Doelen voor de komende tijd

Het is alweer even geleden dat ik iets persoonlijker ben geweest op mijn blog en vandaag is het weer eens zover. Ik vertel je met welke doelen ik de komende tijd bezig wil gaan en laat hier en daar alvast weten hoe ik dit denk te gaan bereiken. Ik kan alvast vertellen dat het gevarieerde doelen zijn. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Doelen voor de komende tijd

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen; ik heb het gevoel dat ik mijn persoonlijkheid een beetje naar achter heb geschoven op mijn blog. Sommige dingen kan ik niet delen. Dat snapt iedereen denk ik wel. Die dingen hebben de afgelopen tijd veel van mijn tijd in beslag genomen. Mijn excuses dus voor het onpersoonlijke de laatste tijd, maar het is even niet anders. Zodra ik meer kan zeggen, doe ik dat.

Voor nu focus ik op mijn (persoonlijke) doelen voor de komende tijd, want die zijn voor het grootste gedeelte wél te delen. Dit zijn dus niet mijn werkgerelateerde doelen, maar doelen waarmee ik in mijn vrije tijd bezig wil.

Doelen

Bron: Pixabay

1) Schrijven oppakken/boek schrijven.

Zoals je misschien wel weet, is schrijven één van mijn grote passies. Nu heb ik vanwege de drukte rondom werk al bijna geen tijd gehad voor bloggen, laat staan om te schrijven. Toch merk ik dat dit goed voor mij is en daarom wil ik graag weer meer schrijven. Momenteel ben ik bezig met een verhaal dat ik graag zou willen publiceren. Ik heb al wel eens een POD boekje uitgegeven in het verleden, maar uiteindelijk blijft het toch een droom om tegen je boek aan te lopen in de boekwinkel. Of dat hiermee ook echt gaat lukken zullen we zien.

Hoe? Ik denk dat het best moet lukken zolang ik  maar regelmatig tijd in plan. In ieder geval wil ik proberen om in het weekend een paar uur te gaan zitten, maar het liefst zou ik dagelijks schrijven. Of dat haalbaar is weet ik niet.

2)  Blogritme terugvinden.

Tja, helaas heb ik de laatste tijd nog niet echt een goed blogritme kunnen vinden. Eerlijk gezegd helpt mijn lichamelijke gezondheid daar ook niet altijd bij mee. Zo had ik laatst vakantie en zat ik met koorts thuis. Oftewel: dan heb je tijd om te bloggen, maar ben je ziek. Vreselijk. Daarnaast merk ik dat ik doordeweeks niet aan bloggen toekom met werk erbij en als ik dan een weekend heb met veel afspraken, kan ik het wel vergeten om te bloggen. Oh, en nog zo handig: een laptop die niet meewerkt als je even een uurtje de tijd hebt en dan besluit een half uur over het opstarten te doen. Als het goed is, is dat laatste nu verholpen dankzij Jeff.

Bron: Pixabay

Hoe los ik dit op? Ten eerste zijn jouw tips van harte welkom! Het inplannen gaat soms lastig, maar ik denk wel dat dit iets is dat belangrijk is om toch te doen.

3. Blogilates Challenges doen.

Doordat ik zo druk was met werk, had ik al een hele tijd niet gesport en dat miste ik toch wel. Om weer wat op te bouwen, leek het mij leuk om een 30 Day Challenge te doen van Blogilates. Voordat ik het wist had ik besloten dat ik er drie ging doen haha. Een beetje enthousiast misschien, maar ik ben nu bij dag 5 en het gaat nog prima. Mijn redenering: als je voor elke spiergroep een challenge doet, kun je een dag van de ene overslaan als je spierpijn hebt en dan alsnog de andere groep trainen. Tot nu toe heb ik nog geen echte spierpijn gehad, maar ik verwacht dat dat nog wel gaat komen.

Hoe? Ik merk dat ik het fijn vind om dit vóór mijn ontbijt te doen, omdat ik er dan de rest van de dag niet meer aan hoef te denken.

4. Boeken lezen die mij inspireren en boeken lezen waar ik wat van kan leren.

Goede schrijvers lezen veel zeggen ze vaak en daar geloof ik ook wel in. (Komt mij ook wel verdacht goed uit als boekenwurm natuurlijk!) Ik ben er laatst achtergekomen dat ik eigenlijk best veel boeken heb die mij geen voldoening geven en die wil ik nog weg gaan doen. Ik denk dat het goed is om bewust te kiezen wat ik wel en niet wil lezen. Meestal kies je dan voor iets dat leuk is om te lezen, maar ik moet zeggen dat ik ook graag wat leer van een boek.

Hoe? Ik kan niet op tijd slapen als ik voor het slapen niet lees, dus ik lees al elke avond. Het enige waar ik nu op moet letten is dat ik niet mijzelf dwing een boek uit te lezen als ik daar niks uithaal qua dat ik er geen plezier uithaal, maar er ook niet iets van leer of dat het op een andere manier goed is voor mijn ontwikkeling.

En dit zijn voor nu even de doelen die ik met je kan delen op dit moment. Het zijn vooral doelen die als doel hebben dat ik mij goed voel en meer uit mijn dagen haal. Verder heb ik ook nog een heleboel andere dingen die ik wil, maar dat is nog niet zo concreet als dit.

Wat zijn jouw doelen voor de komende tijd?

You may also like

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *