The Body Shop Tea Tree BB Cream

Nadat ik al veel goeds had gehoord over de nieuwe BB Cream van The Body Shop, besloot ik hem zelf ook aan te schaffen. De lichtste kleur zou vrij licht uitvallen en misschien zou hij daarom zelfs bij mijn lichte huid passen, dus die nam ik mee. Vandaag deel ik mijn mening over deze BB Cream in mijn review! Lees snel verder! 

De verpakking vind ik typisch bij The Body Shop passen; vrij basic, maar toch ook wel weer stijlvol. Ik vind het handig dat de BB Cream in een tube zit, dat is ook wel zo hygiënisch. Een pompje had ik misschien nog wel net iets fijner gevonden qua het doseren van de hoeveelheid die je pakt,  maar op zich vind ik de verpakking zoals die is ook prima.

The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream

Op de verpakking staat dat de BB Cream zorgt voor “spotless-looking skin,” wat ik een vrij grote belofte vind. Ik verwacht van een product dat dit beweert dat het mijn huid er ook echt gaaf uit laat zien en dus een vrij goede dekking heeft. Laten we eens kijken of de ingrediënten er ook veelbelovend uitzien!

The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream ingredients 1

The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream ingredients 2

Zoals je kunt zien heb ik twee foto’s van de ingrediëntenlijst gemaakt. Dit komt doordat het een vrij lange lijst was die niet perfect in één keer op de foto was te krijgen doordat hij uit twee verschillende pagina’s bestaat. Ik hoop dat het op deze manier alsnog duidelijk is. Wat mij meteen opvalt is dat ik het wel mee vind vallen hoeveel tea tree olie er daadwerkelijk inzit; je kunt dit ingrediënt terugvinden richting het einde van de eerste pagina’s ingrediënten. Dat betekent dat er niet heel veel van inzit. Hmm, dat vind ik eigenlijk toch wel een minpuntje. De meeste mensen die dit zullen kopen zullen dat toch doen omdat tea tree olie goed werkt tegen onzuiverheden en goed is voor een wat vettere huid en dan had er wat mij betreft wel wat meer van in gemogen.

The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream on hand

Hierboven zie je een beetje van de BB Cream op mijn hand. De kleur is vrij licht, wat ik een groot pluspunt vind met mijn lichte huid.

The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream on hand 2

Hier ben ik de BB Cream aan het uitsmeren op mijn hand. Ik vind de substantie niet echt heel erg aanvoelen als een BB Cream; deze crème is wat dikker en smeert dus ook iets moeizamer uit.

The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream blended out

Dit is de BB Cream volledig uitgesmeerd op mijn huid. Hij trekt wel iets in de lijntjes op mijn hand moet ik zeggen, maar de huid op mijn handen is dan ook totaal niet vettig, maar eerder lichtelijk droog. Voor een droge huid raad ik deze BB Cream dan ook niet aan. De dekking vind ik trouwens een beetje tegenvallen, maar misschien valt dat op mijn gezicht juist wel weer mee.

The Body Shop Tea Tree Flawless BB Cream full face

Het resultaat! Links zie je mij met alleen de BB Cream en wat mascara, recht zie je mij met de BB Cream én de rest van mijn make-up met als gezichtsmake-up concealer, poeder en blush. Ik heb gemengde gevoelens over deze Tea Tree BB Cream. Zo op zichzelf maakt hij mijn huid namelijk helemaal niet flawless. Hij geeft mijn huid wel iets een kleurtje en bedekt daardoor kleine onzuiverheden wel, maar mijn gepigmenteerde littekentjes worden enkel iets minder fel van deze BB Cream. De dekking wordt wel beter als je meer aanbrengt, maar zoals je misschien al kunt zien op de foto is de dekking bij mij met moeite egaal te krijgen, waardoor het geheel wat vlekkerig wordt. Ik denk dat dit misschien ook wel aan het feit ligt dat ik geen vette huid heb; mijn huid is gecombineerd, maar ik heb behalve een vette kin en neus vaak wel droge plekjes in mijn gezicht. Als je een vette huid hebt is het wellicht makkelijker om hem egaal aan te brengen.

Over het resultaat zonder de rest van mijn make-up ben ik niet zo tevreden, maar ik vind hem prima als ik er gewoon concealer, poeder en blush bij draag. Hij is dan dekkend genoeg en niet te donker voor mijn huid. Wel merk ik dat mijn wangen erg droog worden als ik deze BB Cream een paar dagen achter elkaar gebruik. Wel houdt hij mijn huid gedurende de dag vrij lang matte; pas tegen de avond begint mijn t-zone wel iets te glimmen.

Op zich ben ik wel tevreden met deze BB Cream, maar echt laaiend enthousiast zoals sommige andere reviews waren, kan ik niet zijn. Dit ligt grotendeels aan mijn huidtype. Ik zal deze BB Cream echt wel opmaken, maar ik zal hem niet snel opnieuw kopen. Voor de vette huid lijkt me dit wel een prettig product, zeker als je niet teveel onzuiverheden hebt en voor een niet al te heftige dekking wilt gaan.

The Body Shop Tea Tree BB Cream is voor €8,- in een verpakking met 40 ml te koop bij The Body Shop in de kleuren Light, Medium en Dark.

Wat vind jij van The Body Shop Tea Tree BB Cream?

You may also like

31 reacties

 1. Ik lees hier zoveel enthousiaste reviews over maar ik twijfel daar wel eens aan. Heerlijk om een eerlijke review over te lezen! Toch wil ik deze denk ik zelf ook eens gaan uit proberen ben gewoon erg nieuwsgierig geworden x

  1. Ik zou zeggen: gewoon proberen! Het is op zich geen verkeerd product, alleen bij mijn huid is het niet zo’n succes. Misschien dat hij voor jou juist superfijn is! 🙂

 2. Ik ben er ook niet kapot van, en vind hem toch een tikje donker ogen. Nu de zomer eraan komt is dat niet zo’n groot probleem, maar een lichtere kleur in het assortiment was toch wel fijn geweest 😉

 3. Ik heb zo’n spijt dat ik hem niet gekocht heb toen ik in de Body Shop was! Ik heb een redelijk vette huid dus deze BB Cream lijkt echt ideaal voor mij!

 4. Jammer dat hij niet helemaal voldeed aan je hoge verwachtingen, maar ach, dat gebeurt nu eenmaal. Al zijn 99 reviews superlovend, dan nog kan het zijn dat het product voor jou persoonlijk toch niet helemaal dat is.

 5. Mooie review, toch wel jammer dat het niet helemaal goed werkt, maar dat kan natuurlijk ook schelen per huidtype. Fijn om je eerlijke review te lezen!

  xxx

 6. Jammer dat ‘ie een beetje tegenvalt. Ik zie inderdaad ook niet heel veel verschil. Goed dat je eerlijk zegt wat je ervan vindt! De meeste reviews zijn heel positief, dus ik vind het ook wel interessant om een minder positieve te lezen 🙂 .

  Xjes Femke

 7. Ik heb een hele lichte huid, dus wel fijn als het niet te donker word 😉 De prijs valt eigenlijk ook wel mee! Misschien moet ik het toch een keer gaan uittesten.

 8. Jammer dat er zoveel alcohol in zit, het lijkt me geen fijne bb cream voor mezelf. Ik heb het liefst natuurlijke producten. Ik gebruik gewoon een flesje tea tree oil en stip daarmee mijn onzuiverheden aan voor het slapen.

 9. Ik was hier ook heel benieuwd naar en ik heb net als jij een hele lichte huid. Ik vind het eindresultaat bij jou ook niet heel flawless inderdaad. Hij oogt inderdaad wat vlekkerig. Bedankt voor je review, ik denk dat ik deze BB cream aan me voorbij laat gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *