Kiko Lasting Gel Eyeliner

Een tijdje terug plaatste ik mijn eerste bestelling bij Kiko en in de video daarover, geef ik alvast een first impression van de producten. Zo sprong deze Kiko Lasting Gel Eyeliner er echt uit door de sterke pigmentatie. Is dit ook in gebruik een fijn product? Dat vertel ik je vandaag in mijn review.

De verpakking van het product ziet er alvast prima uit; strak en zwart.

Kiko Lasting Gel Eyeliner

Zo op het eerste gezicht ziet ook de inhoud er goed uit. Ik heb trouwens hier geen swatch in het artikel zitten, omdat die al in de video zit en ik er daarom niet meer aan gedacht heb. Maar die is dus gitzwart,  net zoals in het potje.

Kiko Lasting Gel Eyeliner open

Het potje voelt best zwaar en chic aan.

Kiko Lasting Gel Eyeliner ingredients

Normaal gesproken vind ik ingrediënten in eyeliner niet zo interessant, maar ik heb ze hier toch maar bij geplaatst, aangezien ik eerlijk toe moet geven dat ik na de geweldige swatch, toch erg teleurgesteld ben geraakt in deze Kiko Lasting Gel Eyeliner. Ter demonstratie zal ik zo even wat foto’s van mij met de eyeliner laten zien, maar beware: het resultaat is niet mooi.

Kiko Lasting Gel Eyeliner fullface

Hier zie je mij van wat verder weg met de eyeliner op en het lijkt op die manier wel mee te vallen, maar dat is in de realiteit wel anders. Door deze eyeliner gaan mijn wimpers gigantisch aan elkaar plakken. Ik heb het op verschillende manieren geprobeerd (vandaar dat het ook even duurde voordat deze review online kwam), maar ik krijg het niet goed. En dat ligt denk ik niet aan mij, want ik heb meerder dingen geprobeerd. Het punt is dat deze eyeliner gewoon erg plakkerig is en als hij eenmaal ergens zit, heb je nog maar een paar seconden om hem te verwijderen. Mijn wimpers hebben van nature al een krul en daardoor is het gewoon niet te doen om ze 100% te vermijden met het aanbrengen van eyeliner.

Kiko Lasting Gel Eyeliner closeup

Hier zie je een close-up. Het ziet er hier nog minder erg uit dan in het echt, maar je kunt al goed zien dat mijn wimpers heel erg plakken.

Stel dat je juist helemaal geen krul in je natuurlijke wimpers hebt, dan vind je deze eyeliner wellicht wel prettig in gebruik. Hij blijft namelijk wel de volledige dag goed zitten. Sterker nog: het verwijderen is best lastig. Ik moest er elke keer mijn hele scala aan reinigingsproducten voor bij pakken en zelfs met olie krijg je het er nog niet heel makkelijk af. Als je dus een eyeliner wil die in gebruik zo goed als waterproof is en je mijn wimperissue niet hebt, dan kan dit nog maar eens een aanrader voor je zijn. Zelf zal ik dit product er niet vaker meer bij gaan pakken, omdat het gewoon niet zo geschikt is bij mijn type wimpers. Dit betekent zeker niet dat het een slecht product is, want tja, dit product heeft heel veel eigenschappen die je van een fijne eyeliner verwacht, zoals een goede pigmentatie en hij blijft ook perfect zitten.

De Kiko Lasting Gel Eyeliner kost €8,90 en is te koop bij de Kiko filialen en in de webshop.

Heb jij de Kiko Lasting Gel Eyeliner al geprobeerd?

You may also like

30 reacties

 1. Jammer dat het zorgt voor plakkende wimpers, want ik denk dat iedereen eyeliner tegen de wimpers aanbrengt om te voorkomen dat er een stukje huid te zien is. Ach misschien is het wel leuk voor carnaval of een andere verkleedpartij om snorharen mee te maken ofzo, gebruik je het tenminste nog ergens voor.

 2. Dat vind ik zo lastig met eyeliners, wanneer het in je wimpers gaat zitten. Daarom werkt een stift zo fijn! Die van Maybelline is goed en ik ga binnenkort die van Kat von D proberen.

 3. Wat balen zeg, ik ben meestal wel tevreden over mijn aankoopjes van Kiko! Misschien is dit toch wel een aanrader voor mijn beste vriendin, zij zoekt al erg lang naar een hele mooie zwarte eyeliner om haar eyeliner nog eens over te trekken, maar gebruikt daar nu die dure pikzwarte Kat von D eyeliner voor.

 4. Dat is niet fijn dat hij blijft plakken aan je wimpers. Zeker al als je op verschillende manieren heb geprobeerd. Fijn dat hij de hele dag goed blijft zitten. Wat maakt het logisch dat hij lastiger is om af te halen. Ik wil toch graag make up dat lang blijft zitten en schoon te maken. Het wordt nooit wat met mijn wensen. 😉

  1. Haha dat is wel heel herkenbaar; ik wil ook altijd dat het én lang blijft zitten, maar er dan wel heel makkelijk van af te halen is als ik mijn make-up verwijder haha.

 5. Ik ben zelf ook geen held met gel liners. Ik heb nu zelf een eyeliner van miss sporty, lekker budget maar omdat het een lang en niet te hard kwastje is werkt die voor mij heel fijn!

 6. Ik vind de kleur heel mooi en intens, maar snap ook heel goed wat je bedoelt met je wimpers.
  Dat is jammer! Leuk dat je dit product reviewt, ik ben altijd erg benieuwd in KiKo! Liefs

 7. Wat jammer dat hij je wimpers aan elkaar laat plakken. Ik denk dat hij dit bij mij dan ook zou doen. De kleur is inderdaad wel goed, maar ik denk dat ik deze ook maar even moet overslaan. Fijne eerlijke review!

 8. My gosh, als ik denk aan al het werk wat je hiervoor hebt moeten verzetten… vooral als ie zo lastig te verwijderen is!
  Jammer dat ie zo plakt. Vind het sowieso knap hoor, want ik kan er echt niet meer overweg!

 9. Jammer! Ben normaal echt fan van Kiko maar dit ziet er inderdaad niet geweldig uit. Ik hou er ook niet van als een eyeliner er met een olie niet makkelijk af gaat. Heb echt gevoelige ogen en draag niet elke dag eyeliner. Ik wil hem er dus wel echt helemaal af hebben.

  Je foto’s zijn echt prachtig! Het resultaat is echt heel duidelijk te zien!

 10. Eerlijke review! Helaas zijn de meeste eyeliners niet geschikt voor mijn ogen. Ik krijg altijd last van jeuk of prikkels. Die van Kiko heb ik nog nooit geprobeerd. Ik ga het wel een keertje doen. Ik heb helemaal geen krul in mijn wimpers. Dus even proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *