Dr Organic Aloe Vera Gel

Het afgelopen jaar ben ik steeds meer gaan kijken naar natuurlijke beauty producten. Met name producten die je direct op je huid smeert, kun je wat mij betreft het best zo natuurlijk mogelijk houden. De Aloe Vera Gel van Dr. Organic is één van de producten die ik ben gaan gebruiken. Lees hier mijn review.

Aloe Vera wordt in veel beauty producten verwerkt voor een gevoeligere huid. Dit is niet zo gek, want het staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen. Zelf gebruikte ik eerder vaak Aloe Vera Everyday Soothing Gel van Herbalife om mijn huid net wat meer rust te geven en te verzachten, maar die is wel vrij prijzig en aangezien ik student ben besloot ik een goedkoper alternatief te zoeken. Het werd alleen wel erg moeilijk om de Aloe Vera van Herbalife te vervangen, aangezien dat een product is van goede, natuurlijke kwaliteit. Mijn oog viel op de Aloe Vera Gel van Dr. Organic. Deze kost maar 8.99 en is gewoon te koop bij de Tuinen. Je krijgt ook best een grote tube voor je geld, namelijk 200 ml.

Zo ziet de tube eruit.

20130717_151321

En dit zijn nog foto’s van wat er allemaal in zit:

20130717_151354

20130717_151420

Dat klinkt al goed; geen parabenen, SLS, kunstmatige kleurstoffen en parfum. Ook is het geschikt voor je als je vegetarisch of veganistisch bent. Wat ik zelf wel heel goed vind aan Dr. Organic is dat ze tegen dierproeven zijn en er geen kunstmatige stoffen zijn toegevoegd aan de producten. Ik snap nooit waarom iets op dieren moet worden getest, want als je producten maakt zonder gevaarlijke chemische stoffen kan je het ook makkelijk op mensen testen, denk ik.

Maar goed, genoeg daarover, laten we verder gaan met de review. De gel zelf heeft bijna geen geur en is niet vet. (Dus ook ideaal voor mensen met een vettige huid.) Het doel van de gel is dat het kalmeert, hydrateert en herstelt, met name wanneer je een droge,  geïrriteerde of ‘sun exposed’ huid hebt. Aangezien ik ervan uit ging dat ‘sun exposed’ ook geld voor een verbrande huid, heb ik het gebruikt nadat ik verbrand was op mijn schouder. Aangezien ik nogal een lichte huid heb, verbrand ik daar soms echt heel snel, zelfs als ik me insmeer. (Volgende blog onderwerp: goede,  budgetproof zonnebrandcreme? Wat vinden jullie?)

Ik moet zeggen dat mijn schouder wel echt verkoeld was nadat ik de gel aanbracht, maar alsnog heb ik nog bijna een week met een rode schouder rondgelopen. Ik denk dus dat de gel niet zo geschikt is voor als je je echt flink hebt verbrand, maar denk dat het wel geschikt is voor als je na een dagje zon je huid gewoon een boost wil geven of voor als je maar een heel klein beetje rood bent en niet felrood, zoals ik dus had.

Verder heb ik de gel voor bijna alles gebruikt wat ik maar kon bedenken, alleen dus niet meer als een soort after-sun als ik verbrand ben. Als eerst heb ik de gel getest op mijn lichtelijk geïrriteerde gezichtshuid. Wat me daarbij opviel is dat de gel mijn huid wel een beetje een strak gevoel geeft als hij is ingetrokken, wat ik niet zo heel fijn vind, maar rode vlekjes werden wel iets minder rood. En dat gaf mij het idee om de Aloe Vera gel te gaan gebruiken na het scheren! Hebben jullie ook altijd last van rode bultjes na het scheren van bijvoorbeeld je benen, bikinilijn of oksels? Ik heb er soms wel last van en dat ziet er natuurlijk niet uit. Mijn oplossing daarvoor is nu de Aloe Vera gel van Dr. Organic, want deze verkoeld en kalmeert de huid, waardoor de rode bultjes snel wegtrekken en je er vrijwel geen last meer van hebt. Dat is wel zo fijn nu met dit mooie weer.

Wat vinden jullie van Dr. Organic’s Aloe Vera gel? Hebben jullie er al ervaring mee of gaan jullie het nu jullie mijn review hebben gelezen proberen? Ben benieuwd of jullie ook zo bewust met natuurlijke producten bezig zijn!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *