A Court of Thorns and Roses

Over de boeken van Sarah J. Maas had ik al veel gehoord, met name op BookTube. Toch had ik tot nu toe nog niks van haar gelezen. Ik ben vaak toch wat bang dat het tegenvalt als er zo’n hype om boeken heen hangt. Uiteindelijk las ik laatst toch A Court of Thorns and Roses en vandaag deel ik mijn review met je.

A Court of Thorns and Roses

Dit boek is het eerste deel in de gelijknamige trilogie. Qua uiterlijk ben ik wel meteen enthousiast; het boek ziet er mooi en verzorgd uit. Het boek wordt meestal beschreven als Young Adult en fantasy, maar ook de term New Adult wordt hier vaak voor gebruikt. Mocht je trouwens graag Nederlandstalig lezen, in de vertaling heet dit boek Een Hof van Doorns en Rozen.

Op de achterkant van het boek vind je korte informatie over het boek. In het kort heeft Feyre (wat je uitspreekt als fay-ruh) een wolf gedood; dit blijkt een magisch wezen te zijn geweest. Door deze actie wordt ze gevangen  genomen en meegenomen naar het hof van haar vijand. Zoals de achterkant al suggereert, krijgt ze gevoelens voor haar vijand.

Oh en zoals je al kunt zien op de foto van de achterkant; er zit zogenaamde mature content in het boek. Hiermee wordt de seksuele content bedoeld. Zelf vond ik het nog wel meevallen, maar als je niet graag over dit soort dingen leest, kun je die scènes misschien beter overslaan.

Conclusie

Nu heb ik mijn mening over het boek nog niet gegeven; vind ik het een aanrader? Als ik heel eerlijk moet zijn had ik van tevoren al een beetje gemengde gevoelens bij dit boek, omdat ik toch snel ben teleurgesteld te raken bij een heel gehyped boek. Uiteindelijk heb ik het boek drie sterren gegeven. Ik vond het zeker wel leuk en wilde verder lezen, maar ik vond Feyre nogal eens irritant en ook het plot vond ik niet supersterk. Na ongeveer 60-70% te hebben gelezen, werd het boek wel echt beter, omdat er meer actie kwam. Voor mijn gevoel heeft het verhaal en de wereld waarin het zich afspeelt wel veel potentie, alleen komt dat net niet helemaal naar voren in dit boek. Een literair hoogstandje is het trouwens ook absoluut niet, maar daarvoor heb ik dit boek ook niet gelezen.

Ik heb gehoord dat het tweede deel veel beter is dan het eerste deel, dus ik wil A Court of Mist and Fury dan ook zeker nog gaan lezen!

Heb jij A Court of Thorns and Roses al gelezen?

You may also like

2 reacties

  1. Een vriendin van mij is binnenkort jarig en bij het lezen van je review moest ik gelijk aan haar denken. Misschien heb ik zojuist een goed cadeau gevonden haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *