Benefit The Rich is Back

Voor kerst kreeg ik van Jeff onder andere de Benefit The Rich is Back set en aangezien ik erg benieuwd was naar het merk Benefit (ik had er nog niks van geprobeerd), ben ik de set uitgebreid voor jullie gaan testen. Vandaag is het tijd voor mijn review!

De set ziet er in ieder geval al erg leuk uit. De echte verpakking zit verstopt in een kartonnen doosje met bijna precies hetzelfde uiterlijk. Het geheel ziet er lekker speels en vrolijk uit.

Benefit The Rich is Back

Op de achterkant staat dat deze set in samenwerking met ontwerper Matthew Williamson is gemaakt.

Benefit The Rich is Back back package

Wat ik heel handig vind is dat er een spiegel in het doosje zit, waardoor deze set erg geschikt is voor reizen; je hebt niet alleen bijna je volledige make-up in één kitje, maar ook nog eens een spiegel. Altijd handig als je het mij vraagt.

Benefit The Rich is Back mirror

Het boekje dat je hierboven ziet bevat trouwens tips & tricks met betrekking tot de producten. Zelf heb ik dit nooit echt nodig, maar ik vind het leuk om een keer door te lezen en denk dat je hier echt wel wat aan hebt als je net begint met make-up.

Benefit The Rich is Back palette plastic

En dit is dan de inhoud van de set: 4 oogschaduws, een mini mascara, een mini lipgloss, een blush en een kwastje. Het enige minpuntje dat ik tot nu toe kan noemen is dat de namen van de producten op het folie staan dat ik op deze foto heb laten liggen. Ik heb liever dat de namen daadwerkelijk in het doosje gegrift staan. Dat is niet alleen praktischer, maar ook een stuk mooier, vind ik.

Benefit The Rich is Back no plastic

Zonder folie. Zo op het eerste gezicht zit alles er goed uit. Het kwastje gebruik ik zelf bij voorkeur niet, maar heeft wel fijne zachte haren. (Ik vind mijn eigen kwasten gewoon fijner.) Laten we snel naar de swatches gaan kijken!

Benefit The Rich is Back eyeshadow swatches

Hierboven zie je de swatches van de oogschaduws. De pigmentatie ziet er prima uit!

Benefit The Rich is Back swatches lipgloss & blush

En hier zie je de lipgloss en de blush geswatched. De gloss had ik vanwege de naam Inferno iets roder en feller verwacht, maar deze kleur vind ik ook wel mooi. Gimme Fever is een mooie, hele zachte blush. Hij is niet supergepigmenteerd, maar dat vind ik eigenlijk wel heel fijn, aangezien ik mijn blush liever opbouw dan dat ik er met één veeg als een clown bij loop. Wel is de blush een beetje poederig, dus aftikken is wel nodig.

Laten we nu eerst de bekende They’re Real Mascara even bekijken, dan zal ik daarna de volledige look met de producten laten zien en mijn eindoordeel geven.

Benefit The Rich is Back mascara

De mascara heeft een rubberen borsteltje dat er strak uitziet. Ik moet zeggen dat ik niet heel veel verwachtte, aangezien ik vooral van mascara’s houd die de wimpers ook extra krullen en ik dat bij deze borstel niet meteen zag gebeuren. Maar uiteindelijk vond ik hem beter dan verwacht.

Benefit The Rich is Back no mascara with mascara

Links zie je mijn oog zonder mascara en rechts met. Ik heb aardig lange wimpers, alleen zijn ze vrij licht, waardoor je ze niet zo goed ziet. De Benefit They’re Real Mascara maakt mijn wimpers intens zwart en ook nog net een stukje langer. Wel moet ik met mijn wimpers uitkijken; bij mijn lange wimpers is één laagje per oog wel voldoende, anders krijg ik al snel last van aan elkaar plakkende wimpers. De mascara heeft dus wel een beetje een gebruiksaanwijzing als je het mij vraagt, maar ik vind hem verder wel erg fijn.

Benefit The Rich is Back closed eyes look

Hier zie je mij met gesloten  ogen met alle producten uit de set op mijn gezicht. Je ziet het misschien niet heel duidelijk, maar ik heb Inferno op mijn lippen aangebracht. Hieronder zie je een close-up van de gloss.

Benefit The Rich is Back lipgloss closeup

Hmm, de kleur is mooi, maar ik had toch echt een rodere kleur verwacht. Helaas lijkt Inferno bij mijn lippen meer een soort my lips but better kleur. Nu heb ik ook wel erg gepigmenteerde lippen, dus misschien dat de gloss bij minder gepigmenteerde lippen beter naar voren komt. Ik vind het een beetje jammer dat de gloss niet zo fel is als ik had verwacht, maar hij ruikt wel heel lekker en voelt fijn aan op mijn lippen, dus dat maakt het wel weer een beetje goed.

Benefit The Rich is Back fullface look

Nog even een full-face foto met de volledige look. Ik moet zeggen dat ik het een erg prettige set vind en ik dit een fijne manier vond om kennis te maken met het merk Benefit. Alle producten in de set vind ik fijn en ik zal ze dan ook met veel plezier gebruiken. De gloss is alleen wat minder rood dan ik had gehoopt, maar omdat hij verder wel fijn is, hoor je mij daar niet over klagen.

Ik kreeg de Benefit The Rich is Back set voor kerst, maar als je hem zelf wilt gaan kopen betaal je €29,50. Dat vind ik een prima prijs, aangezien je voor een enkele Benefit blush als zo €33,- neerlegt en je met deze set van allerlei producten uit kunt proberen. Benefit is te koop bij Douglas en in hun webshop.

Wat vind je van de Benefit The Rich is Back set?

You may also like

46 reacties

 1. Ik vind het geheel van het doosje geweldig, vind de kleuren prachtig, en de gloss is helemaal mij, ook warme kleuren zie ik erin terug. Als ik deze tegenkom in de schappen ga ik er toch nog maar even wat beter naar kijken. Bedankt voor je fijne review!

 2. Ooooooh wat is dit toch weer een pretty setje! Ik heb hem laatst in een collage uitgelicht, maar in het echt is hij zo te zien nog mooier! Mooie look heb je met het palette gemaakt <3

 3. Wat een leuke set!! Ik vind alles er ontzettend goed uit zien.. die oogschaduwen zijn ook prachtig zeg, wat een pigment.. en bruintinten staan je super goed op je ogen ^^

 4. Wat een mooi make up pakketje, ik vind de mascara er heel fijn uitzien. Jammer dat de lippenglos niet was wat je ervan verwachtte maar hij staat je wel super mooi!
  Liefs Quinty

 5. Wat een ontzettend leuk setje! De producten zien er allemaal erg mooi uit. Al had ik zelf ook wel iets meer kleur verwacht bij de lipgloss. De look die je ermee gemaakt hebt vind ik ook heel leuk!

  1. Vind ik ook! Ik had nog niet eerder wat van Benefit geprobeerd en dan is het des te handiger zo’n set te testen om te kijken of je de full-size producten hun geld waard vindt of niet! 🙂

 6. Wow wat een prachtige swatches! En een onwijs leuke box!
  De mascara en de oogschaduws vind ik erg mooi, en wat je zegt.. Veel makkelijker als de oogschaduw gewoon erin staat haha
  Dikke complimenten voor je foto’s 🙂

 7. Mooie set! Ik heb hem wel eens op de Douglas website zien staan, maar twijfelde of ik hem zelf ook zo kopen. Benefit heeft echt mooie producten. Vind het zo’n fijn merk!

 8. Wat een leuk setje, heb alleen ooit de mascara gehad alleen daar was ik helaas niet zo tevreden over. Hele mooie swatches trouwens. Ik raak er stiekem wel weer benieuwd naar. X

 9. Omg.. IK HOU VAN MATTHEW WILLIAMSON! Hij is mijn favo designer. Bedankt voor deze post! Ik wist nog niet van de samenwerking met Benefit. Binnenkort toch eens op zoektocht gaan.

 10. Wat een leuk setje zeg! Inderdaad handig om zo kennis te maken met Benefit. Mooie items zitten erin, zeer goed gepigmenteerd. De lipgloss vind ik nog zo gek nog niet, wel een mooi kleurtje voor mij denk ik :). En mooie look heb je gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *