Bookish Candles van Romemadecandles

Misschien heb je al wel eens van zogenaamde bookish candles gehoord of misschien ook niet. Dit zijn in ieder geval geurkaarsen die gebaseerd zijn op boeken. Zo kan je geurkaarsen vinden over je favoriete personage of serie. Ik bestelde een aantal Bookish Candles van Romemadecandles en laat ze vandaag aan je zien.

Bookish Candles van Romemadecandles

Ik bestelde in totaal acht kaarsen. Deze zijn verdeeld over twee “monthly boxes.” Zo bestelde ik één van de oude boxen die het thema Game of Thrones had en daarnaast ging ik voor de huidige box van dat moment. Dit was de januari box en het thema daarvan was genres. Ik vind het top dat je de oude boxen gewoon nog kunt bestellen. Er is onder andere ook nog een Hogwarts, Lunar Chronicles, Shadowhunters en A Court of Thorns and Roses variant. Superleuk!

Wat ik trouwens ook een groot pluspunt vind is dat Romemadecandles een Etsy shop is die haar thuisbasis heeft in Nederland. Heel veel bookish candles komen uit landen als de Verenigde Staten en dan zit je met douanekosten en dergelijke. Daar heb je nu geen last van.

Nadat ik bestelde duurde het ongeveer drie weken voordat ik mijn pakketje kreeg. Dat vond ik op zich wel lang, maar in de shop stond dit ook al aangegeven, dus dan houd je er rekening mee. De eigenaresse van de shop, Romy, studeert volgens mij nog en dan moet je er ook maar net tijd voor hebben om zelf de kaarsen nog te maken.

Game of Candles box

Hier zie je de inhoud van de Game of Candles box (min de boeken uiteraard haha). De kaarsen hebben de namen Mother of Dragons, King in the North, Winter is Coming en Blood and Fire. Ze zien er schattig uit. Dat brengt mij eigenlijk ook op het enige minpunt: ze zijn niet zo heel groot (40 ml per kaars). Per kaars heb je ongeveer 15 uur brandtijd. Dat is op zich al wel wat, maar ik zou met name Winter is Coming toch best wel in een pot met 40 uur brandtijd willen haha.

De geuren zijn erg lekker. Mother of Dragons heeft denk ik de zachtste geur en wordt omschreven als “fire and rose quarts.” Hier ruik ik ook wel wat bloemigs in terug. Blood and Fire moet naar “spiced mahogany” ruiken en is ook niet té aanwezig. King in the North ruikt wat sterker en heeft een hele mannelijke geur met ceder, amber en sandelhout. Tot slot is Winter is Coming mijn favoriet met de geur van spearmint en appel. De geur is zowel fris als zoet en dat vind ik heerlijk.

De Game of Candles box kost €11,95.

Genres box

Ook bestelde ik voor €9,95 de Genres box, de thema box voor januari. Ik moet bekennen dat ik eerst nog twijfelde hierover, aangezien ik maar weinig Contemporary lees, maar de geur sprak mij genoeg aan om te bestellen.

De geuren van deze kaarsen zijn ook weer erg lekker. Contemporary is heerlijk zoet en heeft de geur van framboos en chocolade. Science Fiction moet naar “space and aliens” ruiken en ruikt een beetje fruitig. Horror ruikt wat duisterder en doet mij een beetje denken aan Witches Brew van Yankee Candle. Fantasy vind ik moeilijk te omschrijven, maar deze geur lijkt meerdere lagen te hebben alsof het een parfum is. In ieder geval ruiken de kaarsen erg lekker.

Voor ik het vergeet: zo zien de kaarsen er aan de binnenkant uit. De achterste twee komen uit de Genres box, de voorste twee uit de Game of Candles box. De glitters zijn een leuke toevoeging en laten de kaarsen er nét even iets specialer uitzien.

Conclusie

Al met al ben ik zeker positief over de kaarsen van Romemadecandles. Ze ruiken allemaal lekker en zijn niet té intens van geur. Sommige geurkaarsen ruiken zo sterk dat je er misselijk van wordt, maar deze ruiken gewoon lekker en niet te overheersend. Dat de kaarsen boekgerelateerde thema’s hebben vind ik ook erg leuk. Het enige minpunt vind ik dat de kaarsen die ik heb besteld vrij klein zijn. Ik had ze iets groter verwacht, maar ik ben dan ook niet iemand met een goed inschattingsvermogen qua hoe groot iets in het echt zal zijn haha. Je zou de tijd voordat je de kaarsen binnenkrijgt ook als minpunt kunnen zien, maar eerlijk: dit weet je als je gaat bestellen.

Stiekem moet ik bekennen dat ik een verslaving voel opkomen haha. Het is gewoon ontzettend leuk om als je gaat lezen een bijpassende kaars aan te steken.

Heb jij wel eens bookish candles besteld? En welke kaars lijkt jou het lekkerst?

You may also like

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *