Beautybay Mineral Foundation

Laatst mocht ik een gratis sample uitkiezen in de Beautybay webshop. Nu zijn dit om het mild uit te drukken vaak luxe samples, die soms gewoon full-size zijn. Vandaar ook dat ik vandaag de “sample”  review, namelijk de Beautybay Mineral Foundation. Lees snel verder! 

De verpakking die ik heb ontvangen bevat zo’n 2 gram aan product. Dit is niet de grootste verpakking die ze van de Mineral Foundations hebben, maar 2 gram is alsnog redelijk wat. Ik vind het potje waar het poeder inzit er erg leuk uitzien, maar ik betwijfel wel meteen of een los poeder als deze heel handig gaat zijn in gebruik.

Beautybay Mineral Foundation

Aangezien ik een erg bleke huid heb, ben ik voor de lichtste kleur gegaan, genaamd  01 Vanilla. Ik was wel een beetje bang dat deze kleur te donker zou zijn, aangezien de naam Vanilla mij meer aan een soort lichtgele/beige vanillekleur doet denken.

Beautybay Mineral Foundation Colour Vanilla

Officieel is dit een minerale foundation, maar voor mijn huid leek hij mij daar niet geschikt voor. Ik heb namelijk een gecombineerde huid met droge wangen en wat oneffenheden en het is algemeen bekend dat poeder een droge huid accentueert. Voor een vette huid (zoals ik in mijn t-zone wel heb) is een poederfoundation wel weer erg geschikt. Zelf heb ik hem getest met een heel dun laagje BB Cream eronder voor de hydratatie, maar als je weinig vlekjes in je gezicht hebt en een vette huid kun je hem waarschijnlijk prima op zichzelf gebruiken. Er zit SPF20 in dus dat is ook wel een groot pluspunt!

Beautybay Mineral Foundation open

Hierboven zie hoe het poeder eruit ziet als je hem voor het eerst opent.

Beautybay Mineral Foundation open dots

En hier zie je het poeder zodra het plakkertje van de puntjes af is gehaald. Ik vind het eerlijk gezegd niet zo handig dat je poeder alleen uit deze drie puntjes moet komen. Het is misschien een pluspunt dat je poeder niet meteen overal ligt, maar op deze manier moet je toch wel je best doen om het product eruit te krijgen.

Beautybay Mineral Foundation swatch

De foto hierboven moet de swatch-foto voorstellen. Zoals je ziet verdwijnt het poeder bijna in mijn huid, maar is het wel een stukje geler dan mijn eigen huidskleur.

Beautybay Mineral Foundation full-face

Op deze foto draag ik een heel dun laagje BB Cream om mijn huid minder droog aan te laten voelen met daarop een laagje van de Beautybay Mineral Foundation in Vanilla. De ergste roodheden zijn nu wel bedekt, dus dat is wel fijn. Het poeder is op mijn gezicht jammer genoeg wel een stuk te donker en te geel. Mijn huid ziet er matte uit door het poeder en dat vind ik wel prettig; ik voeg liever glans toe dan dat ik té veel glim.

Beautybay Mineral Foundation full-face look

Tot slot heb ik hier nog een foto van het full-face resultaat met een volledige make-up op. Misschien dat het je wel opvalt dat het verschil tussen mijn nek en kin hier ietsjes minder heftig lijkt. Dat is mijn nieuwe trucje in actie; als ik zie dat mijn gezichtsmake-up wel erg donker is, breng ik een beetje highlighter aan op strategische plaatsen, zoals mijn kin. Verder valt het mij zo met een full-face look op wel op dat mijn huid er een beetje droog uitziet, maar dat heb ik wel vaker bij gezichtspoeders.  Wel is mijn huid

Al met al heb ik gemengde gevoelens over de Beautybay Mineral Foundation. Het is een prima product en het doet echt wel wat het moet doen en houdt de huid mooi matte. Toch is het geen product voor mij persoonlijk. De kleur is te donker en mijn huid is te droog voor dit product. Als je een vette huid hebt en minder wit bent als ik, is dit wellicht wel wat voor je! Ik kreeg bij mijn bestelling gratis de 2 gram variant die €6,40 kost, maar deze is ook los te kopen en daarnaast is er nog een 10 gram variant die €10,40 kost. Dit product is uitsluitend te bestellen bij Beautybay.

Wat vind jij van de Beautybay Mineral Foundation?

You may also like

33 reacties

 1. De kleur is matcht inderdaad niet goed, deze poeder is veel te geel van ondertoon voor jou. Gelukkig is het maar een sample en heb je er geen geld aan uitgegeven.

 2. Hij is inderdaad een beetje gelig! Verder vind ik ‘m op zich wel mooi, al is ‘ie niet erg dekkend en past ‘ie niet heel goed bij je huidskleur. Wel gaaf dat ‘ie gratis was, maar voor 10 euro zou ik ‘m niet zo snel kopen ^^.

  Xjes Femke

 3. De kleur vind ik je eigenlijk best wel goed staan. Het valt wel mee met dat het donker is. Het lijkt me een prima poeder, maar denk niet voor mijn huid. liefs x

 4. Hij is mooi mat, maar wel iets te geel en het lijkt of hij niet goed dekt op je voorhoofd, alsof hij een beetje vlekt. Ik heb er ook gemengde gevoelens over haha.

 5. Jammer dat de kleur best wel donker is en ook wel beetje geel.Het lijkt me best een fijn product, maar de juiste kleur is idd wel belangrijk! Ik dacht altijd dat het bij een poeder niet zo heel veel uitmaakte maar dus wel!

 6. Zelf werk ik ook liever met vloeibare foundation (vind ik net iets fijner) omdat mijn voorhoofd erg droog is en dan zie je het heel goed zitten. Maar wat jammer dat de kleur niet helemaal goed is en ooh leuk tip, ik ga hem onthouden.

 7. Hm. Ik ben zelf niet zo’n fan van poeder foundations.. zelfs niet als het mineraal is. Op zich geeft het een mooie resultaat op je gezicht, maar wat jammer dat die te donker is!

 8. Zo op het oog ziet het erg goed uit. Jammer dat de kleur op je gezicht te donker is. Zelf heb ik ook een lichte huid dus voor mij is die ook niet weg gelegd !

 9. Je kan echt zien dat het je kleur niet is, vind hem zelf over het algemeen niet super mooi trouwens. Misschien komt het omdat ik echt van vloeibare foundation houd. Fijne review!

 10. Hello 😊 Despite dutch family I don’t read dutch too well.

  If anyone has the BeautyBay foundation in Vanilla I would love to buy it. It has been discontinued and it took me years to find a foundation that works… Thank you very much 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *