FOTD: blue eyes

Vandaag heb ik voor jullie weer een FOTD. Dit keer heb ik weer mijn Sleek Storm palette erbij gepakt, maar nu wel met andere kleuren dan de everyday autumn look die ik laatst maakte. Ik heb namelijk voor blauw gekozen als kleur om mee te werken. 

Blauw is voor mij niet een kleur die ik snel gebruik op mijn ogen. Ten eerste heb ik zelf al blauwe ogen, waardoor blauw dus niet echt wat doet om mijn oogkleur te accentueren. Als je bruine ogen hebt vind ik blauw veel meer doen om je oogkleur te benadrukken. Ten tweede staat de kleur blauw bij mij vooral bekend als een beetje een foute oogschaduwkleur. Ondanks deze redenen vond ik toch dat ik de blauwe kleuren in mijn Sleek Storm palette niet onaangeraakt moest laten, dus heb ik een look gemaakt!

Blue eyes look Sleek

Hierboven zie je de kleuren die ik heb gebruikt; een blauwe kleur, een grijzige kleur en een highlighter. Ik heb de blauwe kleur op mijn ooglid aangebracht en vervolgens de grijzige kleur in mijn crease gebruikt en geblend. Als afsluiter heb ik de highlighter aangebracht. Deze look is dus eigenlijk heel simpel te maken.

Close up FOTD blue

Hier zie je mijn ogen in close up. Aangezien ik de kleuren vrij opvallend vind, heb ik de rest van mijn look een beetje naturel gehouden, zodat alle aandacht naar de ogen gaat. Ik vind de look door deze balans prima om te dragen. De blauwe oogschaduw ziet er in deze look gelukkig niet ordinair of fout uit. Yes! Weer een kleur gebruikt waarvan ik niet had gedacht dat ik hem zou gebruiken!

Fullface FOTD blue eyes

Ik heb de volgende producten gebruikt voor deze look:

– Maybelline Superstay 24H Foundation (010 Ivory)

– Catrice All Matte Plus Shine Control Powder (010 Transparent)

– Beauty UK High Brow Definiton Kit (de lichtste kleur poeder en de wenkbrauwgel)

– Essence Blush 030 Secret It-girl

– BE Creative Lash Me Baby All-In-One Mascara (Black)
– Burt’s Bees Replenishing Lip Balm

Wat vind jij  van deze FOTD met blauwe oogschaduw? Gebruik je wel eens blauwe oogschaduw?

You may also like

22 reacties

  1. Ik hou juist van blauw op mijn ogen! Wel op een goede manier aangebracht en geblend inderdaad want anders dan kan het een beetje ordinair overkomen. Ik vind ‘m echt heel erg mooi hoe je die blauwe kleur hebt aangebracht!

  2. Hele mooie look heb je gemaakt! Ik vind de blauwe oogschaduw ook heel erg mooi staan bij je ogen. Zelf gebruik ik eigenlijk nooit blauwe oogschaduw, want vind het nooit zo mooi staan bij mijn groene ogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *