Amanprana Vitamine D2 + Superfoods Consommé

Dat het belangrijk is om voldoende vitamine D binnen te krijgen weet je waarschijnlijk wel, zo is het onder andere goed voor je spieren, botten, tanden en weerstand. Een tekort kan leiden tot bijvoorbeeld vermoeidheid. Het leek mij  erg interessant om Amanprana Vitamine D2 + Superfoods Consommé te testen voor je!

Het product komt verpakt in een kartonnen doosje met informatie erop.

Amanprana Vitamine D

Op de verpakking staat beschreven dat je als je gedurende een periode minder dan 30 minuten per dag in de zon komt, je lichaam een tekort kan opbouwen en je dus het beste een supplement of bijvoorbeeld deze consommé kunt nemen om te voorkomen dat je echt een tekort krijgt of om tekorten aan te vullen. Laat ik maar heel eerlijk zijn: ik kom echt niet elke dag 30 minuten in de zon. Ten eerste omdat er hier niet elke dag veel zon te zien is en ten tweede kom ik ook niet per se elke dag buiten nu ik thuis aan mijn scriptie werk. Nu het langzaam aan wat warmer wordt probeer ik wel op het balkon te gaan zitten als de zon schijnt, maar dat is nu nog niet zoveel.

Ik merkte dan ook dat ik niet superfit was de afgelopen tijd en mijn vriend had het eigenlijk nog erger, omdat hij ook niet zoveel in de zon komt en daarbij ook nog onregelmatige diensten heeft. We hebben Amanprana Vitamine D2 + Superfood Consommé daarom allebei geprobeerd.

Amanprana Vitamine D ingredients

Hier zie je de ingrediënten van de consommé.

Amanprana Vitamine D nutrional values

Hier zie je de voedingswaarde van het product. Je hebt per portie ongeveer een 1 gram nodig, dus er zitten niet veel calorieën in. Je doet een halve koffielepel in ongeveer een half kopje warm water en roert het dan door. Eventueel zou je het trouwens ook door je smoothie kunnen doen als je dat vaak drinkt, zelf heb ik het alleen met warm water geprobeerd. Je proeft wel terug dat er paddenstoelen inzitten, maar verder smaakt het een beetje naar groentebouillon. Ik vind het niet vies en niet lekker en Jeff volgens mij ook niet, maar na een tijdje had hij er niet zo’n zin meer in om het op te drinken je toch de laatste slok vaak wat poeder proeft. Ik vind het dan ook wel een aanrader om erna even wat water of thee te drinken.

Amanprana Vitamine D packaging

Dit is het potje waar de consommé inzit.

Amanrpana Vitamine D closeup

En dit is een close-up van het product zelf. Ik moet zeggen dat ik niet meteen hele grote veranderingen merkte, alleen gebeurde het eerder nog wel eens dat ik ‘s middags uit vermoeidheid even een half uurtje ging slapen (als ik slecht had geslapen) en dat heb ik nu al een paar weken niet gedaan, dus in dat opzicht werkt het wel voor mijn gevoel.

Nu denk ik dat de meeste mensen in de zomer toch wel hun vitamine D behoefte binnen krijgen, maar zeker als je wat ouder bent (je lichaam kan dan minder vitamine D aanmaken door zonlicht), denk ik dat dit toch zeker wel wat bij kan dragen, omdat het dan lastiger is om aan je portie vitamine D te komen. Ook is dit natuurlijk een fijn alternatief voor mensen die wel extra Vitamine D moeten zien binnen te krijgen, maar niet zo gek zijn op pillen, omdat dit een soort drinkbouillon is. Het kost €35,- per potje, wat niet goedkoop is, maar dan heb je wel een kwalitatieve goede variant waar geen vulstuffen, zoetstoffen en andere ingrediënten die je liever niet ziet inzitten. Amanprana Vitamine D2 + Superfoods Consommé is te koop bij Amanvida.

Slik jij vitamine D bij of gebruik je een ander product om in je vitamine D behoefte te voorzien?

You may also like

11 reacties

  1. Ik ben de laatste tijd meer aan het letten op mijn vitamines, ik neem zo af en toe een vitamine D tablet deze heb ik gekocht bij de apotheek.

  2. Ik heb helaas een Vitamine D te kort dus ik ben nu aan de druppels (die heb ik van de dokter gekregen) om wat extra binnen te krijgen. Ik heb een hekel aan pilletjes haha dus alles wat in poeder of vloeibare vorm is vind ik fijn 😉

  3. Ik slik op het moment helemaal geen extra vitamines maar leef wel gezond. Vind die dingen altijd heel moeilijk want teveel vitamine is ook weer niet goed voor je.

  4. Ik gebruik altijd vloeibare vitamine D omdat ik bedekt door het leven ga, heb ik het nodig. In vloeibare vorm wordt het sneller in mijn lichaam opgenomen en ik probeer om de dag af te wisselen dus de ene dag visolie (zit ook wat vit D) en de andere dag dus de vitamine D druppels.

    Nog nooit gehoord van dit merk, erg interessant!

  5. Wat interessant. Ik slik het zelf niet, maar ik heb er wel vaak aan gedacht. Je hebt echt gelijk dat als je ouder wordt je ook minder op neemt. Ik merk dat wel. Misschien moet ik het ook maar eens testen;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *