Girl Online

Girl Online is het eerste boek van Zoe Sugg, die je misschien beter kent als Zoella van het gelijknamige Youtube kanaal. Toen ik hoorde dat Zoe met een boek zou komen wist ik al meteen dat ik hem moest en zou gaan lezen. Dat heb ik inmiddels gedaan en vandaag deel ik mijn review!

Ten eerste wil ik mijn vriend even bedanken, want hij gaf mij dit boek als Sinterklaascadeautje, wat ik echt superlief vind!

Zoella’s debuut is een young adult novel over Penny Porter, een tienermeisje met een anonieme blog waarop ze haar ei kwijt kan over alles, van haar tienerproblemen tot haar paniekaanvallen.

Girl Online

Het uiterlijk van het boek vind ik alleen al erg leuk. Nu moet ik wel meteen zeggen dat dit de Britse variant van het boek is en de Nederlandstalige variant pas op 23 januari 2015 uitkomt. Mocht je dus liever in het Nederlands lezen dan in het Engels, dan moet je nog even wachten. (Of probeer alsnog de Engelse variant; ik vind het taalgebruik relatief simpel en denk dat de meeste mensen de Engelse versie wel zullen kunnen lezen en anders hierdoor het beter kunnen leren. Nu kan je het natuurlijk ook gewoon niet fijn vinden om Engels te lezen, maar het is denk ik voor de meesten wel een optie.)

Girl Online back

De achterkant. Het verhaal sprak mij meteen aan, omdat het klinkt als een verhaal dat vrij makkelijk wegleest. Nu ik het boek heb gelezen moet ik zeggen dat dat ook zo is. Girl Online leest heerlijk weg en voor ik het wist had ik hem al uit, ondanks dat het boek zo’n 352 pagina’s telt.

Girl Online part back

Over de inhoud van het verhaal van het boek wil ik niet teveel vertellen, behalve dat er bepaalde elementen uit Zoe’s leven in lijken voor te komen. Zoals bijvoorbeeld de paniekaanvallen waar ze zelf ook last van heeft. Het enige dat ik inhoudelijk nog graag over het boek kwijt wil is dat ik het een erg leuk boek vond. Het leest makkelijk en is geen hoog literair hoogstandje, maar als je opzoek bent naar een boek dat vooral weet te entertainen is dit zeker een aanrader.

Girl Online inside

Ondanks dat ik erg positief ben over het boek zelf, heb ik helaas ook iets minder leuks ontdekt; het blijkt namelijk dat er niet helemaal transparant is geweest over wie nu precies wat heeft bijgedragen aan het boek. Zo schijnt Zoe zelf de verhaallijn en personages wel te hebben bedacht, maar schijnt het verhaal door een andere schrijver te zijn uitgeschreven. In hoeverre wat nu allemaal waar is durf ik niet te zeggen, maar ik vind het niet zo netjes dat er niet eerlijk over is geweest. Gelukkig doet dit verder niks af aan hoe leuk het boek is, maar ik vond toch dat ik hier iets over moest melden, aangezien Zoe er zelf ook over heeft getweet en het niet alleen vanuit de media zelf kwam en ik dus heel sterk vermoed dat er dus wel waarheid inzit.

Girl Online is onder andere bij bol.com verkrijgbaar voor €12,99. De Nederlandse versie gaat daar vanaf 23 januari ook verkocht worden voor €16,99.

Heb jij Girl Online al gelezen? Zo niet, lijkt het je een leuk boek?

You may also like

31 reacties

 1. Wat vreemd dat men niet transparant is geweest over wie het boek nu geschreven heeft. Qua verhaal lijkt het me een leuk boek. Wie weet dat ik het nog eens ga kopen.

 2. Ik vind het jammer dat Zoe niet eerlijk is geweest over het boek. En daarom zou ik het boek ook niet lezen. Waarom zou ik een middelmatig boek lezen van iemand die ik toch niet ken? Het is met name sneu voor haar vooral (jonge) fans.

 3. Leuk om jou review erover te lezen! Ik vind ook dat ze het inderdaad wel vanaf het begin had mogen zeggen, toch ben ik ook erg blij met het boek omdat het wel lekker wegleest. Je moet het inderdaad misschien niet alleen kopen omdat Zoe hem heeft ‘geschreven’ (wat wel een leuk extraatje is) maar los van dat had ik het boek ook gewoon gekocht!

 4. Ik heb ook gehoord dat ze hem niet helemaal zelf heeft geschreven en dan vind ik het wel jammer dat ze er niet gewoon eerlijk voor uitkomt… Maar lijkt mij hoe dan ook wel een leuk boek 🙂

 5. Klinkt een fijn boek. Ik had al een beetje z’n idee dat ze het niet zelf had geschreven (misschien is het niet zo). Het kost namelijk ontzettend veel tijd om zoiets te maken en zij heeft het al heel erg druk! x

  1. Klopt, ik heb zelf ook al eens een boekje uit laten brengen en het kost heel veel tijd. Maar toch denk ik dat ze er beter eerlijk over had kunnen zijn!

 6. Wat een leuk boek! Ik zie het steeds vaker voorbij komen! Wel raar dat het waarschijnlijk door iemand anders is geschreven! Dat maakt het minder persoonlijk.

 7. Ik heb ‘m zelf ook gekregen voor Sinterklaas en moet hem nog lezen. Wel jammer dat Zoe ‘m waarschijnlijk niet zelf heeft geschreven, al had ik dat eigenlijk ook niet verwacht aangezien ze er in haar Vlogs niet over heeft gepraat -niet wat ik heb gezien althans- en voor zover ik er al in heb gespiekt is de schrijfstijl ook niet helemaal de hare.

 8. Oh deze wil ik ook heel graag eens lezen, ik ben er echt benieuwd naar! Wel een beetje gek dat men vaag doet over wie het nu geschreven heeft, maar langs de ene kant snap ik wel dat Zoë het verhaal niet zelf uitgeschreven heeft maar wel de verhaallijn bedacht heeft. Schrijven is een kunst op zich, zeker als het om een boek gaat. Als je er niet voldoende aanleg voor hebt wordt het een flop, dus ik denk dat dat misschien een reden is waarom iemand anders het verhaal echt uitgeschreven heeft…

  X Sara

 9. Ik ben echt benieuwd naar dit boek! Wie weet schaf ik hem nog eens aan. Het is inderdaad wel zo dat Zoe het boek niet zelf heeft geschreven. Ik denk dat het wel logisch is dat je niet meteen een heel boek op jezelf kan schrijven (in 1 jaar geloof ik), maar dat niemand daar echt heeft aan gedacht… Toch is het inderdaad wel spijtig dat er niet veel transparantie over was..

  “Ze” is trouwens bezig met een tweede boek!

 10. cool boek! Ik zou hem wel willen lezen alleen jammer dat ze niet 100% eerlijk is geweest over degene die het verhaal zelf heeft gescheven. maar ach 🙂

  xx

 11. Ik was ook best wel benieuwd naar dit boek had op internet wel het een en ander over gelezen. Deze wil ik zeker gaan bestellen in januari. Leuk om te horen dat je er zo enthousiast over bent.

 12. Lijkt mij een heel leuk boek! Mijn engels is niet heel sterk maar als ik zo de achterkant lees moet ik er wel uitkomen. Jammer dat er zo vaag gedaan wordt over wie het boek heeft (uit)geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *