Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation

Het komt niet vaak voor dat ik een foundation review van een drogisterijmerk, aangezien ze hier in Nederland helaas vaak niet de lichte kleur verkopen die ik nodig heb. Nu leek de Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation vrij licht, dus besloot ik hem uit te testen.

De verpakking van de foundation voelt vrij zwaar aan en ziet er ook vrij chic uit. Pluspunten hiervoor!

Catrice Beautifying Foundation

Ik heb de lichtste kleur 005 Even Ivory. Er zijn trouwens vier kleuren van deze foundation beschikbaar en hoewel ik blij ben dat er aan de lichte huidjes is gedacht, vind ik het een beetje jammer dat de donkerste kleur eigenlijk nog gewoon blank is, waardoor dames met een donkere huid niets aan deze lijn hebben.

Catrice claimt dat je door het gebruiken van deze foundation niet alleen direct vlekjes en oneffenheden bedekt, maar dat de foundation je huid ook daadwerkelijk verbetert en dat je na acht weken zichtbaar minder pigmentvlekjes zult hebben. Nu geloof ik dat laatste niet echt en merkte ik daar ook niet zoveel van, maar wat ik wel prettig vind is dat deze foundation SPF25 bevat. Dat vind ik toch altijd wel positief, ook al gaan we nu richting minder zonnige dagen.

Catrice Beautifying Foundation ingredients

Hier zie je de ingrediënten van de foundation. Voor mij zitten hier geen ingrediënten in waar ik slecht op reageer, maar als je niet goed tegen siliconen kan, sla je deze foundation wellicht toch liever over.

Catrice Beautifying Foundation top

De Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation zit in een pompflacon. Mijn favoriet! Ik vind dit zoveel fijner werken dan een tube waar je product uit moet knijpen. Bij een pompflacon kan je tenminste fijn doseren.

Catrice Beautifying Foundation swatch

Swatches! Ik heb de bovenste swatch al een klein beetje uitgeveegd om de kleur op die manier te zien en daaronder zit gewoon een dot foundation zoals je dit uit het pompje haalt. De kleur is erg licht, wat ik positief vind met mijn lichte huidskleur. Ik had voordat ik deze foundation kocht al een aantal reviews gelezen, maar het viel mij op dat de één zei dat de ondertoon heel roze is en de ander juist weer zei dat hij heel geel is van ondertoon. Zelf vind ik dat de foundation er een beetje tussenin zit, hoewel hij wel wat meer warm dan koel is van kleur. Ik zou hem indelen in de categorie neutraal/warm.

Catrice Beautifying Foundation foundation only

Hier zie je mij met enkel  de foundation op. Zoals je ziet bedekt hij niet al mijn oneffenheden en rode plekjes 100% en zie je mijn wallen nog vrij goed. De dekking valt het best licht tot medium te noemen. Als je slechts een klein beetje aanbrengt, heb je een hele lichte dekking, maar de dekking valt op te bouwen tot medium. Normaal gesproken heb ik het liefst een volledige dekking, maar omdat de kleur licht genoeg is voor mij én omdat hij zo gemakkelijk te verkrijgen is, neem ik de dekking maar voor lief.

Fullface

Hier zie je mij met de Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation en de rest van mijn make-up. Ik ben erg te spreken over het resultaat! Hieronder zie je nog even een collage met voor en na, zodat je het verschil goed kunt zien:

Catrice Beautifying foundation collage

Voor een perfecte dekking ben je bij deze foundation niet meteen aan het juiste adres, maar als je een lichte tot medium dekking ook prima vind, kan dit wel eens een aanrader voor je zijn. Zeker als je ook een lichte huid hebt. Hij blijft bij mij ook goed zitten gedurende de dag, maar ik moet zeggen dat ik in andere reviews heb gelezen dat hij bij andere bloggers met een wat vettere huid wel wat ging schuiven gedurende de dag. Hier heb ik geen last van gehad (en ik heb een gecombineerde huid met een vette t-zone), maar ik draag er wel elke dag een gezichtsprimer onder en ik poeder goed af. Wellicht dat dit ervoor zorgt dat hij bij mij wel goed blijft zitten. Na ongeveer een halve dag ga ik wel dusdanig glimmen dat ik de foundation nog even een keer afpoeder.

Al met al ben ik wel erg tevreden over de Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation en ik vind hem zeker een aanrader als je een lichte huid hebt die niet al te vet is. De prijs vind ik wel vrij hoog voor Catrice begrippen met €7,59 voor 30 ml, maar vergeleken met andere drogisterijmerken is dit eigenlijk juist wel een prima prijsje. En als je zoals mij gewend bent om Aziatische BB Creams te kopen, omdat er verder bijna geen enkele westerse foundation/BB cream goed is qua kleur, is dit helemaal een koopje.

Heb jij de Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation al geprobeerd?

You may also like

22 reacties

  1. Fijn dat je een lichte kleur hebt gevonden. Vind m mooi en tja dat hij pigmentvlekken verbeterd geloof ik ook niet. De lijn zou wel te licht zijn voor mij.

  2. Drogisterij foundations hebben inderdaad vaak niet een kleur die licht genoeg is, dat is altijd lastig. Fijn dat deze van Catrice dat wel heeft! Hij had van mij wel iets dekkender gemogen want daar hou ik altijd wel van, maar verder klinkt hij heel erg fijn! 🙂

  3. Ik vind het resultaat heel mooi en natuurlijk bij jou. Wat dat betreft ben ik persoonlijk ook veel meer fan van een foundation die een lichte dekking heeft. Fijne prijsje heeft deze foundation ook <3

  4. Fijne foundation, ik heb hem aangebracht met de expert face brush van Real Techniques, prima medium dekking eruit gehaald 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *