Atlas Arganolie

Dat arganolie goed is voor verschillende dingen, wist je misschien al wel en het zit dan ook in veel producten verwerkt voor huid en haar. Puur had ik het echter nog nooit geprobeerd, dus ik was meteen erg benieuwd toen ik een verpakking Atlas Arganolie ontving!

Arganolie wordt gemaakt van de zaden die uit de noten van de Argan-boom kunnen worden gehaald. Aangezien deze boom enkel in Marokko groeit, is het eigenlijk een heel bijzonder product en je zou dan ook verwachten dat pure arganolie heel duur is. Bij Atlas Argan vind ik het wel meevallen eigenlijk; €17,95 voor 50 ml en momenteel zelfs maar €13,95. Ik had het eigenlijk veel duurder verwacht, dus dat is alvast een meevaller.

Daarnaast vind ik het leuk dat Atlas Argan in Nederland zit gevestigd en daar zelf de zaden perst. Een leuk detail als je het mij vraagt.

De Atlas Arganolie zit verpakt in een handige plasticverpakking met een pompje. Zo kun je makkelijk en hygiënisch het product uit de verpakking halen.

Informatie op de verpakking. Ik vind het tof om te zien wanneer het product gemaakt is, dat doet mij echt denken aan Lush.

Hier zie je wat van het product op mijn hand.

Conclusie

Mijn ervaring met de Atlas Arganolie is een beetje gemengd. Ik heb gemerkt dat de olie kwalitatief goed is en de huid ook goed verzorgd. Eigenlijk doet hij in dat opzicht alles dat ik van de olie zou kunnen verwachten. Er is alleen één minpuntje en die telt (heel flauw) voor mij toch wel echt mee, namelijk de geur.

De geur van de olie is erg natuurlijk en dat is aan de ene kant heel goed, want je ruikt zeg maar dat het echt is. Alleen vind ik het niet lekker ruiken. Nu zal ik het best nog wel op mijn huid smeren als deze dat nodig heeft, maar het haalt wel een stukje van de ervaring af.

Al met al kan ik dus stellen dat de Atlas Arganolie zeker een goed product is, alleen moet de geur je wel een beetje liggen. Ik had ook nog niet eerder pure arganolie gebruikt, dus wie weet ben ik ook gewoon niet zoveel gewend.

Heb jij al eens pure arganolie gebruikt?

You may also like

9 reacties

  1. De Argan-boom helemaal uit Marokko dat is bijzonder. Jammer van de geur. Ik heb wel soms met natuurlijke producten, gelukkig niet vaak. De verpakking ziet er mooi uit!

  2. Ik gebruik geregeld arganolie voor verschillende doeleinden. Het werkt prima en is niet eens zo heel duur! De geur stoort mij op zich niet zo erg, ik raakte er snel aan gewend.

    1. Ja en dat is dan weer een pluspunt dat het dan echt puur is 🙂 Ik ben dan alleen wel weer zo dat ik het moet noemen als ik het niet lekker vind ruiken haha.

  3. Bedankt voor je mooie en eerlijke review, wij hebben tegenwoordig ook arganolie met pure rozenolie er in verwerkt zodat de geur wat maskeert. Ik nodig je hierbij ook uit om die uit te proberen misschien dat je dat fijner gaat vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *