Bloemkoolsoep

Zoals je waarschijnlijk wel weet als je mij al wat langer volgt, ben ik gek op koken en vooral het uitproberen van nieuwe recepten vind ik erg leuk. Ik houd namelijk van variatie! Een tijdje terug maakte ik zelf bloemkoolsoep en vandaag deel ik het recept met je.

Benodigdheden voor 6 kommen:

– 1 grote bloemkool

– 450 gram aardappels (kant en klare krieltjes kunnen ook, zolang ze maar gekookt mogen worden)

– 1 groentebouillonblokje

– kruiden naar keuze

– eventueel wat strooikaas (ik maak dit altijd zelf met de knoflookpers)

– een staafmixer

Bereidingstijd: ongeveer een half uur

Bereidingswijze:

1) Als je voor nog ongeschilde aardappels gaat, schil deze dan eerst en snijd ze in ongeveer gelijke blokjes. (Dit doe je zodat ze ongeveer tegelijk gaar zullen zijn.) Als je voor krieltjes gaat is dit niet nodig.

2) Breng een grote pan water aan de kook (alles moet er wel inpassen) en voeg hier een bouillonblokje aan toe. Was en snijd de bloemkool ondertussen in roosjes die ongeveer een gelijke grootte hebben.

3) Voeg de bloemkool toe aan de pan en laat dit ongeveer 15 minuten koken. Voeg naar zo’n 5 minuten de aardappels toe (afhankelijk van hoe groot je stukjes zijn kan dit eerder of later zijn).

4) Na een kwartier kijk je of alles al gaar is. Zo, ja, dan kun je nog wat kruiden toevoegen en de soep pureren met de staafmixer.

5) Serveer de soep met wat strooikaas als je dat lekker vindt. Eet smakelijk!

Bloemkoolsoep

Het ziet er misschien niet zo lekker uit, maar het was erg lekker, vandaar dat ik het recept toch wel heel graag met jullie wilde delen. Wat ook erg voordelig is, is dat je na één kom soep al echt goed vol zit (dit was bij ons in ieder geval zo) en daardoor is deze soep dan ook erg geschikt om meerdere dagen van te eten óf om te serveren als je een gezin of extra eters hebt. Het is een fijn en budgetproof recept, zolang de bloemkoolprijzen niet rond de twee euro per bloemkool liggen (dat valt mij in de winter altijd op).

Maak jij wel eens zelf soep?

You may also like

22 reacties

  1. Git lijkt mij een heerlijke soep, maar ik ben dan ook verzocht op bloemkool…Ik ga nu toch echt maar ook eens overwegen om ook een staafmixer aan te schaffen…een heel leuk recept…thanx

  2. Dat lijkt me erg lekker! Bloemkool is echt één van mijn favoriete groentes, maar in soepvorm heb ik het volgens mij nog nooit op. Ik ben trouwens een beetje verliefd op het lettertype in je header. Het oogt heel aantrekkelijk. En ja ik ben een font-junkie hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *