Anti-verveel tips voor als je ziek bent

Zoals je vorige week al in mijn persoonlijke update kon lezen, voelde ik mij niet zo heel erg lekker. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik nog steeds niet helemaal beter ben, maar dat betekent niet dat ik mij hoef te vervelen. Voor de diegenen die net als mij wat ziekig zijn deel ik daarom vandaag mijn anti-verveel tips. Lees snel verder!Volgens mij hangt het momenteel wel een beetje in de lucht, dus leek het mij een goed idee om wat tips te geven. De meeste tips zullen wel voor de hand liggen denk ik, maar toch hoop ik dat dit een beetje helpt. Ik denk namelijk echt dat als je je niet lekker voelt een beetje afleiding je er het best doorheen helpt. Nu hangt het heel erg af van wat je hebt of je alle tips kunt toepassen, maar laten we snel beginnen!

1) Speel een leuke game.

Als je je fit genoeg voelt om iets actiefs te doen dat niet té actief is, is het misschien leuk om te gamen. Zelf ben ik gek op gamen en ik heb dat de afgelopen week dan ook best veel gedaan. Je bent voor even in de wereld van het spel en denkt daarom iets minder aan hoe je je voelt. Een game die ik veel speel is World of Warcraft.

Bron

2) Lees een spannend boek.

Dit doe ik vooral als ik een soort van “medium”  hoofdpijn heb, waardoor ik het nét niet volhoud om de hele tijd naar een computerscherm te staren. Natuurlijk is lezen ook intensief voor je ogen, maar dat lukt mij meestal dan nog wel, al is het in een tempo dat een stuk langzamer is dan normaal. Het moet wel een boek zijn waar je je gedachten goed bij kunt houden, dus een beetje spanning is wel handig. Een saai schoolboek lezen gaat je niet helpen om even niet aan je lichaam te denken, dus die zou ik nog even laten liggen voor als je je weer iets beter voelt. Ik kan me nog goed herinneren dat ik vroeger vrij heftig de griep kreeg met een koorts die vaak erg hoog opliep. Dan was ik een week ziek van school en lag ik de hele dag op de bank; óf ik sliep óf ik las en op die manier heb ik toch nog best veel boeken uitgelezen. Ik ben momenteel de Iron Fey serie als een malle aan het verslinden, die serie kan ik je zeker aanraden.

3) Lees je favoriete blogs of kijk filmpjes van je favoriete Youtubers.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier het afgelopen weekend niet zo fit voor was. Ik heb namelijk sinds zaterdag al hoofdpijn en tja, dan heb ik niet een klein beetje hoofdpijn, maar meteen hoofdpijn die je bijna migraine kunt noemen. Als je echter geen hele erge hoofdpijn hebt, is het juist leuk om op deze manier wat afleiding te zoeken. Vooral blogs met een erg positieve insteek zijn grote aanraders! Als je je niet lekker voelt kunt je je namelijk nogal snel verdrietig en moedeloos gaan voelen, maar dat helpt je niet om beter te worden én daarnaast maakt het dat je tegen de dag opgaat zien. Ziek zijn is geen feestje, maar je kunt voor jezelf kleine lichtpuntjes maken zodat je je alleen daarom al iets beter voelt.

Bron. Pretty Little Liars.

4) Kijk een leuke serie, bij voorkeur één met meer dan één seizoen.

Als ik mij te ziek voel om te lezen, is soms het enige wat ik kan doen televisie kijken. Toen ik nog thuis woonde keek ik vooral van die kinderprogramma’s die ik eigenlijk nét niet leuk vond, maar ze hielpen mij wel om even ergens anders aan te denken. Tegenwoordig vind ik het het prettigst om gewoon een leuke serie te gaan kijken, maar aangezien je soms zo één tot twee weken ziek thuis zit, is het handig om een serie uit te kiezen die al meerdere seizoenen heeft. Zo heb je voor een langere tijd afleiding. Met mijn blaasontsteking heb ik vooral veel Pretty Little Liars gekeken, omdat dat een vrij spannende serie is en ik daardoor minder aan de pijn dacht. Wat ik trouwens wel echt een voordeel vond is dat ik de aflevering kon pauzeren als ik weer eens naar de wc moest, wat je bij een gewoon televisieprogramma niet kunt doen. Zeker als je blaasontsteking hebt of als je bijvoorbeeld buikgriep hebt is het jammer als je zoveel op de wc zit dat je wat je wilde kijken half mist.

5) Slaap!

Misschien vind je slapen wel hartstikke saai, maar als je ziek bent ben je vermoeider dan normaal, dus heb je meer slaap nodig. Zelf vind ik het heerlijk als ik kan slapen, omdat je dan even helemaal weg bent en meestal wordt je al ietsjes fitter wakker. Daarnaast kan je lichaam zich herstellen terwijl je slaapt. Ik kan me voorstellen dat de nachten als je ziek bent niet altijd even makkelijk zijn en je niet altijd goed slaapt, maar als je dan overdag ineens wel kunt slapen moet je gewoon je kans grijpen.

Bron

Dit waren mijn anti-verveel tips alweer! Ik hoop dat je er wat aan hebt. Het meest belangrijke is denk ik nog wel dat je afleiding zoekt en daarbij geen lichamelijk zware activiteiten gaat doen. Wees lief voor je lichaam en pak je rust. Ik ben zelf nu ik dit schrijf (maandag) nog steeds ziek helaas, maar ik denk dat dat deels komt doordat ik mij vrijdag redelijk voelde en toen alweer teveel heb gedaan. Inmiddels kan ik nu mijn eten binnen houden en heb ik alleen nog last van hoofdpijn en pijn in mijn onderbuik en rug. Ik hoop dat jullie dit niet hoeft te overkomen en jullie wat aan mijn tips hebben!

Heb jij nog een goede anti-verveel tip voor als je ziek bent? Of een tip voor een boek/serie/blog die iedereen moet lezen/bekijken?

You may also like

30 reacties

  1. Dank je wel! Gelukkig lijkt het nu al ietsjes beter te gaan, maar ik denk dat ik nog maar een beetje voorzichtig aan moet doen; straks doe ik weer teveel.

 1. Series kijken als je ziek bent is echt geweldig! Je kijkt zo seizoen na seizoen, haha :p Verder is een goed boek en gamen ook altijd mooi meegenomen. Soms is ziek zijn zo erg nog niet 😉

  Ik zie trouwens dat je WoW speelt ^^ Ik heb dat ook een tijdje gespeeld en ik speel nu regelmatig Hearthstone, misschien dat je dat ook wel kent 🙂

  1. Klopt, als je maar niet té ziek bent heeft het soms ook nog wel voordelen haha! Leuk dat je ook WoW hebt gespeeld! Ik ken Hearthstone inderdaad ook wel, ben er alleen nog niet aan toegekomen om dat echt veel te spelen 😉

 2. Hele handige tips. De afgelopen dagen toen ik ziek was, heb ik me eigen goed vermaakt met series kijken haha. Was weer overnieuw begonnen met The Vampire Diaries. En zit nu al op seizoen drie, hoezo verslaafd haha. Beterschap nog meis. liefs x

 3. Hele leuke tips! Ik verveel mij altijd heel erg snel als ik ziek ben en daarom blijf ik ook altijd alleen maar thuis als ik echt koorts heb haha. De meeste tijd slaap ik dan en tussendoor kijk ik wat tv of lees ik een boek.

 4. Goeie tips! Ik slaap veel en kijk veel series haha pretty little liars heb ik al veel over gehoord! Download je dat of kijk je via netflix? Kon niks vinden namelijk 🙁

 5. Series kijken en spelletjes spelen doe ik dan vooral! Lezen doe ik altijd wel dus dat is niet zo heel bijzonder, als ik ziek ben lijk ik juist wel minder te lezen haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *