HEMA Matt Lip Creams

Laatst stond er al een review van de nieuwe HEMA Lip Lacquers online en daarin gaf ik al aan dat ik ook de HEMA Matt Lip Creams zou gaan reviewen. Vandaag review ik die dan ook én vertel ik ook of de HEMA Lip Primer mij bevalt.

Hierboven zie je de producten die ik vandaag voor je review. Links van de Matt Lip Creams zie je de HEMA Lip Primer. Deze kun je ook onder de Lip Lacquers aanbrengen. De HEMA Matt Lip Creams zijn er in de volgende tinten:

  • 01 Nude
  • 02 Pink
  • 03 Raspberry
  • 04 Wine
  • 05 Burgundy
  • 06 Plum

De Lip Primer kost €4,- en de Matt Lip Creams kosten €4,50 per stuk. Ze zijn dus niet duur!

Ik zal eerst de Lip Primer kort voor je onder de loep nemen en daarna de Matt Lip Creams laten zien. Vervolgens komt natuurlijk mijn eindoordeel en laat ik weten of ik de Lip Lacquer of Matt Lip Creams fijner vind.

HEMA Lip Primer

De Lip Primer heeft een dove foot applicator, waarmee je vrij precies kunt werken. Het product is doorzichtig van kleur en zie je verder niet. Dat vind ik wel handig, aangezien het je lipkleur dus niet beïnvloedt op die manier. Je brengt de primer aan voordat je een ander lipproduct aanbrengt en laat dit goed intrekken. Vervolgens zou je lipproduct beter en langer moeten blijven zitten.

Nu heb ik dat uiteraard uitgetest en ik moet eerlijk bekennen dat ik heel enthousiast ben! Zonder de primer willen lipproducten nog wel eens gaan glijden of bloeden bij mij, maar daar had ik mét primer geen last meer van. Zeker in de combinatie met de Matt Lip Creams heb je een product dat muurvast zit. Natuurlijk slijt het wel als je eet of drinkt, maar ik heb wel het idee dat het langer mooi blijft zitten.

HEMA Matt Lip Creams

De Matt Lip Creams hebben zoals ik gewend ben van liquid lipsticks een applicator.

Zoals je op de swatches kunt zien, zijn de kleuren over het algemeen heel goed gepigmenteerd. Alleen kleur 06 (Plum) brengt wat oneven aan op de swatch.

01 Nude

Nude is een fijne en draagbare nude tint, zoals de naam eigenlijk al voorspelt.

Hier zie je mij met Nude op. Let niet op mijn hoofd verder, want ik was hier erg moe. Over Nude ben ik trouwens wel heel erg te spreken. De kleur vind ik mooi en ook de kwaliteit van de tint spreekt mij aan. Zo overleeft hij lunch in principe gewoon en dat is bijzonder bij mij.

02 Pink

De tweede kleur is Pink en dit is een frisse rozetint. Wat mij betreft is dit ook best een draagbare kleur.

Pink brengt net als Nude fijn aan en blijft ook prima zitten. Wat mij trouwens is opgevallen is dat als je bij het aanbrengen van de liquid lipsticks het product maar dun aanbrengt, je het product ook nog een keer kunt bijwerken zonder dat resultaat gaat korrelen. Dit is bij mij zeker niet bij alle merken het geval, dus ik vind dit een pluspunt voor HEMA!

03 Raspberry

Raspberry is een kleur die ik vooral heel mooi vind voor het voorjaar en de zomer.

Deze kleur zal ik er dan met het mooiere weer zeker vaak bij gaan pakken. Qua kwaliteit is deze eigenlijk hetzelfde al de voorgaande kleuren.

04 Wine

Dan komen we nu bij de tint met veruit de leukste naam: Wine. Ik houd wel van een wijntje en ik koos Wine ook voordat ik ging testen al als een favoriet uit; hij zag er gewoon qua kleur al mooi uit in de verpakking.

Ik vind het een prachtige kleur en stiekem vind ik hem ook leuk staan bij het jurkje dat ik op de foto aan heb.

05 Burgundy

Bij de HEMA Lip Lacquers kwam ik ook al een Burgundy tegen en ook de Matt Lip Creams hebben een Burgundy.

Ik vind Burgundy een mooi en classy kleurtje. Ik denk dat dit zeker als je nog niet veel rood in je stash hebt een mooie aanwinst kan zijn.

06 Plum

De paarse kleur Plum is helaas de enige HEMA Matt Lip Cream die mij een beetje tegen is gevallen. Opvallend genoeg vond ik ook bij de Lip Lacquers de paarse tint het minst goed van kwaliteit, dus wellicht dat die gewoon het moeilijkst zijn om te maken. Ik heb mijn best gedaan om Plum zo egaal en netjes mogelijk aan te brengen (daar had ik al meerdere lagen voor nodig en nog was het resultaat niet perfect).

Full-face kun je helaas alsnog wel ietsjes zien dat de kleur niet zo egaal zit. De kleur vind ik verder trouwens wel heel tof.

Conclusie: Matt Lip Creams of Lip Lacquers?

De HEMA Matt Lip Creams zijn mij op Plum na erg goed bevallen. Het zijn misschien wel de fijnste liquid lipsticks die ik tot nu toe heb geprobeerd. Meestal ben ik niet zo enthousiast over liquid lipsticks, dus dat zegt wel wat! Ze zijn ook niet zo uitdrogend als sommige andere merken; tijdens het dragen heb ik nergens last van, alleen na een dag heb ik ‘s avonds wel behoefte aan een lippenbalsem.

Het komt vast niet als een verrassing dat mijn voorkeur uitgaat naar de HEMA Matt Lip Creams als ik deze vergelijk met de HEMA Lip Lacquers. Beiden zijn leuke producten, maar de Matt Lip Creams hebben echt mijn hart gestolen als liquid lipsticks zijnde.

Hier zie je nog een keer alle HEMA Matt Lip Creams. Ik denk dat Wine het nu toch wel gaat winnen van Nude als favoriet, want ik vind het echt een hele mooie kleur.

Welke kleur is jouw favoriet? En ben jij meer van de HEMA Matt Lip Creams of van de Lip Lacquers?

Deze producten heb ik ontvangen ter review. Dit beïnvloedt mijn mening echter niet.

You may also like

8 reacties

  1. Fijne review!! Ik ben zelf helemaal fan van matte lip creams, dus ik ga deze ook zeker proberen. Zeker tegen zo’n fijn prijsje. Zelf heb ik ze van Kylie. Ook echt een aanrader, maar een stuk duurder.

  2. Ik ben zelf ook echt team matte. Zonder lip primer vind ik ze echt kurkdroog maar met lip primer voelt het prima aan! Ik vind de rode tinten je ook erg goed staan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *