Freedom Mono Eyeshadow Gilded 216

Sommige producten laat ik schandalig lang in mijn reviewbakje liggen voordat ik ze review en de Freedom Mono Eyeshadow Gilder 216 is er daar één van. Hoewel ik de kleur meteen mooi vond, ben ik nu eenmaal niet zo van de mono’s, maar ik gaf hem toch een kans voor deze review!

De oogschaduw zit als je hem net binnen krijgt nog verpakt met een doosje erom heen. Dit vind ik best netjes, aangezien Freedom toch een budgetmerk is. Zo’n doosje geeft toch net wat extra bescherming en dat is nooit verkeerd.

Freedom Mono Eyeshadow Gilder 216

De mono zelf heeft een ronde verpakking die toch wel een beetje goedkoop aanvoelt; het doet mij qua kwaliteit een beetje denken aan de verpakkingen van de Essence blushes. Er is niks mis mee, maar het is ook weer niet geweldig qua kwaliteit.

Freedom Mono Eyeshadow Gilded 216 packaging

Freedom Mono Eyeshadow Gilded 216 open

Hier zie je de geopende oogschaduw. Het is een mooie en vooral shimmery kleur die mij meteen geschikt leek om als highlighterkleur te gebruiken in de binnenste ooghoeken en onder het wenkbrauwbot.

Freedom Mono Eyeshadow Gilded 216 swatch

De swatch is vrij gepigmenteerd. De structuur van de oogschaduw is erg zacht en je moet als je hem als highlighter bij je ooglook gebruikt zeker even goed aftikken, omdat je anders al snel een dikke laag aanbrengt.

Freedom Mono Eyeshadow Gilded 216 closeup look

Hier draag ik de Freedom Mono Eyeshadow Gilded 216 als highlighter kleur in mijn ooglook. Hiji is duidelijk aanwezig, maar toch vind ik het zeker wel een mooie oogschaduw voor dit doeleinde. De andere oogschaduws die ik hier draag komen trouwens uit mijn Sleek Garden of Eden Palette.

Freedom Mono Eyeshadow Gilded 216 fullface

Full-face met de look. Ik moet toegeven dat ik de Freedom Mono Eyeshadow Gilded 216 zeker wel een prettige aanwinst vind, ook al hadden ze de oogschaduw ook best een leuke naam mogen geven wat mij betreft. Toch hoor je mij voor de prijs van deze oogschaduw; €1,99, niet klagen. De kwaliteit is prima en hij bleef ook prima zitten gedurende de dag (nu draag ik wel altijd mijn Essence I Love Stage Eyeshadow Base onder oogschaduw). Het enige wat ik persoonlijk een minpunt vind, is het feit dat ik deze oogschaduw er waarschijnlijk alleen bij ga pakken wanneer ik één van de paar paletten gebruik die ik heb waarin géén fijne highlighterkleuren zitten. Dit heeft natuurlijk niks met de kwaliteit van het product te doen, maar is wel even iets om rekening mee te houden als je ook veel oogschaduw(paletten) hebt.

Freedom Mono Eyeshadow Gilded 216 is te koop bij Boozyshop.

Wat vind jij van Freedom Mono Eyeshadow Gilded 216? Gebruik jij liever mono’s of paletten?

You may also like

22 reacties

  1. Ik ben niet helemaal flabbergasted, ik gebruik ook eigenlijk geen mono’s (behalve die van Make-up Geek maar dat is net wat anders haha). Dit kleurtje is ook niet iets wat ik gebruik! 🙂

  2. wat herkenbaar dat sommige producten, heel lang in mijn “nog te”doosje bliven liggen…dit product ziet er super goed uit. Zelf gebruik ik best graag mono;s , juist omdat het maar heel zelden gebeurd dat ik alle kleuren uit een palette gebruik…en dat vind ik best wel een beetje zonde om dan een heel palette aan te schaffen…van dit merk heb ik zelf nog niets, maar ik vermoed dat dit niet heel lang zal gaan duren….

    1. Aahh dan zijn mono’s inderdaad juist meer wat voor je als je liever alle kleuren die je hebt ook echt gebruikt! Ik probeer het met paletten ook altijd wel, maar dat lukt lang niet altijd inderdaad. Misschien is een eigen palette samenstellen met losse oogschaduws ook wel echt wat voor je? Daar ben ik zelf ook mee bezig momenteel en je kunt dan echt kleuren kiezen die je veel gebruikt, erg leuk! 🙂

  3. Supermooie kleur! Ik was al erg benieuwd naar de mono’s van Freedom en dit ziet er erg goed uit. Ik snap het probleem met mono’s, ik probeer mezelf nu te dwingen ze te gebruiken door mijn palettes wat meer ‘onbereikbaar’ te maken in mijn stash door ze achterin de la te leggen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *