Danish Skin Care

Huidverzorging is iets dat ik erg belangrijk vind, maar wat ik vaak ook eng vind om te testen, omdat mijn huid niet overal even goed op reageert. Een tijdje terug werd ik benaderd door Danish Skin Care met de vraag of ik hun producten wilde testen en dat heb gedaan. Inmiddels is het tijd voor mijn review!

Bij Danish Skin Care heb je keuze uit twee pakketten voor je huid; of de variant voor normal to oily skin of de variant voor normal to dry skin. Ik vond dit om te beginnen eigenlijk al een moeilijke keuze, aangezien mijn huid gecombineerd is met een vette t-zone maar een huid die op andere plekken van mijn gezicht juist weer droog wordt. Uiteindelijk ben ik voor de variant voor normal to oily skin gegaan.

danish-skin-care

Hier zie je de producten. Deze set kost in totaal €67,- en dan is dit nog de set die geschikt is om mee te nemen op reis. De producten zijn dus niet heel goedkoop, maar ik vind persoonlijk niet dat je op huidverzorging moet bezuinigen. De set bevat de volgende producten:

  • Clean Skin Face Wash
  • Perfect Skin Day Protector
  • Perfect Skin Moisturizer
  • Smooth Skin Treatment
Danish Skin Care Clean Skin Face Wash

danish-skin-care-face-wash

Een leuk detail vind ik dat alle verpakkingen vrolijk gekleurd zijn. Ook staat er duidelijk op dat er nergens kleurstoffen of parfum aan toe is gevoegd, wat zeker positief is.

danish-skin-care-face-wash-info

Op de achterkant staat hoe en wanneer het product te gebruiken, alleen ik mis wel echt de ingrediënten. Hiervoor verwijst het merk naar haar website. Ik heb ze even opgezocht en hier voor je neergezet:

Aqua (water), Glycerin (reduces drying), Sodium Laureth Sulfate (detergent cleansing agent), Glycereth-2 Cocoate (consistency agent), Xanthan Gum (consistency agent), PEG-7 Glyceryl Cocoate (detergent cleansing agent), Cocamidopropyl Betaine (detergent cleansing agent), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Phenoxyethanol (preservative), Benzoic Acid (preservative), Dehydroacetic Acid (preservative)

Wat ik dan weer positief vind is dat er bij staat welk ingrediënt waarvoor dient, zolang je het maar opzoekt op de site. Het liefst had ik gehad dat deze informatie op de verpakking zelf had gestaan.

danish-skin-care-face-wash-swatch

Het product is doorzichtig van kleur, maar geeft een soort van wit schuim, zoals je hierboven kunt zien.

Nu houd ik zelf niet van schuimende reinigers, omdat die soms te agressief zijn voor mijn huid, maar de Clean Skin Face Wash van Danish Skin Care werkte prima en mijn huid reageerde hier ook niet gek op.

Danish Skin Care Perfect Skin Day Protector

danish-skin-care-day-cream

De Perfect Skin Day Protector is de dagcrème in deze set. Hij bevat SPF15 en hoewel dat geen hoge SPF is, vind ik het toch fijn dat het er in ieder geval in zit. Ook op deze verpakking kan ik de ingrediënten niet vinden en heb ik ze van de site moeten kopiëren:

Aqua (water), Aloe Barbadensis Leaf Extract / Aloe Vera (soothing), Dibutyl Adipate / solfilterolie (emulsifier), Ethylhexyl Triazone (UVB sunscreen), Glycerin (reduces drying), Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate (UVA sunscreen), Distarch Phosphate (emulsifier), Anthemis Nobilis Flower Water / Kamille (protective antioxidant and soothing), Arachidyl Alcohol (consistency agent), Polyacrylate Crosspolymer-6 (consistency agent), Cucumis Sativus Extract / Agurk (protective antioxidant), Retinyl Palmitate / A-vitamin (protective antioxidant, healing and cell repairing), Camellia Sinensis Leaf Extract / Grøn te (protective antioxidant and soothing), Hippophae Rhamnoides Fruit Extract / Havtorn (protective antioxidant), Tocopherol / E-vitamin (protective antioxidant), Tocopheryl Acetate / E-vitamin (protective antioxidant), Allantoin (soothing), Panthenol / B5-vitamin (reduces drying), Saccharide Isomerate (reduces drying), Helianthus Annuus Seed Oil / Solsikkeolie (moisturizing and reduces drying), Caprylyl Glycol (moisturizing), Behenyl Alcohol (consistency agent), Butylene Glycol (solvent), Propylene Glycol (solvent), Arachidyl Glucoside (solvent), C20-22 Alkyl Phosphate (emulsifier), C20-22 Alcohols (emulsifier), Citric Acid (pH adjuster), Sodium Citrate (pH adjuster), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Sodium Benzoate (preservative), Potassium Sorbate (preservative), Phenoxyethanol (preservative), Benzoic Acid (preservative), Dehydroacetic Acid (preservative)

Wat mij meteen opvalt is dat het een behoorlijk lange lijst is.

danish-skin-care-day-cream-swatch

De substantie van de crème. In de praktijk irriteert de crème mijn huid niet. Verder heb ik niet echt een verschil gemerkt in vergelijking met de dagcrème die ik hiervoor gebruikte.

Danish Skin Care Perfect Skin Moisturizer

danish-skin-care-night-cream

Dan gaan we over op de nachtcrème, oftewel de Perfect Skin Moisturizer. Hieronder zie je de ingrediënten:

Aqua (water), Aloe Barbadensis Leaf Extract / Aloe Vera (soothing), Caprylic/Capric Triglyceride (moisturizing and reduces drying), Glycerin (reduces drying), Cucumis Sativus Extract / Agurk (protective antioxidant), Niacinamide / B3-vitamin (protective antioxidant, healing and cell repairing), Diheptyl Succinate (moisturizing), Arachidyl Alcohol (consistency agent), Anthemis Nobilis Flower Water / Kamille (protective antioxidant and soothing), Sodium PCA (healing and cell repairing), Polyacrylate Crosspolymer-6 (consistency agent), Retinyl Palmitate / A-vitamin (protective antioxidant, healing and cell repairing), Ascorbyl Palmitate / Vitamin C (protective antioxidant, soothing and lightens pigmentation), Linoleic Acid (protective antioxidant, soothing, healing and cell repairing), Camellia Sinensis Leaf Extract / Grøn te (protective antioxidant and soothing), Sodium Hyaluronate / Hyaluronsyre (reduces drying, healing and cell repairing), Hippophae Rhamnoides Fruit Extract / Havtorn (protective antioxidant), Tocopheryl Acetate / E-vitamin (protective antioxidant), Tocopherol / E-vitamin (protective antioxidant), Panthenol / B5-vitamin (reduces drying), Saccharide Isomerate (reduces drying), Carthamus Tinctorius Seed Oil / Tidselolie (moisturizing and reduces drying), Prunus Amygdalus Dulcis Oil / Mandelolie (moisturizing and reduces drying), Helianthus Annuus Seed Oil / Solsikkeolie (moisturizing and reduces drying), Caprylyl Glycerin/Sebacic Acid Copolymer (moisturizing), Caprylyl Glycol (moisturizing), Behenyl Alcohol (consistency agent), Butylene Glycol (solvent), Propylene Glycol (solvent), Arachidyl Glucoside (solvent), C20-22 Alkyl Phosphate (emulsifier), C20-22 Alcohols (emulsifier), Citric Acid (pH adjuster), Sodium Citrate (pH adjuster), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Sodium Benzoate (preservative), Potassium Sorbate (preservative), Phenoxyethanol (preservative), Benzoic Acid (preservative), Dehydroacetic Acid (preservative)

Ook dit is weer een lange lijst.

danish-skin-care-night-cream-swatch

De nachtcrème is iets dikker dan de dagcrème, maar alsnog vind ik dit niet voedend genoeg voor mijn huid in de winter. Voor in de zomer zou dit genoeg zijn, maar nu het weer kouder wordt, merk ik toch dat mijn huid iets meer nodig heeft. In dat opzicht zou ik dus misschien elk half jaar moeten wisselen tussen de normal-oily en normal-dry lijn. Als je echt puur en alleen een vette huid hebt, is dit denk ik wel genoeg voor je.

Danish Skin Care Smooth Skin Treatment

danish-skin-care-treatment

Tot slot heb ik het zogenaamde Smooth Skin Treatment getest. Dit is een masker/exfoliant die je dagelijks mag gebruiken. Je kunt het product aanbrengen met je vingers of door wat van het product op een watje aan te brengen en het zo op je gezicht te verspreiden. De ingrediënten zijn als volgt:

Aqua (water), Pentylene Glycol (solvent), Methylpropanediol (solvent), Butylene Glycol (solvent), Salicylic Acid / Salicylsyre (exfoliating, soothing and antibacterial), PEG-40 Hydrogenated Castor Oil (moisturizing), Niacinamide / B3-vitamin (healing, cell repairing and soothing), Tocopherol / E-vitamin (protective antioxidant), Chamomilla Recutita Extract / Kamille (protective antioxidant and antibacterial), Glycerin (reduces drying), Sodium Hydroxide (pH adjuster)

danish-skin-care-treatment-swatch

En zo ziet het product eruit. De geur is vrij intens, in tegenstelling tot de rest van de producten die heel neutraal ruiken. Ik ruik er iets scherps in en nu ik de ingrediënten heb gezien begrijp ik wel waarom; er zit salicylzuur in.

Nu zijn de verhalen over salicylzuur vaak heel positief, maar ik wil wel eerlijk zijn in mijn review en ik moet dus bekennen dat mijn huid niet goed gereageerd heeft op de Smooth Skin Treatment. Het resultaat was juist het tegenovergestelde van smooth op mijn huid; ik kreeg er puistjes van en de huid werd droger/roder dan anders. Ik heb nog geprobeerd of het beter zou gaan als ik het niet dagelijks zou gebruiken, maar mijn huid is inmiddels zo geïrriteerd dat ik ook dat niet meer als optie zie. Voor mij is dit dus geen aanrader, maar als jouw huid wel goed reageert op salicylzuur, kan het maar zo zijn dat de Smooth Skin Treatment juist wél goede resultaten bij je geeft.

Mijn conclusie is een beetje gemengd, maar dat komt vooral doordat de Smooth Skin Treatment bij mij dus zo slecht is bevallen. Mijn huid is al maanden niet zo onrustig geweest en dat vind ik heel vervelend. Over de andere producten ben ik daarentegen best tevreden, omdat mijn huid daar wel goed op reageert. Het zijn geen magische middeltjes waardoor je huid in één keer perfect wordt, maar dat verwacht niemand denk ik ook.

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar Danish Skin Care, neem dan zeker een kijkje op hun website. Iedere huid is anders en misschien pakt het bij jou wel heel goed uit.

Kende jij Danish Skin Care al?

You may also like

6 reacties

  1. Ik ken het merk nog niet, maar na het lezen van je review ben ik eigenlijk ook niet echt enthousiast! Jammer, want de producten zijn ook niet bepaald goedkoop! 🙂

  2. Ik kende het nog niet. Het zag er wel heel goed uit, jammer dat het toch niet helemaal goed is uitgepakt. Ik vind skincare ook echt een van de belangrijkste dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *