Garnier Micellair

Met micellair water ben je wellicht al wel bekend en zo niet, dan laat ik je vandaag via deze review alsnog kennismaken met wat dit  is en waarvoor je het kunt gebruiken. Inmiddels is er meer op de markt dan enkel basic micellair water. Zo komt Garnier met micellair water met olie en micellaire reinigingsdoekjes. 

Garnier Micellair

Hierboven zie je de producten die ik voor je heb uitgetest:

 • Garnier Micellaire Reinigingsdoekjes  (à €3,99 voor 25 stuks)
 • Garnier Micellair Reinigingswater in Olie (à €6,49 voor een fles van 400 ml)
 • Garnier Micellair Reinigingswater (à €6,49 voor 400 ml)

Behalve de varianten die ik heb is er ook nog een micellair water voor de gemengde huid en één genaamd Garnier Micellair Reinigingswater Pure Active en die focust zich op de reiniging van de gevoelige en gemengde tot vette huid. Het normale micellaire water van Garnier had ik al eens geprobeerd, alleen heb ik dit nog niet eerder gereviewed. Aangezien het alweer een hele tijd geleden is dat ik dit product heb geprobeerd, leek het mij een goed idee om ook dit product gewoon uitgebreid te testen. Ik had namelijk niet meer echt een duidelijk beeld van het product om eerlijk te zijn.

Garnier Micellair Reinigingswater

Garnier Micellair Reinigingswater

Laten we eerst gaan kijken naar het “gewone” Garnier Micellaire Reinigingswater. Dit product is geschikt voor de gevoelige huid, aldus Garnier.

Garnier Micellair Reinigingswater info

Informatie op de achterkant van de verpakking. Mocht je nog niet bekend zijn met micellair water, dan denk ik dat dit best veel uitlegt. Zelf zweer ik al jaren bij micellair water en ik heb het altijd in mijn routine zitten. Het is simpel in gebruik en ik heb het idee dat het écht wat extra’s toevoegt aan mijn reinigingsroutine. Je gebruikt het door wat product aan te brengen op een wattenschijfje en vervolgens wrijf je zachtjes over je gezicht heen.

Garnier Micellair Reinigingswater ingredients

De ingrediëntenlijst van het micellaire water.

Mijn ervaring met het Garnier Micellair Reinigingswater is vrij goed. Mijn gezichtsmake-up krijgt hij goed weg zonder te hoeven boenen, maar waterproof producten zoals mascara en eyeliner krijg ik hier niet helemaal mee weg. En liquid lipstick ook niet. Mijn huid reageert niet gevoelig op het product, alleen gebeurde er toch één keer iets wat ik niet heel fijn vond toen ik even niet goed oplette. Ik had namelijk mijn watje echt doordrenkt met product om mijn oogmake-up mee te verwijderen en toen begon het toch wel een klein beetje te prikken. Als ik gewoon een normale hoeveelheid gebruik heb ik hier echter geen last van, dus mocht je dit product ook hebben en het probleem herkennen, dan wil je dit dus graag als tip meegeven.

Garnier Micellair Reinigingswater in Olie

Garnier Micellair Reinigingswater in Olie

Toen ik dit product binnenkreeg was ik meteen erg benieuwd, want het ziet er gewoon bijzonder uit zo met die olie bovenin.  Dit product moet ook waterproof make-up kunnen verwijderen en in de praktijk moet ik zeggen dat ik het daar wel mee eens ben. Nu is het natuurlijk altijd het beste om na micellair water ook nog een face wash te gebruiken (tenminste voor mij voelt dat schoner), maar dit product zorgt er wel voor dat je dit als je haast hebt over zou kunnen slaan.

Garnier Micellair Reinigingswater in Olie info

Ook dit product is geschikt voor alle huidtypes. Het bevat als extra arganolie. Zelf houd ik niet zo van olie in mijn gezichtsreinigers, maar arganolie vind ik wel weer heerlijk voor mijn haar, dus ik was toch benieuwd.

Garnier Micellair Reinigingswater in Olie ingredients

De ingrediënten. Het lijstje is iets langer dan bij de “normale” variant. Arganolie staat wel bijna bovenaan, dus dat is wel positief.

Ik heb het Garnier Micellair Reinigingswater in Olie zelf vooral gebruikt op plekken waar mijn make-up het moeilijkst weggaat, zoals bij mijn ogen door eyeliner/mascara en bij mijn lippen als ik liquid lipstick draag. Naar mijn mening is het product wel een beetje vettig. Niet zo vet als een gewone olie, maar toch wel iets vettig. Zelf houd ik daar niet zo van, maar omdat het Garnier Micellair Reinigingswater in Olie wél al mijn make-up weghaalt, ben ik toch tevreden. Eerder kon ‘s ochtends na het aanbrengen van bijvoorbeeld waterproof eyeliner al opzien tegen het verwijderen, maar met dit product gaat het echt heel makkelijk en pijnloos.

Garnier Micellaire Reinigingsdoekjes

Garnier Micellaire Reinigingsdoekjes

Tot slot heb ik nog de Garnier Micellaire Reinigingsdoekjes getest.

Garnier Micellaire Reinigingsdoekjes info

Informatie op de verpakking. Persoonlijk vind ik dat je een reinigingsdoekje nooit als enige onderdeel van je gezichtsreiniging moet gebruiken (of het moet een noodgeval zijn), maar als een stap binnen je gezichtsreiniging vind ik dat dit wel effectief kan zijn en vooral makkelijk.

Garnier Micellaire Reinigingsdoekjes ingredients

Hier zie je de ingrediënten. Die zaten goed verstopt op de verpakking, ik moest echt even zoeken. In gebruik vind ik deze doekjes prima. Meestal heb ik heel simpel doekjes van Primark in huis, maar je merkt echt een duidelijk kwaliteitsverschil met deze van Garnier. Die van Garnier zijn namelijk nét iets vochtiger en daarnaast zijn de doekjes zelf iets dikker en zachter. Je kunt dan ook meer make-up hiermee verwijderen dan met die van Primark.

Eigenlijk ben ik wel heel tevreden over de Garnier Micellaire producten. Bij het Micellair Water zonder olie is het wel opletten dat je niet heel enthousiast je watje doordrenkt met product, omdat het anders toch iets kan prikken, maar verder heb ik eigenlijk alleen maar pluspunten. De prijzen vind ik ook heel netjes. Het allerfijnst is voor mij persoonlijk het Garnier Micellair Water in Olie, omdat waterproof make-up verwijderen daardoor geen pijn meer doet, maar ook het gewone Micellair Water en de Micellaire Reinigingsdoekjes zijn prima producten. Je kunt deze producten van Garnier bestellen via Drogistplein.

Heb jij deze producten al geprobeerd?

Deze producten heb ik ontvangen ter review. Dit beïnvloedt mijn mening echter niet.

You may also like

16 reacties

 1. Garnier Micellair Reinigingswater had ik nog nooit last van prikken, maar ik zal er op gaan letten als ik het veel gebruik of toch niet. Garnier Micellair Reinigingswater in olie ben ik ook erg benieuwd naar, pijnloos make-up weghalen, daar teken ik voor.

 2. Zo’n micellair water in olie is toch hetzelfde als alle andere tweefasen reiniger? Of is het heel anders. En als er dan zo’n olieachtig laagje achterblijft, ben je juist het hele idee van een micellair water kwijt. Ik snap wel dat ze voortborduren op het succes van micellair water, maar omdat ik toch nooit zo’n fan was zijn deze producten denk ik niet echt iets voor mij.

  1. Het verschil zit hem er in dat dit met micellair water is en niet met andere ingrediënten. Ik vind het zelf wel een fijne toevoeging voor hardnekkige make-up die olie, maar als je niet zo van het micellaire water bent is het misschien inderdaad niet echt wat voor je.

 3. Micellair water is zo fijn om je makeup mee af te halen. Ik gebruik op dit moment de blauwe variant, die geschikt is voor een vette huid. Ik ben er heel tevreden over.

 4. Ik vind de Garnier met de roze dop het fijnst. Ik heb nu die met de groene dop maar die vind ik net iets minder goed schoonmaken. De roze is mijn favoriet samen met die van Dr. Pierre Ricaud.

 5. Ik gebruik zelf ook vaak micellair water, maar van Garnier heb ik het nog niet geprobeerd. Die met olie lijkt me wel heel erg fijn. Waterproof make-up schoonmaken kan soms indd echt niet fijn zijn;)

 6. Het lijken me fijne producten. Ik heb ze zelf nog nooit gebruikt, maar denk dat dat binnenkort wel gaat gebeuren. Ik heb al zoveel positieve dingen over deze producten gehoord.

 7. Ik kan niet zonder micellair water van Garnier. Die met de roze dop is favoriet hier. Op dit gebruik ik Garnier Micellair Reinigingswater in Olie maar ik denk dat ik deze niet weer zal kopen.

 8. Ik heb wel eens micellair reinigingswater geprobeerd maar nog niet van garnier. Natuurlijk had ik hem weer van een goedkoper merk gekocht, hier was ik ook wel tevreden over maar ik gebruik het niet meer. Niets overtreft de oogolie van de hema en de clearasil haha 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *