Amanprana mondolie menta

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een verpakking Amanprana mondolie menta ontving, maar elke keer kwam het er niet van om het te gaan gebruiken. Inmiddels heb ik het product echter goed kunnen testen en is het tijd voor mijn review!

De mondolie van Amanprana is bedoeld voor de algemene hygiëne in de mond en voor oil pulling. Oil pulling is een Ayurvedische detox techniek en zou tegen van allerlei kwaaltjes helpen. Ik was hier wel erg benieuwd naar dus ik heb het gebruikt als zowel mondolie als om mee te olietrekken. De mondolie is in de smaken menta en foeniculum te koop. Ik ging voor de menta versie.

Amanprana mondolie menta

De mondolie zit goed verpakt met nog een doosje erom heen. Dat mag ook wel, aangezien de verpakking zelf van glas is.

Amanprana mondolie menta ingredients

Op het doosje staat extra informatie zoals de ingrediënten die je hierboven ziet.

Amanprana mondolie menta info

Hier nog wat meer informatie over hoe je moet olietrekken. Je kunt het dagelijks kort doen voor je mondhygiëne of maandelijks wat langer als detox. Ik heb het beiden geprobeerd. Ik moet zeggen dat ik van het detox effect niet meteen heel veel merkte, maar ik kon wel merken dat mijn tanden schoner aanvoelden en dat ze ook iets witter werden. De olie vond ik wel vies om in mijn mond te houden voor zolang en ik moest de eerste paar keer ook echt mijn best doen om het niet uit te spugen. Het went wel enigszins, dus dat scheelt.

Amanprana mondolie menta collage

Ik moet zeggen dat ik het wel erg leuk vond om mij te verdiepen in oil pulling, maar ik denk niet dat het echt wat voor mij is. De olie gebruik ik liever voor mijn dagelijkse mondhygiëne na het tandenpoetsen; je hoeft de olie dan niet een half uur binnen te houden, maar slechts een paar minuten en dat is voor mij veel beter te doen. Het scheelt wel echt dat de Amanprana mondolie geen onnatuurlijke of gevaarlijke ingrediënten bevat en daarom vind ik dit wel een goede vervanger van het gewone mondwater dat ik al kende.

Een fles Amanprana mondolie kost €29,95 voor 200 ml bij Amanvida. Dat is zeker niet goedkoop, maar je kunt er vrij lang mee doen.

Kende jij oil pulling al?

You may also like

20 reacties

  1. Oil pulling vond ik echt vreselijk, zo vies! En moeilijk om niet te slikken. Ik ben er dan ook snel mee gestopt en heb de positieve effecten niet mogen ervaren :’)

    1. Haha ik vond het de eerste 15 minuten nog wel te doen, maar daarna kreeg ik ook elke keer moeite om het niet in te slikken, dat is best een uitdaging nog!

  2. wow Ik had echt nog nooit van mondolie of een soortgelijk product gehoord. wat interessant om er meer over te lezen. Gelukkig zitten er geen gevaarlijke stoffen in inderdaad, maar alsnog weet ook ik niet of het iets voor me is. Ik zou het denk ik wel uit willen proberen want het ziet er wel echt interessant uit haha Bedankt voor de eerlijke review!

  3. Ik kende oilpulling al wel met kokosolie om wittere tanden te krijgen, maar nog niet als detoxmethode. Maar eerlijk gezegd lijkt het me zo smerig, dat ik niet denk dat ik het ooit ga doen.

  4. Ik vind het leuk dat je de laatste tijd veel verschillende en aparte producten reviewt.

    Ik heb vorig jaar met kokosolie een week lang oil pulling volgehouden en ik wist niet dat hier speciale producten voor op de markt waren.

  5. Vind het altijd wel fijn om te horen als er geen gevaarlijke stoffen in producten zitten. Je weet maar nooit wat ze tegenwoordig erin smijten. Nog nooit van dit product gehoord maar wel leuk om te lezen!

  6. Ik heb er eigenlijk nog nooit eerder van gehoord, maar het klinkt wel prima…als dagelijkse mondhygiene, zou het wel iets voor mij zijn denk ik… 30 minuten in je mond houden bij de maandelijkse behandeling is wel lang vind ik, dus dat is vast niet zo geschikt voor mij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *