Amanprana Extra Vierge Kokosolie

Als je mijn blog al wat langer volgt, weet je waarschijnlijk wel dat ik een groot fan ben van kokosolie. Nu heb ik tot nu toe al verschillende merken geprobeerd, maar ik vond er niet zoveel verschil tussen zitten. Vandaag review ik Amanprana Extra Vierge Kokosolie. Zou die anders zijn?

Amanprana betekent  “serene levenskracht” en is een merk dat voedingsproducten verkoopt die zo min mogelijk bewerkt zijn en alle producten zijn biologisch en plantaardig. Ik kende het merk nog niet, maar dit klinkt natuurlijk meteen erg goed.

Aman Prana Extra Virgin Cocos Oil

De verpakking van de kokosolie ziet er al meteen erg leuk uit, vind ik.

Aman Prana Extra Virgin Cocos Oil detail

Hier een detail van de verpakking. Voor mensen die geen gluten kunnen eten is het handig dat erop staat dat er 0% gluten inzitten.

Aman Prana Extra Virgin Cocos Oil top

Bovenop het deksel staat in verschillende talen dat het om superverse kokosolie gaat en dat er een zogenaamde verser dan vers garantie opzit. Niet verkeerd natuurlijk! Ik lees wel eens horrorverhalen over hoe oud sommige producten die je “vers” in de winkel koopt zijn, dus dat je garantie hebt dat je kokosolie écht vers is, vind ik wel positief.

Aman Prana Extra Virgin Cocos Oil energy

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in hoeveel calorieën er in deze kokosolie zitten, heb ik hierboven een foto van de voedingswaarde toegevoegd. Zelf houd ik mij hier eigenlijk vrij weinig mee bezig, aangezien ik met mijn snelle stofwisseling meer belang hecht aan of het mij daadwerkelijk voedt, maar ik besef mij dat niet iedereen dat geluk heeft. Er zitten wel aardig wat calorieën in per 100 gram, maar je gebruikt vaak maar kleine porties per keer. Daarnaast schijnt het dat kokosolie je metabolisme verhoogt.

Aman Prana Extra Virgin Cocos Oil ingredients

Hier nog even de ingrediënten en wat suggesties voor gebruik. Zelf gebruik ik het met name om mee te koken. Met name bij Aziatische gerechten vind ik het gebruik van kokosolie erg lekker. Het ruikt en smaakt namelijk wel op een hele milde manier naar kokos.

Aman Prana Extra Virgin Cocos Oil structure

De kokosolie zelf is wit en vast bij lage temperaturen, maar smelt tussen de 20-30 graden en wordt dan vloeibaar. Op de foto hierboven kun je zien dat de olie al iets aan het smelten is, want toen ik de foto’s maakte was het vrij warm.

In gebruik vind ik de Amanprana Extra Vierge Kokosolie erg prettig. Ik heb wel het idee dat de kwaliteit van deze kokosolie beter is dan die van de andere varianten (online besteld of uit de supermarkt) die ik heb geprobeerd. De kokosolie is ook net wat zachter van structuur en is daardoor makkelijk in gebruik. Zelf gebruik ik kokosolie vooral om mee te koken, maar je kunt het natuurlijk op veel meer manieren gebruiken. Amanprana Extra Vierge Kokosolie kost €11,95 voor een pot van 325 ml of  €43,95 voor een pot met 1600 ml en is te koop bij Amanvida.

Gebruik jij ook vaak kokosolie?

Ik ontving dit product ter review, dit heeft echter geen invloed op mijn mening.

You may also like

15 reacties

  1. Weet je ik gebruik vaak kokosolie voor mijn lichaam of haar maar nog nooit mee gekookt. Ik kook ook dagelijks rijstgerechten en glutenvrij is beter voor mijn huid aandoening. Ik zal eens bij de AH een pot kopen en deze week proberen mee te koken.

  2. Ik ben dol op kokosolie (terwijl ik het typ, zit er kokosolie in mijn haar, bij wijze van haarmasker 😉 )
    Leuk te lezen dat je dit merk fijner vindt dan andere merken. Ik heb er nu een van de AH en die vind ik minder prettig dan de kokosolie die ik hiervoor uit de toko had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *