Burt’s Bees Replenishing Lip Balm

Laatst zat er bij mij een lippenbalsem in de Truly Yours Box, namelijk eentje van Burt’s Bees. Ik had nog niet eerder producten van dit merk geprobeerd, maar als lippenbalsem verslaafde moest ik hem meteen gaan testen. Vandaag deel ik mijn mening met jullie! 

Voordat ik deze lippenbalsem kreeg, had ik al wel van Burt’s Bees gehoord, maar maar dat is het dan ook. Ik was echt heel erg benieuwd of dit een fijne lip balm zou zijn. De verpakking ziet er wat mij betreft prima uit; het is een stick, wat wel het meest hygiënisch is. Ook vind ik het leuk dat de stick een beetje een ouderwetse uitstraling heeft, alsof het om een authentiek, kwaliteitsproduct gaat. Misschien een rare associatie, maar dat was wat ik dacht toen ik deze stick zag. Het ziet er bijna uit alsof dit al eeuwenlang door dezelfde familie wordt gemaakt, maar het merk bestaat pas sinds 1984. Hieronder zie je de stick:

Burt's Bees Lip Balm

Op de verpakking staat dat er granaatappelolie in de balsem zit en dat hij hydraterend werkt. Laten we eerst eens de ingrediënten bekijken om te zien of die belofte waarheid kan zijn:

ingredients Burt's Bees Lip Balm

Niet slecht toch? Er zitten veel verzorgende bestanddelen in de lippenbalsem van Burt’s Bees, wat ik zeker wel kan waarderen. Ik snap alleen niet zo goed waarom er nu karmijn in moet zitten, want dat voegt niet echt wat toe, behalve dan kleur en dat vind ik alleen van belang als de lippenbalsem dan ook echt kleur op mijn lippen afgeeft. Deze lippenbalsem doet dat bij mij echter niet. Misschien dat dit aan mijn gepigmenteerde lippen ligt en dat je bij ongepigmenteerde lippen wel wat ziet. De lippenbalsem ruikt trouwens wel apart; de geur doet me aan honing denken en ik vind het wel lekker ruiken.

Burt's Bees Balm

Burt’s Bees Replenishing Lip Balm vind ik ondanks de in mijn ogen nutteloze toevoeging van kleur, wel erg prettig in gebruik. Dit komt doordat het een stick is, wat ik superhandig vind voor onderweg, omdat je dan niet elke keer met je vingers in een potje hoeft. De lippenbalsem hydrateert mijn lippen ook goed. Nu moet ik hier wel bij zeggen dat ik mijn lippen regelmatig scrub en ‘s nachts extra verzorgende lippenbalsem draag, waardoor mijn lippen sowieso al in een vrij goede staat zijn. Als je echt velletjes of scheuren hebt in je lippen, denk ik dat deze niet genoeg zal doen om je lippen weer heel te krijgen. Als prettige every day lip balm is hij echter wel prima.

Burt’s Bees Replenishing Lip Balm kost €3,95 per stuk en is onder andere te koop bij De Tuinen.

Wat vind jij van Burt’s Bees Replenishing Lip Balm? Heb jij al wel eens producten van Burt’s Bees geprobeerd?

You may also like

12 reacties

  1. Ik heb zelf nog geen producten van Burt’s Bees gebruikt, maar ik hoor er zoveel positiefs over dat ik er zeker wel eens naar wil kijken. Deze lippenbalsem klinkt ook heel erg fijn.

  2. De verpakking ziet er leuk uit en tja, niet alle balsems hebben een kleurtje nodig! Gewoon iets doorzichtig om je lippen te voeden is ook gewoon goed 😀 maar ik ben blij dat het bevalt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *