A Darker Shade of Magic

Laatst las ik A Darker Shade of Magic, het eerste deel in een trilogie van V.E. Schwab. In dit eerste boek maken we onder andere kennis met Kell, die bijzondere magische krachten heeft en met maar liefst vier Londens. Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder voor mijn review (zonder plot-spoilers)!

a-darker-shade-of-magic

De cover van A Darker Shade of Magic vind ik er leuk uitzien. Ik bestelde deze editie via BookDepository (zoals eigenlijk altijd). De precieze prijs weet ik niet meer, maar ik geloof dat ik er iets van €8,- voor heb betaald. Voor de liefhebbers van Nederlandse vertalingen heb ik slecht nieuws; hij is voor zover ik kon vinden enkel in het Engels te verkrijgen.

a-darker-shade-of-magic-back

Op de achterkant vinden we zoals gewoonlijk een korte tekst over het boek. Wat mij wel opvalt is dat er heel veel quotes met complimenten op de achterkant staan. Ik vind dat zelf altijd een beetje overdreven om eerlijk te zijn; het kan misleidend zijn en zegt eigenlijk nog niet echt iets. Toch zal het blijkbaar wel werken qua marketing, want anders blijven uitgevers dit niet doen.

a-darker-shade-of-magic-photo-inside

Gelukkig maakt dit boek alle complimenten wel waar. Laten we eerst nog even verder gaan over de vormgeving. Die vind ik erg prettig. Het is opgebouwd in verschillende delen met behulp van een pagina als dat je hierboven ziet. (En tja, ik ergerde mij stiekem wel een beetje aan de Amerikaanse spelling van traveller haha, vind het er gewoon minder mooi uitzien.) Wat positief is, is dat de schrijfstijl en het lettertype dat gekozen is, ervoor zorgen dat je erg snel door het boek heen gaat.

Het verhaal vind ik ook wel erg leuk. Alleen heb ik toch een minpuntje om te noemen. Ik moest namelijk best wel inkomen gedurende de eerste 50-60 pagina’s. Ik denk dat dit komt doordat er ineens niet één Londen met bijbehorende wereld wordt beschreven, maar meteen vier. Ook het feit dat de hoofdpersoon Kell tussen deze vier Londens en werelden kan reizen als magiër, vond ik wel even wennen.  Het ging ook echt vrij vlot allemaal. Ik denk dan ook dat je het beste net als ik gewoon in één sessie die eerste pagina’s kunt lezen. Zo zit je er goed in en zal je het boek niet zo snel meer wegleggen.

Toen ik eenmaal in het verhaal zat en de werelden mij duidelijk waren, begon ik A Darker Shade of Magic erg leuk te vinden. Ik had hem zelf binnen drie dagen uit (het boek heeft 384 pagina’s). Het is dat ik het begin niet zo leuk vond, anders had ik dit boek zeker vijf sterren gegeven op Goodreads. Nu zijn het er vier, wat alsnog een mooie beoordeling is.

Over het plot ga ik verder niet uitwijden, omdat ik daar nooit spoilers over wil geven. De achterkant van een boek vind ik vaak al wel genoeg zeggen, hoewel de tekst die bij A Darker Shade of Magic wordt gegeven naar mijn mening wel heel vrij valt te interpreteren.

Mocht je gek zijn op fantasy en op zoek zijn naar een boek met uitgebreide werelden en een boek dat gewoon lekker snel weg leest, dan kan ik je A Darker Shade of Magic zeker aanraden. Qua doelgroep heb ik in mijn TBR video gezegd dat ik dacht dat dit Young Adult fictie was en tijdens het lezen had ik ook niet het idee dat ik fictie voor volwassenen aan het lezen was, maar dit boek moet blijkbaar wel daaronder vallen, aangezien Victoria Schwab haar naam naar V.E. Schwab verandert op de covers van haar boeken voor volwassenen. Zelf zou ik dit eerder ergens tussen YA en Adult Fiction in plaatsen.

Heb jij al eens iets gelezen van deze schrijfster?

You may also like

6 reacties

    1. Dank je wel! Moet ook zeggen dat ik meestal 60 pagina’s probeer aan te houden voordat ik opgeef, maar vaak is het tegen die tijd wel leuk of ben ik in ieder geval een beetje nieuwsgierig geworden naar de rest.

  1. Ik ken eigenlijk helemaal geen boeken van deze schrijfster, maar het klinkt wel veelbelovend! Alhoewel je wel snel verward raakt door de ingewikkelde lijnen die door elkaar lopen, haha. Ik vind het altijd een beetje vermoeiend als ik maar niet door het begin van een boek heen lijk te komen. Het is me één keer gebeurd dat ik echt gestopt ben en nooit meer de moeite heb gedaan om verder te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *