Tutorial: Extreme Smokey Eyes

Zoals beloofd heb ik vandaag een wat uitgebreider artikel over de facelook die ik voor Demak’Up maakte. Ik gebruikte hiervoor het Sleek Bad Girl palette als uitgangspunt. Kijk snel mee naar hoe ik stap voor stap uitleg hoe ik de look heb gemaakt! We beginnen met een schoon ooglid, waar we oogschaduwprimer op aanbrengen. Ik gebruik de Original Primer Potion van Urban Decay. Mijn ervaring met deze primer is dat je je oogschaduw er zelfs ‘s avonds iets lastiger mee van je ogen kunt verwijderen.

Demak'up facelook stap 1

Laten we beginnen met eyeliner! Omcirkel je hele ogen met eyeliner. Als je more daring bent dan ik kan je de eyeliner op je waterlijn aanbrengen, maar ik doe dat liever niet omdat ik daar rode, gevoelige traanogen van krijg. Ik gebruik trouwens een oogpotlood van Essence hier. Als iemand een tip heeft voor een eyeliner waar gevoelige ogen ook tegen kunnen, please let me know!

demak'up facelook stap 2

Het hoeft hier trouwens nog niet helemaal perfect te zijn; je kunt dit op het eind nog even bijwerken als de oogschaduw er opzit. Tijd om het Sleek Bad Girl palette erbij te pakken!

Sleek Bad Girl Palette names

Dip je kwast in de kleur Blade die je vervolgens over je ooglid aanbrengt (ongeveer 2/3 vanaf de binnenste ooghoeken).

demak'up facelook stap 3

Vervolgens dip je een oogschaduwkwast in de kleur Underground en breng je die zoals hieronder aan.

Demak'up facelook stap 4

Bah, ik zie nu pas hoeveel fall-out ik hier al had. Je zie ook alles net wat beter op camera natuurlijk. Gelukkig kan je het als je klaar bent zo weg waaien als je daarvoor wat poeder hebt aangebracht en dat doe ik eigenlijk altijd. Nu is het tijd om de kleur Envy aan te brengen in je crease en iets daarboven.

demak'up facelook stap 5

En dan is het tijd om te blenden! Ik heb vervolgens een klein beetje van de kleur Blade onder mijn oog aangebracht en de kleur Innocence op mijn wenkbrauwbot en die kleur heb ik nog iets uitgeblend. Daarna kun je nog even de puntjes op de i zetten waar je vind dat het nog beter kan en dan is het tijd voor een likje mascara.

demak'up facelook stap 6

Tijd om de fall-out weg te halen.

DeMak'Up Smokey Cat Eye look

That’s it! Nu is de look helemaal klaar. Ik hoop dat je het leuk vond om te zien hoe ik deze look heb gemaakt! Ik heb nog niet eerder dit soort looks stap voor stap uitgelegd, dus ik moet eerlijk bekennen dat ik vooral het maken van zoveel tussenfoto’s van mijn ogen in close-up wel even lastig vond.

Wat vind jij van de Extreme Smokey Eyes look?

You may also like

30 reacties

  1. Dat lijkt me ook lastig te fotograferen, ik heb het wel eens geprobeerd maar met de camera die ik heb is dat niet te doen. Vind de look erg mooi en gewaagd:) Wat balen dat je niet tegen oogpotlood op je waterlijn kan. Helaas geen tip hiervoor..

  2. Leuk dat je dit zo stap voor stap laat zien. Ik vind de look mooi al zou deze bij mij iets te heftig zijn denk ik. Het staat jou overigens erg mooi!

  3. Wat gaaf dat je het stap voor stap uitlegt. Ik vind dat ook moeilijk fotograferen hoor! Het moet scherp zijn met de juiste belichting. Wat een gedoe 😛 Ik vind vooral Underground super mooi op je staan! Zeker meer mee spelen 😀 ben benieuwd naar meer! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *