The Iron Fey serie

Voordat ik The Iron Fey serie bestelde had ik er al veel positiefs over gelezen op blogs. Aangezien fantasy toch wel een genre is waar ik gek op ben en deze serie daar binnen valt, besloot ik de boeken te lezen. Vandaag lees je of ik net zo lyrisch ben als andere bloggers waren over deze serie!

The Iron Fey serie is geschreven door Julie Kagawa, een Amerikaanse schrijfster, en speelt zich deels af in eigentijds Amerika en deels in het rijk van de fae. (Als je het zo goed zegt, ik heb alle boeken in het Engels gelezen en daar heet het faery.) Ondanks dat andere bloggers al wel aandacht aan deze serie hebben besteed leek het mij toch van toegevoegde waarde om een review te schrijven, aangezien ik 1) vier boeken in één artikel review en 2) ik de boeken in het Engels heb gelezen in plaats van in het Nederlands, wat ook weer net iets anders is. Ik hoop dat jullie het in ieder geval leuk vinden om deze stapelreview te lezen!

The Iron Fey serie

De serie bestaat uit vier delen. Na deze vier boeken gaat de serie verder als een soort spin-off serie, maar die boeken heb ik nog niet gelezen. Ik wil ze nog wel gaan lezen, als je daar wat over wilt lezen op mijn blog, laat het mij dan even weten dan houd ik er rekening mee!

Het eerste deel van de serie heet The Iron King (De IJzerkoning), het tweede The Iron Daughter (De IJzerprinses), het derde The Iron Queen (De IJzerkoningin) en het vierde deel heet The Iron Knight (De IJzerprins).

The Iron Fey serie boeken

Korte introductie

The Iron Fey serie The Iron King

Het eerste deel van The Iron Fey serie zien we door de ogen van Megan Chase, die als net als haar kleine broertje plotseling overal vreemde monsters ziet. Als haar broertje dan ook nog eens op mysterieuze wijze word verwisseld voor een elfenkind, is ze vastbesloten om hem terug te gaan halen uit the Nevernever (Nimmernimmer) met behulp van Robin Goodfellow, je weet wel dé Puck (de trickster) uit Shakespeare’s A Midsummer Night’s Dream. Eenmaal daar ontdekt ze onder andere dat ze de dochter is van elfenkoning Oberon himself. Daarnaast ontdekt ze dat ze de ijzerkoning moet verslaan én wordt ze verliefd op een prins van een vijandig rijk.

The Iron Fey serie The Iron Daughter

Ook deel twee zien we door de ogen van Megan. (Deel drie ook trouwens.) Ik wou in eerste instantie een korte samenvatting geven van alle vier de delen, maar ik ben bang dat dit artikel dan erg lang wordt én dat ik dan al té veel verklap. Ik vind het zelf namelijk ook niet fijn om alles al te weten van een boek voordat ik het ga lezen. Ik ga alleen nog zeggen dat het vierde deel geschreven is zodat we door de ogen van prins Ash (de prins waar Megan verliefd op wordt) zien, maar hoe en waarom ga ik niet uitleggen.

The Iron Fey serie The Iron Queen

Mijn mening

Ik heb alle vier de delen van The Iron Fey serie met heel veel plezier gelezen. Ik vind het slim hoe Julie Kagawa al in het eerste deel de aandacht van de lezer goed weet vast te pakken door een combinatie van haar vlotte schrijfstijl en herkenbare elementen (ik weet niet of iedereen hier A Midsummer Night’s Dream kent maar in Engelstalige landen is het nog altijd onderdeel van het onderwijs) zoals Puck en Oberon. Je kunt makkelijk in het verhaal komen hierdoor zonder je eerst in te hoeven lezen in de wereld waarin het verhaal zich afspeelt, wat het een toegankelijke serie maakt.

The Iron Fey serie The Iron Knight

Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik door de titels van de boeken soms al wel een beetje wist waar het verhaal heen zou gaan, maar alsnog wist Julie mijn aandacht de hele tijd vast te houden en heb ik genoten van de boeken. Als je van fantasy houdt, kan ik je deze serie zeker aanraden!

Ik kocht The Iron Fey serie in een Engelse boxset met alle vier de boeken via bol.com voor €31,99 met behulp van boekenbonnen die ik had gekregen, maar de serie is ook in het Nederlands te koop en per deel apart.

Ken jij The Iron Fey serie al? Zo, ja wat vind je ervan?

You may also like

22 reacties

  1. Ik ben niet zo’n fan van fantasyboeken, maar wel van Shakespeare! Dus ik vind het heel tof dat er allemaal elementen uit A Midsummer Night’s Dream zijn gebruikt 🙂

  2. Leuk dat je een review over de boeken hebt geschreven. Hier hebben mensen die van dit soort boeken houden zeker wat aan. Ik hou zelf niet zo van dit genre.

  3. Ooh -awesome dit!

    Ik was toevallig op zoek naar een nieuwe YA-serie om te lezen en deze durfde ik eigenlijk toch niet echt aan…

    Maar misschien ga ik hem toch maar halen dan :O

  4. Ohw ik vind deze boeken ook geweldig! heb je de fallen serie van Lauren kate al gelezen? Ik ben nu de Angel serie aan het lezen (niet angel vampire maar een andere serie) ook heel gaaf! er zijn zo veel mooie series in dit genre! Ik heb heel veel gelezen! Als je nog wat tips wil let me know! xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *