Bondi Sands

Wat betreft tanning producten ben ik niet heel ervaren; hier en daar heb ik wel wat geprobeerd, maar meestal werkte het niet goed óf zat ik onder de strepen. Daarom was ik dan ook des te meer benieuwd naar de producten van Bondi Sands; zouden deze wel zorgen voor een bruin huidje zonder dat ik uren in de zon hoef te liggen bakken? Lees snel verder voor mijn review!

Bondi Sands

Hierboven zie je de producten van Bondi Sands die bij Etos te koop zijn. Deze min nog een Self-Tan Application Mitt, die ga je op de volgende foto zien. Dit zijn de producten en prijzen:

  • Light/Medium Self Tanning Foam (à €19,95)
  • Dark Self Tanning Foam (à €19,95)
  • Self Tan Eraser (à €19,95)
  • Everyday Gradually Tanning Milkk (à €16.99)
  • Reusable Self-Tan Application Mitt (à €5,99)

De handschoen komt verpakt in de bovenstaande verpakking.

Laten we voor deze review stap voor stap het proces doornemen en vervolgens kijken of ik tevreden ben met het resultaat.

Stap 1: de voorbereiding

Zoals ik in de introductie al aangaf heb ik al vaker tanning producten gebruikt, maar soms kreeg ik hier strepen van. Dit kan te maken hebben met hoe je je huid voorbereidt. Heb je bijvoorbeeld nog veel dode huidcellen, dan wordt het resultaat minder mooi. Er wordt dan ook aangeraden om voordat je aan de slag gaat de huid te scrubben. Let hierbij wel op: er moet ook geen olie of vocht op de huid achterblijven! De huid moet echt schoon en droog zijn.

Stap 2: Light/Medium Self Tanning Foam & Reuasable Self-Tan Application Mitt

Ik heb ervoor gekozen om de Light/Medium Self Tanning Foam te gebruiken. Dit omdat ik van nature een lichte huid heb. Afgelopen zomer ben ik wel wat bijgekleurd, maar voor een lichte huid raadt Bondi Sands aan om met Light/Medium te beginnen. Mocht je dan toch nog donkerder willen gaan dan kun je óf het langer in laten trekken/vaker aanbrengen óf je pakt de Dark variant erbij. Een wat donkerdere huid kan al meteen met de donkerdere kleur beginnen.

Voor de geïnteresseerden heb ik hier nog even de ingrediënten van de foam neergezet. Ik heb deze naast de Dark Foam gelegd en volgens mij zijn de ingrediënten hetzelfde. Ik denk dat alleen de verhoudingen misschien iets anders zijn, omdat de Dark Foam voor een iets donkerdere kleur moet zorgen.

Hier zie je de Reusable Self-Tan Application Mitt. Als je bezig gaat met dit soort tanning producten, raad ik je van harte aan er ook een handschoen bij te kopen. Ik heb het vroeger wel eens geprobeerd zonder, maar dit resulteerde in duidelijk oranje handen met vlekken. Je bent dus gewaarschuwd. Een mitt zorgt ervoor dat je handen lekker schoon blijven.

In mijn geval heb ik ervoor gekozen om mijn knieën niet mee te pakken, aangezien deze van nature bruin zijn geworden deze zomer. Mijn onderbenen steken er echter nogal bleek bij af, dus ik hoopte echt dat Bondi Sands de oplossing daarvoor zou zijn. Ik breng het product aan op de handschoen en verdeel het over mijn huid met een ronddraaiende beweging. Het fijne is dat de foam een kleurtje heeft en je dus goed kunt zien waar je geweest bent. Daarnaast ruikt het eigenlijk ook wel lekker.

Stap 3: Everyday Gradual Tanning Milk

Na het aanbrengen wordt aangeraden om ongeveer 15 minuten nog geen kleding aan te trekken en daarna het liefst wat losser zittende kleding. Op deze manier kan de tan zich het beste ontwikkelen. Je mag na een uur al douchen, maar dit mag ook na 6 uur. Het is maar net hoe sterk je de tan wil hebben. Ik besloot om na iets meer dan een uur te douchen.

Vervolgens bracht ik op een droge en schone huid de Everyday Gradual Tanning Milk aan. Deze zorgt ervoor dat je kleurtje langer blijft en mooier vervaagt.

Hier nog even de ingrediënten van de Milk. Ik moet zeggen dat ik het idee heb dat je met dit product alleen ook al een beetje een kleurtje krijgt. Je mag het product gewoon met je handen aanbrengen, maar was ze na afloop wel goed. (En desnoods tussendoor als je echt een grote vlek op je hand maakt.)

Stap 4: Self Tan Eraser (optioneel)

Het laatste product dat ik behandel in deze review is de Self Tan Eraser. Ik vind het top dat dit product erbij zit, aangezien je hiermee je tan er heel eenvoudig af kan halen. Het beste resultaat heb je als je tan al drie dagen zit.

Hier zie je de ingrediënten. Je kunt de Self Tan Eraser zowel gebruiken om fouten weg te halen als om een schoon canvas te hebben voor een nieuwe tan. Ook wil je misschien niet altijd bruin zijn, dat kan ook nog. Ik vind het in ieder geval handig dat deze optie erbij zit.

Conclusie

Hierboven zie je mijn benen voor en na het gebruik van de producten van Bondi Sands. Alleen de Self Tan Eraser heb ik hier niet gebruikt, omdat ik juist het resultaat wilde vastleggen van de Foam en Lotion. Ik moet zeggen dat ik wel erg tevreden en! Het resultaat is zichtbaar bruiner en hoewel mijn knieën nog steeds donker zijn, vallen ze nu een stuk minder op in verhouding met mijn onderbenen.

Het resultaat is in principe ook vrij van strepen, alleen is mij wel opgevallen dat je lichte littekentjes iets meer ziet na het gebruik van het product. Dit is eigenlijk ook wel logisch, omdat dit als enige niet mee kleurt. Ik heb zelf vrij veel littekens, maar sommige was ik al vergeten en die zag ik dus ineens weer. Kon ik meteen herinneringen ophalen haha.

Al met al moet ik zeggen dat ik positief ben over Bondi Sands en de producten zeker vaker wil gaan gebruiken. Wel vind ik dit voor elke dag vrij veel werk. Als het koud is en ik met lange mouwen rondloop zou ik het niet zo goed bijhouden denk ik. Dan bewaar ik Bondi Sands liever voor wanneer het resultaat wél zichtbaar is voor iedereen.

Bondi Sands kun je kopen bij Etos.

Kende jij Bondi Sands al? En gebruik je wel eens tanning producten?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Dit beïnvloedt mijn mening echter niet.

You may also like

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *