The Harry Potter Tag

 Al een hele lange tijd (lees: jaren!) heb ik deze tag in mijn concepten staan en ik weet eigenlijk al niet eens meer waar ik hem tegenkwam, maar omdat hij mij leuk leek, heb ik besloten om hem nu toch te gaan doen. Ik heb het over The Harry Potter Tag! Lees je mee?

1) Favourite book?

Ik denk dat ik dan toch voor Harry Potter and the Half-blood Prince (De Halfbloed Prins) ga, alhoewel ik The Chamber of Secrets (Geheime Kamer) ook heel erg leuk vond. Die tweede heb ik misschien wel meer dan 20 keer opnieuw gelezen haha.

2) Least favourite book? 

Ik vond het eerste deel wat sloom op gang komen om eerlijk te zijn en moest mij vooral door het beginstuk met de familie Dursley heen worstelen. Pas vanaf dat Harry op Hogwarts was vond ik het boek echt leuk.

3) Favourite film? 

Moeilijke vraag! Ik vond The Goblet of Fire heel leuk om in de bioscoop te zien, maar de film die ik het vaakst opnieuw heb gekeken is denk ik toch wel The Chamber of Secrets.

Bron Pixabay
Bron Pixabay

4) Least favourite film?
Ik vond The Order of the Phoenix iets minder op de een of andere manier en hoewel ik laatste twee films wel goed vind, irriteerde ik mij eraan dat Harry maar weinig op Hogwarts te vinden was. Juist die school vind ik heel belangrijk voor de sfeer in de film.

5) Parts of the books/films that made you cry?

Sowieso de dood van Dobby. En dan maakt het niet uit of het om het boek of de film gaat, ik huil bij dat stuk gewoon mijn ogen uit mijn hoofd. De dood van Sirius vond ik trouwens ook heel zielig.

6) If you could hook up with any character, who would it be?

In ieder geval niet Harry of Ron. Ik weet nog goed dat ik hun allebei heel irritant vond en stiekem vind ik dat grotendeels nog steeds.

7) Who is your favourite character?

Van de good guys vond ik eigenlijk alleen Hermione leuk, omdat ik mij vroeger heel erg in haar kon herkennen en verder vond ik Snape, de familie Malfoy en Bellatrix Lestrange heel leuk.

8) Who is your least favourite character?

Harry omdat hij de held altijd uit probeert te hangen en daarom vaak domme dingen doet. Verder de Dursleys omdat ze gewoon saai zijn, Umbridge omdat ik haar een naar mens vind en Professor Lockhart vond ik ook maar niks.

9) What is your least favourite line?

Ik heb niet echt een minst favoriete uitspraak, maar ik moet zeggen dat ik de cliché dingen vaak niet zo kan waarderen. En vaak irriteer ik mij ook meer aan wat personages doen dan aan wat ze zeggen.

10) What would your Patronus be?

Volgens de test op Pottermore een kat en daar kan ik mij wel in vinden, want katten zijn mijn lievelingsdieren.

harry-potter-418108_1280
Bron Pixabay

11) If you could have the resurrection stone, invisibility cloak or elder wand, which would it be?

In ieder geval niet de resurrection stone, want ik geloof niet dat daar ook maar iets goeds uit voort kan komen. De invisibility cloak zou alleen handig zijn als je ergens ongezien heen moet, maar over het algemeen wil ik juist wel gezien worden. Tja, dan blijft alleen de elder wand over en ook die hoef ik niet per se, omdat ik denk dat dit veel gevaar met zich mee brengt (vooral van anderen die de toverstok graag willen hebben).

12) Which house would you be in?

Volgens Pottermore hoor ik in Ravenclaw. Zelf heb ik altijd gedacht dat ik een beetje tussen Ravenclaw en Slytherin in zit, omdat ik wel ambities heb en mijzelf niet als superslim zie. Hoe meer ik weet, hoe meer ik mij besef dat ik nog heel veel niet weet zeg maar. Ik zou er in ieder geval zeker blij mee zijn om in Ravenclaw te komen.

13) If you could meet any member of the cast, who would it be?

Eigenlijk zou ik iedereen wel willen ontmoeten, mag dat ook?

14) If you were on the Quidditch team, which position would you play?

Ik denk niet bepaald dat ik in een Quidditch (Zwerkbal) team thuishoor; mijn motoriek is namelijk niet bepaald goed en ik verwacht niet dat dit ineens zou veranderen als ik op een bezemsteel zou kunnen vliegen. En eerlijk is eerlijk: het heeft mij ook nooit zo heel erg aangesproken. Ik geef mijzelf wel op als cheerleader ofzo haha.

15) Were you happy with the ending?

Hmm, dat hangt af van wat je onder het einde verstaat. Als je Deathly Hallows als einde ziet, vind ik het wel een mooi einde, maar Harry Potter and the Cursed Child vind ik dan toch wel weer wat afdoen aan de serie. Ik probeer die laatste dan ook echt los van de serie te zien.

harry-potter-and-the-cursed-child

16) How much does Harry Potter mean to me?

Ik denk dat je wel kunt stellen dat Harry Potter mijn halve jeugd was en mij daardoor ook zeker heeft beïnvloed. Het klinkt misschien dramatisch, maar ik ben wie ik nu ben door deze boeken. Zo was het Harry Potter die mij aan het lezen in het Engels heeft gekregen en dat heeft mijn leven drastisch veranderd, aangezien ik daardoor een passie voor het Engels kreeg. Inmiddels ben ik zelfs bezig om docent Engels te worden.

Ben jij ook opgegroeid met Harry Potter?

You may also like

11 reacties

 1. Wat een super leuke tag! Ik ben ook een groot Harry Potter fan. Heb alleen de eerste 2 boeken gelezen en alle films gezien. Ik kijk ze nog jaarlijks terug in een marathon samen met mijn vader haha!

 2. Wat een leuke tag , deze ga ik ook invullen =)
  Harry Potter is een groot deel van mijn jeugd maar ook van mijn leven nu.
  Ik kan niet meer zonder!
  Liefs Jorinda

 3. Leuk dit. Heb alle delen staan. Favoriet is toch wel met wk zwerkbal. Jammer dat er geen vervolg meer is gekomen door rowling zelf. Zou ook wel willen weten welke patronus bij mij past .

 4. Ik was een dikke Harry Potter fan vroeger. Ik vond juist het 1e deel super tof. Maar dat laatste boek vind ik dan wel weer jammer. Ik probeer dat ook los te zien

 5. Wat een leuke tag. Ik moet zeggen dat ik wel alle harry potter films gezien heb maar ik ben niet echt fan ofzo. Het zijn leuke films maar meer ook niet haha 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *