Docteur Renaud Lime Purifying Concentrate

Laatst ontving ik een pakketje van Viva Pura met daarin een product van Docteur Renaud, namelijk het Lime Purifying Concentrate.  Dit product zou goed moeten helpen tegen een onzuivere huid. Nu is mijn huid door de weersveranderingen weer wat onrustiger, dus ik heb het product uitvoerig getest.

Ik was meteen kritisch over het product dat ik ontving, aangezien er opstaat dat het voor een vette, onzuivere huid is bedoeld. Mijn huid is namelijk toch echt gevoelig en gecombineerd met een iets vettere t-zone en droge wangen. Producten die echt tegen onzuiverheden werken zijn voor mijn huid vaak té heftig. Wat dan wel weer positief is, is dat Docteur Renaud 100% natuurlijk is en mijn huid reageert vaak wel goed op natuurlijke producten. Dus ik besloot het te proberen!

Docteur Renaud Purifying Lime Concentrate

De verpakking ziet er netjes uit en straalt clean uit. De naam van het product klopt trouwens voor mijn gevoel niet helemaal: lime purifying concentrate is voor mijn gevoel purifying lime concentrate.  

Docteur Renaud Lime Purifying Concentrate

Informatie op de zijkant van het doosje. Ik vind vooral het stukje over de euforiserende werking wel bijzonder klinken, want dat is toch wel een uniek aspect van dit product. Blijkbaar zit dit hem in de rhamnosegom die voor een geluksgevoel moet zorgen. Interessant!

Het Lime Purifying Concentrate kan twee keer per dag aangebracht worden op probleemzones voordat er eventueel nog een crème overheen aangebracht wordt. Behalve in je gezicht, kan je het product ook op je decolleté en rug aangebracht worden.  Aangezien ik daar geen onzuiverheden heb, heb ik het daar niet getest en heb ik mij beperkt tot mijn gezicht.

Docteur Renaud Lime Purifying Concentrate ingredients

Hierboven zie je de ingrediënten van het product. Ik vind het vreemd dat er siliconen op de lijst staan, aangezien die voor zover ik weet synthetisch gemaakt worden en dus niet natuurlijk zijn zoals Docteur Renaud claimt te zijn. Laat het mij zeker weten in de comments als ik het mis heb! In ieder geval zijn siliconen voor mijn huid gelukkig geen probleem.

Docteur Renaud Lime Purifying Concentrate tube

Als je het doosje opent, komt je bij het eigenlijke product; een tube met 30 ml inhoud.

Docteur Renaud Lime Purifying Concentrate structure

Het product uit de tube is een beetje gelig van kleur en ruikt duidelijk naar limoen. Ik vind dat wel een lekkere, frisse geur eigenlijk. Ik heb het nu al een tijdje getest en aangebracht wanneer ik onzuiverheden had en ik vind het alsnog wel erg lastig om een oordeel te geven. Het verschilt namelijk nogal bij mij of het daadwerkelijk wat lijkt te doen of niet. In ieder geval irriteert het mijn huid gelukkig niet!

Als ik het aanbreng op een rood vlekje dat misschien over een paar dagen een puistje moet worden of op een mee-eter met een rode vlek erom heen, dan werkt het. De ontsteking zet dan namelijk niet door en na een paar dagen vervaagd de vlek dan weg. Ik heb echter ook wel eens zo’n supersonische onderhuidse puist die erin slaagt om uit het niets binnen een paar uur tijd op te zetten tot een grote bult  en als ik daar dan dit product op smeer haalt het voor zover dat op het blote oog te zien is, niks meer uit. Gelukkig heb ik niet vaak last van onderhuidse puisten, maar toch is het wel jammer dat het Lime Purifying Concentrate daar niets (zichtbaars) meer aan kan doen, want dan was het helemaal een topproduct geweest.

Ik zou het Docteur Renaud Lime Purifying Concentrate vooral aanraden aan mensen die last hebben van onzuiverheden en “gewone” puistjes en ontstoken mee-eters. Bij onderhuidse puisten doet het voor zover ik dat bij de puist die ik had op het blote oog niet veel, maar je kunt het altijd proberen en wie weet helpt het bij jou wel. Iedere huid is immers anders.

Docteur Renaud Lime Purifying Concentrate is te koop bij Viva Pura per tube van 30 ml. Je betaald nu tijdelijk in plaats van €30,60 maar €27,54.

Kende jij Docteur Renaud al?

You may also like

22 reacties

 1. Klinkt als een fijne creme. Momenteel heb ik zelf een fijne (dag)creme die mijn huid goed rustig houdt dus ik denk niet, ook gezien de prijs, dat ik deze ga uitproberen. Fijne review meis.

 2. Zelf heb ik gelukkig niet zo last van onzuiverheden! Wel super fijn dat het product zij goed zijn werk doet. Ik vind Dr. Renaud echt een fijn merk!

 3. De geur van limoen kan ik waarderen. Ik heb zo nu en dan wel last van rode vlekjes die later in groeien in wat kwaads 😉
  Ik ken het merk trouwens niet.

 4. Voor sommige meiden kan dit volgens mij wel een fijn product zijn! Zelf heb ik niet echt last voor onzuierverheden, dus hier kan ik niet veel mee. Wel lekker dat hij naar Limoen ruik, fris!

 5. Hmmm..ik heb mijn twijfels over deze crėme 🙂
  Ik gebruik La Roch Posay en sindsdien is mijn huidje terug egaal, ik denk niet dat ik snel ga veranderen van crėme want ik heb ook een gevoelige huid met een vettige t-zone 🙂
  X

 6. Zelf heb ik niet zo snel last van onzuiverheden, maar mijn zoon heeft dat wel regelmatig…ik ga dit toch opschrijven, het klinkt heel erg prettig in gebruik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *