Etos Color Care Lipstick Purple Haze

Etos is duidelijk al een beetje in de herfstige sferen, want ik ontving afgelopen week de Etos Color Care Lipstick Purple Haze met daarbij de bijpassende Lipliner We Rebel Together. Ik testte ze beiden voor je uit. Is dit een goede combinatie voor de komende herfst?

Etos Color Care Lipstick Purple Haze (met matching lipliner)

Ik heb al wel eens eerder een Color Care lipstick van Etos geprobeerd en die vond ik niet verkeerd. Met de Etos Lip Pencils ben ik nog niet bekend. Voor de review van vandaag besloot ik om deze twee producten te combineren. Ik geloof namelijk niet dat de lipstick zonder een lipliner veilig te dragen is.

Waarom ik dat denk? Nou, kijk hierboven maar even goed naar de kleur. Purple Haze is een toffe paarse kleur, maar dit soort kleuren hebben wel een nadeel qua dat ze soms kunnen gaan glijden/bloeden. Nu is Purple Haze vrij creamy en dit type blijft sowieso al iets minder goed zitten dan een matte lipstick. Slim dus van Etos om mij meteen een matchende lipliner op te sturen!

Het Etos Lip Pencil heet We Rebel Together en is een goede match met de lipstick qua kleur.

Tijd voor swatches! Links zie je We Rebel Together en rechts Purple Haze. Een perfecte match! Wat ik wel even kwijt wil is dat mijn ervaring met het swatchen van de lipliner een beetje ongelukkig was. Ik zette hem tegen mijn arm en er brak al een stuk af. Wellicht dat deze in de post is gevallen of iets? De rest van het product werkte namelijk wel mee met het swatchen. Je ziet wel duidelijk een verschil in substantie; de liner is vrij droog en de lipstick juist heel erg romig.

Hier zie je de combinatie van We Rebel Together en Purple Haze aangebracht op de lippen. Het was best lastig om dit netjes te doen. De lipliner is wat stroef in het aanbrengen en de lipstick zelf is juist weer iets te creamy voor mijn smaak.

Conclusie

Het uiteindelijke resultaat vind ik nog best goed. Het is een opvallende en bijzondere kleur. Je moet ervan houden. Zelf vind ik dat paarse lipstick soms heel tof kan zijn, maar zelf draag ik het niet zo heel vaak. Het is niet mijn meest flatterende kleur en ik denk dat Purple Haze en We Rebel Together wat mooier zullen staan bij iemand met een wat donkerdere en/of koelere huidskleur.

De houdbaarheid is oké, maar wanneer je de lipstick met de liner combineert. Niet heel bijzonder, maar je kunt er wel wat mee drinken. De lipstick laat een stain achter op je lippen, maar je moet hem na een maaltijd met name aan de binnenkant van de lippen wel even iets bijwerken voor een perfect resultaat. Oh en ik raad het je wel aan om hier ook een lip primer onder te dragen; hij wil namelijk nog wel een beetje gaan bloeden in de hoekjes als je eet/drinkt. Dit ondanks de lipliner, dus ik denk dat een primer wel een must is.

De prijs van de lipliner is €2,99 en die van de lipstick is €3,99. Dat zijn zeker geen verkeerde prijsjes voor als je een keer een andere kleur wil proberen.

Wat vind jij van de Etos Color Care Lipstick Purple Haze en de bijpassende lipliner?

Deze producten heb ik ontvangen als Etos Friend zijnde. Dit beïnvloedt mijn mening echter niet.

You may also like

13 reacties

  1. Gaaf zeg! Leuk om eens mee te oefenen, zelf zou ik het niet zo snel kopen/dragen maar misschien staat het wel hartstikke leuk! Hij staat jou in ieder geval goed 😀 Liefs, Sija

  2. Overal op instagram zag ik de foto al voorbij komen maar was zo benieuwd of iemand ‘m ook op deed.. Ik vind deze ook niet echt een wauw effect geven en had wel iets meer verwacht van deze kleur en lipstick. Jammer zeg!

    1. Ja haha ik dus 😛 Maar helaas is het niet zo’n groot succes. Ik denk dat dit soort kleuren toch wat lastiger goed te maken zijn, dat zie je vaak in verder goede collecties.

  3. Zo’n kleurtje zou ik dus echt nóóit durven dragen. 🙂 Stoer dat jij ‘t wel doet. En het staat je nog goed ook, de kleur van je ogen lijkt er nog meer door te spreken.

  4. Oh, mooie kleur. Daar houd ik wel van. Ik heb alleen heel erg last van droge lippen. Dus mijn lippenstift blijft maar kort mooi. En dat gaat dan weer opvallen met paars. Ik houd ook van zwart. Maar daar heb ik hetzelfde probleem mee. Dus helaas doe ik het weinig op. Maar dat ligt dus niet aan de kleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *