I Know Why the Caged Bird Sings

Non-fictie lees ik niet zo heel vaak, maar laatst las ik het in de vorm van een autobiografie. I Know Why the Caged Bird Sings is het eerste deel van Maya Angelou’s autobiografie en beschrijft haar leven tot haar 16e jaar. Vandaag vertel ik je meer over dit boek.

I Know Why the Caged Bird Sings

De cover vind ik voor de verandering een keer niet zo mooi, maar ik had eigenlijk ook een andere cover besteld. Soms kloppen de plaatjes online echter niet met wat je krijgt, dus dat had ik beter uit moeten zoeken. Het boek kwam in ieder geval in een goede staat aan verder dus dat scheelt.

I Know Why the Caged Bird Sings is een boek dat mij al heel snel wist te raken. Maya Angelou (eigenlijk heette ze Margueritte Johnson) werd geboren in 1928 en haar eerste 16 jaar maakte ze al heel wat mee. Het interessante is dat dit ook qua geschiedenis bijzondere jaren waren, denk bijvoorbeeld aan de Great Depression en de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast krijg je een kijkje in het leven van een donker meisje in een tijd waarin een blanke tandarts, bijvoorbeeld geen zwarte patiënten wilde behandelen.

Conclusie

Ik vind het altijd heel moeilijk om non-fictie te beoordelen. Zeker wanneer het stukken uit het leven van een ander bevat. Je kunt eigenlijk niet beoordelen of iemands leven interessant genoeg is of dat iemand genoeg erge dingen mee heeft gemaakt voor een spannende biografie. Toch wist ik bij I Know Why the Caged Bird Sings meteen dat ik dit boek 5 sterren ging geven. Maya Angelou heeft een hele mooie schrijfstijl en de manier waarop ze haar leven verteld vond ik heel bijzonder. Dit boek maakt je zowel aan het huilen als aan het lachen.

Voordat ik dit boek aanraad, wil ik wel even een waarschuwing geven: er komt verkrachting voor in het boek. Sowieso is het een boek waarin heftige dingen gebeuren. Als je daar niet tegen kunt, is dit misschien niet zo’n geschikt boek voor je. Anders zou ik dit boek aan iedereen aan willen raden.

Heb jij I Know Why the Caged Bird Sings al gelezen?

You may also like

5 reacties

  1. Oeh lijkt me echt een heftig boek, dit vind ik zelf persoonlijk iets minder! Maar zeker goed dat je de recensies deelt voor andere geïnteresseerden x

  2. Het is inderdaad altijd lastig om non-fictie boeken te beoordelen. Dit boek klinkt echter erg interessant. Misschien moet ik dan maar toch eens binnenkort even de boekhandel in stappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *