Etos Hypoallergeen

Een gevoelige huid kan het best lastig maken om op een budgetvriendelijke manier je huid te verzorgen. Dat heb ik zelf ook wel gemerkt door de jaren heen. Ik was dan ook extra benieuwd toen ik hoorde van de Etos Hypoallergeen lijn; een betaalbare lijn voor de gevoelige huid. Vandaag review ik drie producten voor je.

Etos Hypoallergeen

Zoals je misschien al wel weet ben ik gedurende de rest van dit jaar een Etos Friend. Ik heb hier in één van mijn wekelijkse fotodagboeken al het één en ander over uitgelegd, maar mocht je dat gemist hebben, dan zal ik je hier in het kort ook nog even vertellen wat dit inhoudt. Als Etos Friend krijg ik elke maand een aantal producten van Etos binnen om te reviewen. (De Etos Hypoallergeen producten zijn de eerste.) Dit houdt in dat ik t/m december als Etos Friend elke maand een review plaats over deze producten. Hier ben ik gewoon volledig eerlijk in en als een product mij niet bevalt zal ik dat ook gewoon zeggen. Eigenlijk gewoon zoals je van mij gewend bent.

Genoeg gekletst, laten we snel verder gaan met de review. Op de foto hierboven zie je de producten die ik vandaag voor je review. Het gaat om de:

  • Etos Hypoallergeen Night Cream (à €5,99 voor 50 ml)
  • Etos Hypoallergeen Eye Cream (à €6,99 voor 15 ml)
  • Etos Hypoallergeen Day Cream (à €5,99 voor 50 ml)

De producten hebben fijne prijsjes als je het mij vraagt, zeker als ze doen wat ze beloven. De verpakkingen zijn stuk voor stuk hygiënisch (pompflacon of tube), wat ik gezien de doelgroep van dit product des te meer waardeer. Tevens is deze lijn voorzien van het Huid Allergie Keurmerk en bevatten geen parfum, kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

Etos Hypoallergeen Day Cream

Etos Hypoallergeen Day Cream

Laten we eerst naar de dagcrème gaan kijken. Deze bevat SPF15, wat geen hele hoge SPF is, maar toch vind ik het fijn dat het erin zit.

Etos Hypoallergeen Day Cream info

Op het doosje dat om het product heen zit staat alle informatie. Eigenlijk zou je de huid rondom de ogen moeten vermijden, maar dit heb ik zelf niet gedaan en ik heb hier geen last van gehad. Ik denk dat het dus vooral niet de bedoeling is dat je het in je ogen krijgt.

Etos Hypoallergeen Day Cream ingredients

De ingrediënten. Ik zal er meteen bij zeggen dat mijn huid prima op de crème gereageerd heeft. Ik heb er geen puistjes of andere huidirritaties van gekregen.

Etos Hypoallergeen Day Cream substance

Hier zie je nog even de crème op mijn hand. Er zit geen duidelijke geur aan het product, maar dat verwachtte ik ook niet, omdat er geen parfum in zit. Nu we het toch over de substantie van de crème hebben wil ik trouwens meteen even een klein puntje kwijt; deze dagcrème is wel een stukje vettiger dan wat ik normaal gebruik in de zomer. Mijn huid ging door dit product dan ook iets sneller glimmen dan anders, maar ik vond over het algemeen niet storend. Alleen op de hele warme dagen, wanneer mijn t-zone toch al de neiging heeft om te shinen als een discobal, merkte ik dat ik ook echt sneller bij moest poederen, maar tja, dat is op zich een kleine moeite. Voor in het najaar lijkt dat extra stukje voeding mij juist weer heel fijn.

Etos Hypoallergeen Night Cream

Etos Hypoallergeen Night Cream

De nachtcrème komt in een verpakking die bijna identiek is aan de dagcrème op de tekst na.

Etos Hypoallergeen Night Cream info

De informatie.

Etos Hypoallergeen Night Cream ingredients

En ook hier de ingrediënten.

Etos Hypoallergeen Night Cream substance

Qua substantie verschilt de nachtcrème niet heel erg veel van de dagcrème. Hij is alleen een stukje meer voedend en dat is precies wat ik zoek in nachtcrème, aangezien mijn huid de verzorging en hydratatie wel degelijk nodig heeft, alleen heb ik dat liever ‘s nachts dan overdag. Wat mij betreft is dit dus een prima product en mijn huid reageerde er ook goed op.

Etos Hypoallergeen Eye Cream

Etos Hypoallergeen Eye Cream

Tot slot heb ik nog de Hypoallergeen Eye Cream voor je.

Etos Hypoallergeen Eye Cream info

Interessant! De Eye Cream beweert kraaienpootjes en wallen ook te verminderen. Eerlijk is eerlijk; ik vind dit wel lastig om te testen altijd op resultaat. Vaak vind ik toch wel subtiel, maar wie weet is het dit keer duidelijker te zien.

Etos Hypoallergeen Eye Cream ingredients

De ingrediënten.

Etos Hypoallergeen Eye Cream substance

En nog even de substantie. In de praktijk vind ik het een prettige oogcrème die de huid rondom mijn ogen zeker wat zachter achterlaat. Echte kraaienpootjes heb ik nog niet, dus daarop heb ik hem niet kunnen testen, maar ik heb wel het idee dat de droogtelijntjes onder mijn ogen wat zachter worden dor de crème en dus minder opvallen. Op wallen heb ik het deels kunnen testen, aangezien ik zo wijs was om de afgelopen weken gewoon te laat naar bed te gaan en soms maar een paar uur sliep. Als je dat doet zul je nog steeds wallen zien, dat kan ik je wel vertellen. Wanneer ik  dan wel weer goed sliep had ik wel het idee dat de crème mij er wat frisser en gezonder uit liet zien, dus ik denk dat het wel werkt.

Al met al ben ik blij verrast door de Etos Hypoallergeen producten. Ze zijn budgetvriendelijk én mijn huid reageert er ook  nog eens goed op en dat is bij mij helaas lang niet altijd zo. Mocht je ook een gevoelige huid hebben wat betreft skincare, dan kan ik je zeker aanraden om de producten eens een keer te proberen.

Kende jij de Etos Hypoallergeen lijn al?

Deze producten heb ik ontvangen ter review. 
Dit beïnvloedt mijn mening echter niet.

You may also like

14 reacties

  1. Vind het om te beginnen een mooie vormgeving, lekker strak! Wat leuk dat je Etos Friend bent, ik kom er jammer genoeg niet zo vaak gezien we dit niet hebben in België maar als ik er eens ben, neem ik altijd wel wat mee (de laatste keer een tasje van Victoria’s Secret) 🙂

    1. Ik ben ook benieuwd of het bij jou ook goed zou aanslaan, het is wel speciaal voor een gevoelige huid ontworpen, dus de kans dat het goed gaat is daardoor wel groot, zeker als de ingrediënten die erin zitten normaal ook geen reactie bij je geven.

  2. Ik vind de Etos lijnen voor verzorgingsproducten het afgelopen jaar zo goed! Werken fijn, mooie maar simpele verpakkingen en lekker budget Proof! Ook dit klinkt weer als een succes! Xx

  3. Ik ben nu heel benieuwd naar deze lijn. Ik heb zelf ook een hele gevoelige huid waardoor ik vaak toch ga voor wat duurdere opties. Als deze ook voor mij goed zou werken zou dit mij flink wat geld besparen;)

  4. Ik heb zelf geen gevoelige huid en heb zoiets ook nog nooit geprobeerd, zelfs de gewone dagcrème of andere crèmepjes heb ik nog nooit geprobeerd. Ik vergeet dat toch op te smeren haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *