DIY: groene thee en grapefruitsap toner

In het kader van de aankomende Demak’Up Detox Challenge, die op 5 juni van start gaat en tien dagen gaat duren, heb ik vandaag mijn eerste DIY voor jullie. Ik laat namelijk zien hoe je heel gemakkelijk een toner kunt maken met behulp van groene thee en een grapefruit. Benieuwd? Kijk dan mee!

Normaal gesproken ben ik meer van de kant en klare producten en maskers, maar toen ik van Demak’Up een pakketje met daarin DIY kaarten vond, leek het mij toch leuk om er één uit te proberen en aan jullie te laten zien hoe je het doet. Ik koos voor een toner met groene thee en grapefruitsap, vanwege de werking van deze twee ingrediënten. Groene thee staat bekend om het verwijderen van gifstoffen en kalmeert de huid. Daarnaast heeft het een anti-bacteriële werking en bevordert het de genezing van onzuiverheden. Grapefruit is een goed ingrediënt omdat het ook een anti-bacteriële werking heeft, de poriën verkleint en vermindert de zichtbaarheid van littekentjes.

Ik was eigenlijk wel heel benieuwd of deze goede eigenschappen ook echt wat voor mijn huid zullen doen, dus wilde ik dit wel proberen. Ik heb met mijn gecombineerde huid vrij grove poriën en ik was met name benieuwd of het daar goed tegen zou werken. Dat grapefruitsap zou helpen tegen littekentjes wist ik eigenlijk van tevoren al wel, aangezien ik al ervaring heb met het gebruiken van fruitzuren om littekentjes te verminderen. Maar genoeg gepraat voor nu, laten we snel beginnen met hoe je deze toner maakt!

Benodigdheden groene thee en grapefruit toner:

– 2 zakjes groene thee

– 1 kopje met kokend water

– sap van 1/4 grapefruit

Bereidingstijd: zo’n 5 minuten, maar er zit wel een paar uur wachttijd bij, dus zorg dat je wat tijd hebt.

Groene thee en grapefruitsap toner

1) Leg de ingrediënten klaar en de instructies. Ik heb hier de kaart van Demak’up gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook gewoon dit artikel erbij houden.

2) Voeg de theezakjes toe aan het kokende water en laat dit staan totdat het is afgekoeld. Je kunt eventueel het kopje in de koelkast zetten als je wilt dat het sneller afkoelt.

groene thee en grapefruitsap toner tea

3) Verwijder de theezakjes uit het koude water en voeg snijd de grapefruit in vieren. Pak één stuk en voeg het sap daaruit toe aan het theewater.

4) Pak een watje en breng de toner daarmee aan op de huid. Laat het even drogen en spoel het vervolgens goed af met lauwwarm water. (Omdat het grapefruitsap zuur is zou ik het echt niet te lang laten zitten en vermijd vooral het gebied rondom de ogen goed.)

groene thee en grapefruitsap toner collage

5) Wat je over hebt kun je in een afgesloten verpakking in de koelkast bewaren en nog gebruiken als toner. Eet trouwens vooral ook de overgebleven grapefruit lekker op!

Ik vond het leuk om eens een keer een DIY toner te maken, maar ik moet zeggen dat ik het gemak van een kant en klaar product eigenlijk wel net zo fijn vind. Wel is dit écht iets dat je kunt maken in noodgevallen: stel je toner is op en de winkels zijn al dicht, dan kan je dit heel gemakkelijk maken. Groene thee heb ik sowieso altijd wel in huis en ik denk dat ik niet de enige ben. Mocht je geen grapefruit in huis hebben, dan zou je het eventueel ook met een andere citrusvrucht kunnen doen.

groene thee en grapefruitsap toner collage2

De groene thee en grapefruitsap toner vind ik op zich wel prettig werken en ik heb ook het idee dat mijn huid na afloop er nét iets frisser uitziet, een beetje alsof ik een lichte scrub heb gedaan, maar ik zie niet echt een verschil bij mijn poriën. Misschien dat dat komt als je de toner heel regelmatig gebruikt, maar voor nu lijken ze nog wel even groot. Ik kon dan ook niet echt een verschil op foto vastleggen.

Ga jij meedoen aan de Demak’Up Detox Challenge?

You may also like

29 reacties

  1. Leuk om een keertje te doen en ook fijn dat het allemaal natuurlijk is! Ik ben zelf meer van het gemak moet ik zeggen, dus ik houd het toch maar bij kant-en-klare toner 😉 Alleen dit is wel handig in geval van noodgeval inderdaad!

  2. Wat grappig, maar niks voor mij. Groene thee zou ik nog wel durven gebruiken, maar grapefruit en andere citrusvruchten kunnen toch nog best agressief zijn. Dat zou ik niet aandurven met mijn gevoelige huid.

  3. Als je fruitzuren gebruikt als toner voor overdag; wel even een SPF gebruiken hoor want je kunt echt een zonneallergie oplopen. Voor de avond lijkt mij deze toner heerlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *