Kiko Smart Lip Pencils

Vandaag review ik twee van de Kiko Smart Lip Pencils voor je, namelijk nummer 703 (Rosewood) en 710 (Rouge Noir). De potloden worden beschreven als creamy en mooi te vervagen, maar ben ik het daar wel mee eens? Ik vertel het je in deze review!

De verpakking van de lip pencils is vrij simpel en basic, maar zeker niet lelijk.

Kiko Smart Lip Pencils

Wat ik wel zo handig vind, is dat je aan de achterkant van de potloodjes al kunt zien om welke kleur het gaat. Een minpuntje is dan weer dat de naam van het potlood niet op de verpakking staat; op de verpakking vind je alleen het nummer.

Kiko Smart Lip Pencils detail

Toen ik de producten voor het eerst zag, schrok ik om heel eerlijk te zijn wel een beetje van 710 Rouge Noir; ik had dit namelijk als een donkerrode kleur verwacht, maar hij lijkt toch wat paarsiger.

Kiko Smart Lip Pencils colours

Hier op de foto lijkt Rouge Noir zelfs donkerpaars.

Kiko Smart Lip Pencils swatches

Hier zie je de lip pencils geswatched. Zoals je kunt zien is Rouge Noir meer zwartpaars dan rood zo. De potloodjes ruiken trouwens erg naar hout, zelf vind ik dat eigenlijk niet zo lekker ruiken, maar eenmaal op de lippen is dit niet meer storend. Laten we gaan kijken hoe ze het op de lippen doen!

Kiko Smart Lip Pencil 703 Rosewood

Kiko Smart Lip Pencils Rosewood closeup

Rosewood op mijn lippen. Dit is toch wel echt mijn favoriet van de twee Kiko Smart Lip Pencils, vanwege de hele draagbare kleur. Ik heb ook het idee dat deze net wat beter egaal aanbrengt dan Rouge Noir. Wel is Rosewood in elk licht nét iets anders. Het blijft een mooie neutrale kleur, maar kan warmer of koeler uitvallen door het licht.

Kiko Smart Lip Pencils Rosewood fullface

Zo lijkt hij bij mij full-face juist weer net wat warmer, maar dat heb ik eigenlijk altijd bij mijn wat neutraler lipsticks op de een of andere manier. In ieder geval vind ik Rosewood erg mooi en behalve zo op zichzelf draag ik hem eigenlijk nog liever onder een nude lipstick, want dan blijft die lipstick een stuk langer mooi zitten.

Kiko Smart Lip Pencil 710 Rouge Noir

Kiko Smart Lip Pencils closeup Rouge Noir

Rouge Noir vind ik qua kwaliteit eigenlijk net wat minder fijn dan Rosewood; hij smeert wat stroever uit en is ook ietsje droger daardoor. Zo kun je hierboven een velletje zien zitten waarvan ik niet eens wist dat die er zat.

Kiko Smart Lip Pencils fullface Rouge Noir

Dit is geen lip liner die ik snel op zichzelf zou dragen, omdat hij behoorlijk donker is en naar paars neigt. Gecombineerd met een lipstick is het natuurlijk een ander verhaal, maar eerlijk is eerlijk: ik denk eigenlijk niet zo vaak aan donkere lipkleuren in de lente en zomer, dus ik denk dat ik hem er dan pas weer bij zal pakken.

Al met al zijn de Kiko Smart Lip Pencils prima lippotloden, zeker voor de kleine prijs van €2,50 per stuk die je ervoor betaald. Ze zijn te koop bij de fysieke Kiko filialen en in de webshop waar ze ook nog een aantal andere kleuren hebben (het loopt van 700 t/m 715).

Wat vind jij van de Kiko Smart Lip Pencils?

You may also like

17 reacties

  1. Lipstick in draagbare kleuren daar hou ik ook van. Nu hou ik meer van rustige lipstick dan vroeger, wat ik sneller voor opvallend kies. Dat je Rosewood ook soms draagt met nude lipstick, dat doe ik zelf ook vaker. Het maakt de kleur toch wat rustiger. Rouge Noir is een opvallende verschijning, jammer voor de mindere kwaliteit.

  2. Hallo. Ik zoek van Kiko het lippotlood 703. Waar kan ik die kopen of bestellen. Ik de Groningen vestiging hebben ze deze niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *