Fantastic Beasts and Where to Find Them

De laatste tijd komen er veel producten rondom de wereld van Harry Potter uit. Eerst het script, The Cursed Child en nu ook film en daarbij hoort de Fantastic Beasts and Where to Find Them screenplay. Ik was erg nieuwsgierig naar die laatste en was maar wat blij toen ik hem van Jeff kreeg voor kerst.

Laten we maar beginnen met de cover: die is werkelijk waar prachtig! Alleen vanwege de cover zou je dit boek haast al willen hebben, maar goed laten we verder gaan met de review. Zoals altijd zal ik geen spoilers weggeven wat betreffende wat er precies in het boek afspeelt, zoals bijvoorbeeld het plot. Je kunt dit dus veilig lezen als je hem nog wil gaan lezen.

Ik probeer eigenlijk altijd vooral te focussen op wat er op de achterkant/cover flap verteld wordt in mijn reviews en daarnaast te focussen op mijn mening.

Hierboven zie je wat er over Fantastic Beasts and Where to Find Them wordt verteld. Zoals je hier kunt lezen, is niet Harry Potter, maar Newt Scamander de hoofdpersoon in Fantastic Beasts. Hij reist de wereld over om magische dieren te vinden en zijn reis brengt hem naar New York. Daar gebeurt vervolgens plotseling iets waardoor hij in de problemen komt en hij kan niet eerder weg dan wanneer het is opgelost.

Ik merkte zeker dat Fantastic Beasts and Where to Find Them door J.K. Rowling zelf is geschreven in tegenstelling tot Harry Potter and the Cursed Child. Het boek las fijn weg en ik vond het verhaal ook een stuk sterker dan in The Cursed Child. Wel blijf ik van mening dat de vorm van een screenplay toch een mindere keuze is. Ik zou Fantastic Beasts and Where to Find Them denk ik leuker hebben gevonden als het een roman was geweest, omdat je dan beter in de hoofden van de personages kunt kijken. Voor nu geef ik het vier sterren op Goodreads.

Heb jij Fantastic Beasts and Where to Find Them al gelezen? Of heb je misschien de film gezien?

You may also like

13 reacties

  1. Mm het boek ziet er wel tof uit! Maar inderdaad omdat hij in Screenplay is geschreven twijfel ik een beetje of ik hem ga lezen. Misschien maar wel gewoon, haha

  2. Ik ben heel nieuwsgierig, al vind ik het minder leuk dat het een screenplay is. Dat leest voor mij nooit zo lekker, dan heb ik ‘m na een uurtje uit ;(

  3. Leuk dat je het script van de film hebt gelezen 🙂 De film vond ik echt geweldig! Ben het wel met je eens, een roman was leuker geweest want ik ben heel benieuwd naar allerlei achtergrondinfo. Maar ik denk dat we heel veel te weten zullen komen in de volgende 4 films 🙂 Aan the cursed child durf ik niet eens te beginnen, ik heb gehoord dat heel veel dingen in strijd zijn met wat we weten uit de HP-boeken, maar omdat het niet door JKR zelf geschreven is zien veel mensen het gewoon als fanfic, dus dat doe ik ook maar…

  4. Dit boek wordt zo goed verkocht in de boekhandel waar ik werk! Als enorme Potterhead wil ik het graag lezen, en ik ben blij dat het beter is dan Cursed Child. Jammer vond ik daar ook dat het een screenplay was! Malou x

  5. Ik heb het boek én de film nog helemaal niet gelezen en gezien. Maar wil ze wel lezen en zien, haha. Heb de tijd er nog niet voor gekregen om dit te doen.

  6. Ik heb de film nog niet gezien, maar hij staat wel op mijn wishlist;) Toch vind ik het altijd lastig met boeken waar een film van is gemaakt. Meestal is het boek beter, dus ik denk dat maar ik bij het boek moet beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *