Kiko Skin Evolution Foundation

Het is alweer een hele tijd terug dat ik mijn eerste Kiko bestelling plaatste en inmiddels heb ik dan ook al lang en breed de Kiko Skin Evolution Foundation kunnen testen. Vandaag vertel ik je hoe deze foundation mij is bevallen en of ik hem een aanrader vind of niet.

De foundation komt verpakt in een simpel, maar toch chic doosje. Ik ben trouwens voor de lichtste kleur 101 Ivory gegaan, aangezien ik erg licht ben.

Kiko Skin Evolution Foundation

Op het doosje staan de ingrediënten vermeld.

Kiko Skin Evolution Foundation ingredients

Zelf vind ik de ingrediënten bij foundations wel erg belangrijk, omdat ik er snel een slechte reactie van krijg. In deze ingrediëntenlijst zag ik niks verkeerds staan voor mijn huid, alleen is het ook niet echt een hele verzorgende foundation.

Kiko Skin Evolution Foundation packaging

De uiteindelijke verpakking ziet er best leuk uit, vind ik. Daarnaast is het van plastic gemaakt, wat ik persoonlijk wel zo handig vind; glazen foundationflesjes willen bij mij nog wel eens kapot vallen.

Kiko Skin Evolution Foundation pump

De Kiko Skin Evolution foundation heeft een pompflacon, wat ik op zich wel heel handig vind. Alleen wil het pompje bij mij niet altijd meteen wat product mee nemen en als ik dan wél product eruit krijg, is het meteen teveel.

Kiko foundation swatch closeup

Hier zie je de foundation geswatched. Ik moet zeggen dat ik hem meteen wel wat oranje-achtigs vind hebben en roze. Toch was ik vooral bang dat de kleur toch nog te donker zou zijn.

Kiko Skin Evolution Foundation collage

Hier zie je mij met alleen de Kiko foundation en vervolgens mij mijn volledige make-up. De kleur lijkt hier aardig goed, maar in werkelijkheid vind ik hem toch té oranje en donker uitvallen op mijn huid. Nu heb ik hem ook afgepoederd met een wit, transparant poeder op de tweede foto om te zien of dat een wat natuurlijkere kleur zou geven en voor de foto werkt het, maar in het echt vind ik het nog niet echt werken. Doordat ik de ondertoon al niet zo mooi vind, denk ik ook niet dat ik hem heel veel zal gaan dragen, of ik moet in de zomer echt zo bruin worden dat mijn andere foundations te licht zijn. De foundation heeft een medium dekking, die met wat concealer prima alle plekjes bij mij wel bedekt. Van dichtbij lijkt de foundation heel gek en droog op mijn huid te liggen, wat ik niet helemaal snap, want ik had juist veel reviews gelezen dat hij best dewy zou zijn qua finish. Tja, eerlijk is eerlijk, bij mij vind ik de finish dus ook niet mooi. Wat wel weer een pluspunt is, is dat hij mijn huid niet irriteert.

Al met al ben ik niet heel erg te spreken over de Kiko Skin Evolution Foundation. Dit komt door de kleur en de finish. Vooral dat laatste vind ik wel een groot minpunt. Bij anderen valt de finish blijkbaar dus vaak wel goed, dus laat je daar in ieder geval niet door afschrikken als je in een filiaal een kleur op maat kunt kiezen; dit laatste kon ik dus niet omdat er hier in de buurt geen Kiko zit. De foundation kost €12,90 en is te koop bij de Kiko filialen en in de webshop.

Kende jij de Kiko Skin Evolution Foundation al?

You may also like

17 reacties

  1. Ik had hier ook goede dingen over gehoord, maar nog nooit uitgeprobeerd in de winkel. Dit is dus zeker een foundation die je eerst moet uitproberen voordat je het koopt.

  2. Jammer dat hij toch té oranje is. Dat vind ik altijd moelijk om online te kopen met foundation. Al heb ik uitgetest, is het nog steeds te licht of te donker. Naast de kleur is het ook jammer dat je niet echt tevreden bent met de finish.

  3. Ik kende deze foundation niet. Wel een fijne en eerlijk review. Ik vind de juiste kleur vinden vaak best nog lastig en heb ook regelmatig gehad dat ik de verkeerde dus koos.

  4. Jammer dat hij te oranje en te donker is. Ik heb dat ook heel vaak dat de lichtste kleur nog te donker is. Het is wel een mooie verpakking en inderdaad handig dat het van plastic is. Ik heb het zelfde met glazen flesjes. Die laat ik ook wel eens vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *