Dr. Organic Skin Whitening Cream

Waarschijnlijk zullen velen van jullie geen positieve associaties hebben met whitening cream. Dat snap ik volkomen, aangezien ik dit zelf ook had. Beelden op tv van Aziatische vrouwen die hun hele huid verminkt hadden door het gebruik van whitening cream die op onvriendelijke wijze hun huid bleker maakte. Maar toch ben ik zelf whitening cream gaan gebruiken, aangezien ik last had van wat rode littekentjes in mijn gezicht die ik graag wou verminderen. Na lang zoeken ben ik bij de Skin Whitening Cream van Dr. Organic uitgekomen. Vandaag vertel ik jullie mijn bevindingen. 

Ten eerste mijn excuses voor de staat waarin de verpakking verkeert; ik heb hem begin dit jaar al gekocht , vandaar dat er de nodige schade aan is gekomen. Dat in de hoek is foundation, op de een of andere manier gooi ik deze tube vaak om als mijn hand onder de foundation zit.

whiteningcreamdrorganic

 

Zoals je, als je bekend bent met de producten van Dr. Organic, misschien wel weet, zijn de ingrediënten natuurlijk. Dat was voor mij wel een reden om dit product toch te proberen, omdat ondanks alle enge dingen die ik had gelezen over whitening creams, die van Dr. Organic wel de juiste resultaten beweerde te hebben.  In de Skin Whitening Cream van Dr. Organic zitten ook geen parabenen, SLS en geen kunstmatige kleurstoffen of geuren. De ingrediënten kreeg ik jammer genoeg niet goed op de foto met mijn smartphone, maar hier heb ik ze voor jullie alsnog:

Aloe barbandenis leaf extract, Aque, Glycerin, Caprylic/capric triglyceride, Prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, Zinc oxide, Dicaprylyl ether, Ascophyllum nodosum extract, Cetearyl alcohol, Glyceryl stearate, Cetearyl glucoside, Xanthan gum, Chordus crispus (carrageenan) extract, Sodium stearoyl glutamate, Arctostaphylos uva-ursi (bearberry) extract, Morus alba (mulberry) extract, Dipotassium glycyrrhizinate, Royal jelly extract, Mel extract, Trifolium pratense flower extract, Calluna vulgaris flower extract, Ascorbic acid, Sodium benzoate, Potassium sorbate, Citric acid.

Nu zal ik voor jullie uitleggen hoe ik dit product ervaren heb en af en toe nog steeds ervaar. Ik begon er heel voorzichtig mee, omdat ik de verhalen in mijn achterhoofd hield van de Aziatische whitening creams. Maar uiteindelijk heb ik het bijna drie maanden gebruikt begin dit jaar en ben ik er pas toen de zon meer begon te schijnen tijdelijk mee gestopt. Het leek mij vragen om moeilijkheden om het te gebruiken terwijl de zon op zijn felst is; misschien bleekt de huid dan extra en krijg je dan inderdaad een niet zo mooi effect.  Nu het weer weer minder wordt, begin ik langzaam het product weer te gebruiken.

Vermindert de Skin Whitening Cream van Dr. Organic littekentjes echt?

Ja, dat doet het. Alleen moet je niet verwachten dat ze in één keer helemaal weg zijn of dat er een soort wonder gebeurt. Ik moet zeggen dat de littekentjes op mijn voorhoofd er wel bijna volledig door verdwenen zijn. Als ik heel eerlijk ben weet ik niet eens of ik daar sproetjes heb of hele kleine baby scars. Verder zijn de littekentjes die ik op mijn wangen had ook erg vermindert, maar nog niet helemaal weg, maar dan eigenlijk vooral op mijn “slaapwang.” Op die wang heb ik nog wel eens last van een puistje. (Eigenlijk kan ik geloof ik beter gewoon op mijn rug slapen, maar ik draai eigenlijk altijd in mijn slaap naar mijn favoriete kant, dus die kant wordt vreselijk platgedrukt. ) Om ook die wang weer mooi te krijgen, zal ik Dr. Organic’s Skin Whitening Cream in het najaar zeker nog wel gaan gebruiken. Wat ik ook een voordeel vind is dat de crème lekker hydraterend is, dat kunnen mijn droge wangen wel gebruiken.

Om een lang verhaal kort te maken: ik kan dit product aanraden aan mensen die ook last van littekentjes hebben of van andere huidverkleuringen waar je niet blij mee bent. Gebruik de crème alleen niet als je blootgesteld wordt aan felle zonnestralen. Hoewel dit niet op de verpakking staat, kan je nagaan dat het blekende effect door de zon versterkt kan worden en of het dan nog mooi uitpakt durf ik niet te zeggen. Ook raad ik andere skin whitening creams zeker niet aan, omdat dit product natuurlijke ingrediënten heeft en niet schadelijk is voor je huid, wil natuurlijk niet zeggen dat je ook andere crèmes op kan smeren. Wees dus voorzichtig!

De Dr. Organic Skin Whitening Cream is te koop bij onder andere bij De Tuinen voor €11,49.

Wat vinden jullie van skin whitening cream?

 

You may also like

14 reacties

  1. Wat een goede tips geef je ook aan het einde! Het klinkt wel als een handig product om te hebben, maar ben bang dat ik het niet bij mezelf zou kunnen gebruiken 🙁

  2. Lijkt mij een erg fijn product! Ik weet alleen niet of ik het zelf snel zal durven te gebruiken, omdat ik toch een zeer gevoelige huid heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *