Etos Gezichtsmaskers

Laat ik dit artikel maar eerlijk beginnen: ik gebruik niet zo heel vaak een gezichtsmasker. Vaak houd ik het bij een scrub, omdat niet alle maskers altijd veel doen voor de huid. Toch was ik heel benieuwd naar de nieuwe Etos gezichtsmaskers en daarom review ik deze vandaag voor je!

Etos Gezichtsmaskers

Hierboven zie je de maskers die ik heb ontvangen. Het testen duurde wel even, omdat ik ze een eerlijke kans wilde geven en op een moment wilde testen wanneer mijn huid er goed op kon reageren.

De maskers kosten slechts €0,99 per stuk, wat natuurlijk goed te betalen is. Ik was daarom des te meer benieuwd of ze ook echt wat voor de huid konden betekenen of dat dit meer maskers zijn die leuk zijn voor een ladies night. 

Cleansing Mud Mask

Het eerste masker dat ik vandaag bespreek is de Etos Cleansing Mud Mask met dode zee mineralen, zeewier en lavendel. Het masker moet geschikt zijn voor alle huidtypes.

Hier zie je nog wat meer informatie over het masker en de ingrediënten. Alcohol Denat. staat vrij hoog op de lijst en dat vind ik wat minder, maar daar tegenover staat dat de ingrediënten die genoemd worden, zoals lavendel en de dode zee mineralen er wel echt in zitten.

Hierboven zie je wat van het masker op mijn hand. In gebruik is dit masker eenvoudig en het voelt ook prima aan op de huid tijdens het intrekken. Echter, na gebruik was mijn huid erg droog. Ook kreeg ik puistjes van dit masker. Dat zal denk ik aan de alcohol in dit masker liggen. Voor een niet-gevoelige huid is dit misschien een fijn masker, maar is je huid net als de mijne gevoelige, dan kun je deze misschien beter overslaan.e het masker geswatched

Smoothing Strawberry & Vanilla Extra Souffle Mask

Over dit masker was ik stiekem bij voorbaat kritisch; aardbei maskers doen mij nu niet echt denken aan bijzondere werkzame stoffen. Ook deze is geschikt voor alle huidtypen, aldus Etos.

Hier zie je de ingrediënten. Ik zie onder andere aloe vera, wat ik altijd wel een fijn ingrediënt vind.

Hierboven zie je de substantie van het masker. Er zitten kleine scrubdeeltjes in. Dit masker ruikt erg zoet naar aardbei. Verder is deze mij in gebruik prima bevallen; mijn huid was na afloop zacht en niet geïrriteerd. Een prima masker wat mij betreft dus.

Deep Cleansing Virgin Olive Oil Mask

Het volgende masker is de Deep Cleansing Virgin Olive Oil Mask. Deze heeft een toepasselijke groene verpakking.

Qua ingrediëntenlijstje leek mij dit op zich best een prima masker. Ik zie veel voedende en verzorgende ingrediënten.

Hier zie  je een swatch van het masker. Alle maskers bevatten trouwens zoveel product dat je gerust zou kunnen delen met iemand.

Ondanks de ingrediëntenlijst, die mij zo op het eerste gezicht best goed leek, is dit masker mij niet zo goed bevallen. Mijn huid was na afloop erg rood, trekkerig en droog. Misschien dat dit door de benzonite komt; dit ingrediënt absorbeert talg. Gelukkig was dit een dag later weggetrokken.

Cleansing Chocolate Mud Mask

Tot slot heb ik nog een chocolade masker getest. Net als de andere maskers is deze in principe geschikt voor alle huidtypen.

Hier nog even de ingrediënten. Het masker heeft een hele sterke chocoladegeur. Daar moet je dus wel tegen kunnen.

Het masker vind ik ondanks de sterke geur wel prettig in gebruik. Na afloop is mijn huid zacht en niet geïrriteerd, maar juist verzorgd.

Conclusie

De helft van de maskers is mij positief bevallen en de andere helft beviel mij wat minder goed. Dat heeft ongetwijfeld te maken met mijn gevoelige huid. Het grappige is dat juist de maskers waar ik het minst van verwachtte, mij het beste zijn bevallen. Het Cleansing Chocolate Mud Mask en het Smoothing Strawberry & Vanilla Extract Souffle Mask zijn mijn favorieten en zou ik best vaker willen gebruiken. Het Cleansing Mud Mask en het Deep Cleansing Virgin Olive Oil Mask zijn voor mijn huidtype wat minder geschikt, maar als je geen gevoelige huid heb, zijn ze misschien juist heel fijn. De maskers zijn immers gericht op “alle huidtypen” wat je denk ik moet interpreteren als “bijna alle huidtypen.”

Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten; voor €0,99 per stuk kun je de Etos gezichtsmaskers gerust eens meenemen.

Heb jij de Etos gezichtsmaskers al geprobeerd?

Deze producten heb ik ontvangen als Etos Friend zijnde. Dit beïnvloedt mijn mening echter niet.

You may also like

4 reacties

  1. Oef, mijn huid kan echt niet tegen zoiets! Maar het is wel leuk om cadeau te geven 🙂 Ik heb namelijk veel vriendinnen die totaal geen gevoelige huid hebben haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *