Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo

Dat elke dag je haar wassen niet zo goed is voor je haar, weet je misschien al wel. Zelf vind ik echter dat het ook niet bepaald een goed idee is om met vet haar rond te lopen en daarom gebruik ik dan ook regelmatig droogshampoo. Bij het PRBB event kreeg ik er één mee van het merk Living Proof en die heb ik uitgebreid voor je getest.

De verpakking van de droogshampoo vind ik er best chic uitzien en ik kreeg dan ook meteen het vermoeden dat dit een merk is uit een hogere prijsklasse dan de droogshampoo van Batiste die ik normaal gesproken gebruik.

Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo

Waar de meeste droogshampoo’s vooral extra volume geven zodat je haar minder vet lijkt, claimt Living Proof dat haar droogshampoo ook daadwerkelijk je haar schoon maakt door de olie te absorberen. Dat klinkt natuurlijk supergoed!

Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo ingredients 1

Omdat de ingrediënten een beetje lastig in één keer te fotograferen waren door de ronde vorm van de verpakking, heb ik de lijst in twee delen gefotografeerd.

Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo ingredients 2

Ik moet zeggen dat ik zelf niet zoveel bijzondere dingen uit deze lijst kan opmaken, maar ik kijk dan ook niet zo heel vaak naar de ingrediënten in droogshampoo. Voor mij is het een beetje een product dat ik gewoon meteen uittest, want óf het werkt óf het werkt niet. Ik krijg er geen rare huidreacties van zoals ik bij sommige gezichtsverzorgingsproducten wel krijg.

De geur van de Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo is goed aanwezig, maar ik vind het wel een lekkere geur. Net als de verpakking heeft de geur iets chics over zich en het heeft een beetje een professionele kappersgeur. In gebruik vind ik de droogshampoo erg fijn. Waar ik bij de meeste droogshampoo’s het gevoel heb dat ze vooral volume geven, merk ik bij deze variant van Living Proof ook echt dat mijn haar frisser aanvoelt.

Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo before after

Hier zie je het resultaat voor en na de droogshampoo. Op de voor-foto kun je goed zien dat ik vooral op mijn hoofdhuid vettig haar krijg, terwijl mijn lengtes eigenlijk nooit echt vet worden. Mijn haar plakt een beetje tegen mijn schedel aan en dat ziet er niet zo mooi en fris uit. Op de na-foto zie je dat mijn haar niet meer zo plat op mijn hoofd zit; er zit een stuk meer volume in en daarnaast lijkt het ook een stukje frisser. Dit resultaat houd ik wel gedurende een werkdag. Ik heb de droogshampoo meerdere keren getest en elke keer bleek dat ik als ik ‘s ochtends de shampoo in mijn haar sprayde, het ‘s avonds nog een stuk minder vettig is dan daarvoor. Toch vind ik het persoonlijk fijn om na een droogshampoo-dag mijn haar te wassen, maar dat is vooral omdat ik mij graag aan een vaste routine houd met het wassen van mijn haar; ik merk dat het daar toch het best op reageert.

Eigenlijk ben ik erg enthousiast over de Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo, maar er is één minpunt: de prijs. Bij John Beerens kost deze droogshampoo toch al €24,- en hoewel dit op zich geen gigantisch bedrag is, vind ik het wel een vrij hoge prijs voor product als droogshampoo, dat je toch vrij vaak zult gebruiken en daarom ook sneller op zult maken. Toch denk ik dat dit zeker een product voor je kan zijn als je normale droogshampoo niet goed genoeg vind werken. Zelf overweeg ik wel om als deze en mijn voorraad andere droogshampoo’s op is hem weer te kopen, omdat ik het resultaat net wat beter vind dan met andere droogshampoo’s en ik mij daardoor ook fijner voel en niet zo zelfbewust ben van mijn haar.

Wat vind jij van de Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo?

You may also like

25 reacties

  1. Ziet er goed uit. De meest bekende vind ik waardeloos. Heb nu aussie maar zijn die bussen echt allemaal zo snel leeg? Voor €24 hoop is toch dat je er lang mee vooruit kunt.

    1. Hoelang je ermee kunt doen vraag ik mij ook wel af, maar zodra die op is zul je hem in een opgemaakt video voorbij zien komen, maar hopelijk duurt dat nog een hele tijd!

  2. Dit klinkt wel goed! Ik vind het effect ook heel goed te zien. Ik zelf gebruik nu ook een dure van de kapper en ik heb het idee dat ik er ietsje langer mee doe omdat je minder nodig hebt. Blijft wel een duur grapje hoor 😉

  3. Je NA look ziet er erg sexy uit Kirsty, moet je vaker doen. ;-)Ik zelf gebruik ook droogshampoo na het sporten, maar ik vind wassen toch een schoner idee geven. Wel gebruik ik zeker een paar keer droogshampoo en hij is ook onmisbaar voor mij. Ik gebruik hem nooit voor volume en let er ook nooit op. Al staat het vermeldt. 🙂

  4. Ik kan het effect echt goed zien. Ik ken deze dry shampoo nog niet, maar ik heb wel andere producten van het merk gebruikt. Daar was ik ook al heel tevreden over!

  5. Wat zit je haar mooi na het gebruik van de droogshampoo. Hij is inderdaad wel erg duur. Ik gebruik zelf de droogshampoo van de Kruidvat voor 2,50 dacht ik. Die ruikt ook echt heel lekker en hij werkt goed!

  6. Wat een fijne review. Ik merk dat het je haar ‘schoner’ maakt, maar dat je haar geen glans verliest. Het is ook beter om daarna je haar te wassen, want die droogshampoo moet je er ook een keertje uit wassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *