Essence Rock ‘N ‘Doll Mascara

Hoewel ik gek ben op wat duurdere producten, koop ik mijn mascara’s het liefst toch wel vrij budget. Ze zijn immers relatief kort houdbaar, dus als een goedkope variant ook goed werkt, waarom niet? Laatst kwam ik de Essence Rock ‘N ‘Doll Mascara tegen en die nam ik mee om te testen!

De verpakking van de mascara vind ik leuk en schattig. Wat ik alleen wel lastig vind is dat er op de mascara zelf geen afbeelding van het borsteltje staat; hierdoor is het echt een gok als je een specifiek borsteltje zoekt en nog geen reviews hebt gezien. Zelf heb ik vrij makkelijke wimpers en ik kan veel mascara’s wel hebben, dus ik waagde de gok. In principe zijn mijn wimpers al vrij lang, dus zolang de mascara mijn wimpers maar goed zwart maakt, ziet het er al niet eens verkeerd uit. Wel ben ik benieuwd of de mascara haar volume & eye-opening effect waar maakt.

Essence Rock 'N 'Doll Mascara

Het borsteltje van de mascara heeft een bolling en is verder vrij grof.

Essence Rock 'N 'Doll Mascara open

Ik zal heel eerlijk zijn dat ik de eerste keer dat ik het borsteltje zag, ik wel meteen dacht: oei, messy. Maar eigenlijk heb ik daar geen reden voor, want ik heb best veel mascara’s met een soortgelijk borsteltje gehad die ik wel heel fijn vond. Het ziet er alleen wat grof uit.

Naked eye

Voor het idee nog een een foto van mijn blote oog. Deze foto is trouwens nog van met mijn vorige camera, maar ik kon mijn “naked eye” foto niet meer weer vinden, dus voor de vergelijking heb ik deze maar even erbij gepakt. Mijn wimpers zijn vrij lang en lopen met name naar boven toe lichter uit, waardoor je ze niet zo goed ziet in verhouding met hoe lang ze zijn.

Essence Rock 'N 'Doll Mascara closeup collage

Hier zie je mij met de Essence Rock ‘N ‘Doll Mascara op. Ik vind het resultaat zeker wel goed. Mijn wimpers zijn goed zwart en er is gelukkig ook geen sprake van spinnenpoten. Wel moet ik hierbij zeggen dat deze mascara je wimpers niet echt verlengd, dus als je hele korte wimpers heb is dit misschien geen mascara voor jou. Zowel voor als na zijn mijn wimpers eigenlijk nog even lang. Nu gaat deze mascara om volume en om een eye-opening effect, dus heel veel verlenging verwachtte ik ook niet.

Essence Rock 'N 'Doll Mascara fullface

Full-face met de mascara op. Ik vind het resultaat prima eigenlijk. Het is misschien niet meteen dat je zegt een wauw-effect, maar het is zeker wel een mooi resultaat en ook beter dan dat hele neutrale dat ik van sommige mascara’s krijg die niet zwart genoeg zijn. De mascara blijft trouwens bij mij ook prima zitten en hij overleeft zelfs regen wel, wat ik niet had verwacht. Nu heb ik niet een half uur in de regen gelopen, maar slechts 10 minuten, maar ik denk dat ook dit wel wat zegt. Officieel is hij niet waterproof, maar je hoeft niet heel bang te zijn dat hij om het minste of geringste uitloopt, wat natuurlijk wel heel handig is.

Al met al ben ik tevreden over de Essence Rock ‘N ‘Doll Mascara. Voor zo’n budgetvriendelijke mascara doet hij het heel prima en hoewel ik niet denk dat hij voor dames met hele korte wimpers geschikt is, vind ik hem zelf dus wel heel fijn. De mascara kost €2,89 en is verkrijgbaar bij Kruidvat.

Heb jij de Essence Rock ‘N ‘Doll Mascara al geprobeerd?

You may also like

18 reacties

  1. Ik had in het verleden dure mascara gekocht. Ik denk ook niet dat het een slimme zet is. Ik ga dit ook niet meer doen. Wel goed hier dat je een foto voor en na laat zien. Dan kan je ook goed het verschil zien. Het lijkt mij ook prima mascara en de prijs is ook echt leuk.

  2. Ik vind het resultaat mooi. Ik heb verschillende Essence mascara’s thuis maar deze heb ik nog niet. Enige minpunt vind ik het boogje in de borstel, dit vind ik persoonlijk niet prettig werken.

  3. Ja, dit resultaat ziet er echt prima uit! Jammer dat je wimpers er niet echt veel langer van worden maar gelukkig heb jij dat niet echt nodig. Deze mascara ziet er in ieder geval vele male beter uit dan de Forbidden Volume mascara, die vond ik namelijk echt drie keer niks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *