk artikel! xx
    ps. zou je een kijkje kunnen nemen op mijn blog en misschien een reactie/tip achter kunnen laten? xx

  5. Mijn kwasten wat vaker wassen moet ik ook zeker weer gaan doen. De laatste tijd zit er toch vaak een wat langere tijd tussen met dat ik ze was. Mijn nagels knipte ik ook altijd, maar de laatste tijd vijl ik ze alleen nog maar. Alleen als ik een scheurtje in een nagel heb die erg laag zit dan knip ik wel voor het vijlen er eerst een stukje vanaf. Ik ben anders zo lang aan het vijlen voordat ik bij die scheur ben haha.

  6. het enige wat ik eigenlijk echt niet doe is mijn kwasten optijd wassen. ik doe dat gewoon te weinig. maar voorderest herken ik de rest niet echt eigenlijk:P ik heb wel een hoop andere dingen waar ik dan weer moeite mee heb xD

  7. Heel goed artikel! Ik denk dat ik mijn make-up kwastjes wel vaker mag wassen, maar mijn nagels knippen vind ik soms fijner dan veilen (vooral als ik ze weer lekker klein wil hebben, anders moet ik uren veilen haha). Te dunne wenkbrauwen vind ik persoonlijk ook niet zo mooi.

  8. Ik heb vaak geen zin om m’n make-up te verwijderen, tegenwoordig probeer ik er wel aan te denken! Daarnaast droeg ik eerst altijd foundation in de verkeerde kleur, omdat ik een hele lichte huid heb en daar hebben ze bij de drogist geen foundation voor. Nu heb ik eindelijk de perfecte kleur gevonden bij MAC. x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *