Homemade kipkerrie

Als ik moet kiezen wat mijn favoriete gerechten zijn, moet ik toch toegeven dat ik ovenschotels en rijstgerechten wel het lekkerst vind. Dat merk je denk ik ook wel aan de recepten die ik op mijn blog deel. Vandaag deel ik mijn recept voor kipkerrie!

Benodigdheden voor 2 personen:

– 150 gram kipfilet in blokjes gesneden (wij vriezen het altijd al in blokjes in, dat is lekker makkelijk omdat je dan als je gaat koken het niet meer hoeft te snijden!)

– 125 gram crème fraiche

– 150 gram (pandan of basmati) rijst

– 1 ui

– 1 paprika

– 150 gram doperwten (uit de diepvries of uit een potje)

– Kruiden: veel kerriepoeder en verder knoflookpoeder en koriander naar smaak

Bereidingstijd: een klein half uur

Homemade kipkerrie

Bereidingswijze:

1) Kook water voor de rijst en meet de juiste hoeveelheid rijst af. Verwarm ondertussen een koekenpan met een beetje olie en snijd de ui in blokjes.

2) Als je water kookt, voeg je de rijst toe en kook je deze volgens de instructies op de verpakking (vaak duurt het zo’n 10 minuten). Doe ondertussen de kipfilet even in een apart bakje en kruid deze  met de kerrie. Zorg dat de kip goed bedekt is met de kerrie. Bak de kip vervolgens in de pan.

3) Voeg zodra de kip gaar is het uitje toe en bak deze glazig. Snijd vervolgens de paprika in blokjes en doe deze ook in de pan.

4) Bij mij was de rijst op dit punt ongeveer gaar, dus heb ik deze afgegoten en nog laten staan met de deksel op de pan. Voeg nu de doperwten toe aan het mengsel in de pan en laat dit een paar minuten mee verwarmen.

5) Voeg nu de crème fraiche toe en een goede portie kerrie en ook de andere kruiden naar smaak. Als je het echt wat pittiger wilt hebben kan je ook een pepertje toevoegen, dat is ook wel lekker. Roer alles goed door elkaar en laat dit nog een paar minuten pruttelen.

6) Je kipkerrie is klaar! Eet smakelijk!

Homemade kipkerrie close-up

Eet jij ook graag rijstgerechten?

You may also like

26 reacties

  1. Heerlijk! Dit is een geschikt recept voor man en kinderen hier. Mijn kinderen zijn gek op rijst, als ik pasta of aardappels op tafel zet zie ik zure gezichtjes 😉

    Lekker dit!

  2. Ziet er heerlijk uit!!! was dat bij jou dat jij een keer moussaka had gemaakt?! weet niet meer zeker, maar ik ben opzoek naar dat gerecht alleen kan het nergens meer vinden

  3. Wat ziet dit er ontzettend lekker uit! Ik heb zelf eigenlijk nog nooit kip kerrie gemaakt, maar wil het nu toch eens gaan proberen met jou recept. Ik ben zelf gek op rijstgerechten en vooral ook in combinatie met kip.

  4. Ik ben zelf niet zo’n fan van doperwtjes dus die zou ik eruit laten 😀 maar verder eet ik ook ontzettend graag (kip)kerrie 😀 mijn mama kan dat zo lekker maken … oké.. nu mis ik haar eten 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *