Lunch idea: broodje pompoenburger

Laatst had ik zin om iets warms op een broodje te eten en zo kwam ik op een broodje pompoenburger uit. Het recept is echt supersimpel en nauwelijks de naam recept waardig, maar omdat het erg lekke was, leek het mij toch leuk om te delen. 

Je hebt nodig (voor één broodje):

  • Een broodje naar keuze (ik ging hier voor een Italiaanse bol, maar je zou ook voor een meergranenbol of zachte bol kunnen gaan)
  • Een pompoenburger (die kun je zelf maken, maar ik ging hier lui voor een variant van de AH)
  • Iets om het broodje mee in te smeren (denk bijv. aan yoghurtmayonaise, hummus of cream cheese)
  • Komkommer naar smaak

Dit zijn echt de basics maar je kunt bijv. ook nog rucola of sla toevoegen aan je broodje. Ik heb het zelf vrij simpel gehouden omdat ik niet wist of ik de pompoenburger wel lekker zou vinden, maar die vind ik dus zeker wel lekker.

Bereidingstijd: ongeveer 10 minuten.

Bereidingswijze: 

1) Verwarm een klein beetje olie in de pan en wacht tot dit goed warm is. Voeg vervolgens de burger toe.

2) Bak de burger gedurende zo’n 5-6 minuten en draai hem tussendoor om. Terwijl de burger gebakken wordt, kun je mooi de rest van de ingrediënten klaar zetten.

3) Snijd de komkommer in dunne plakjes en smeer je broodje alvast in met het smeersel.

4) Nu kun je alvast de helft van de komkommer op de onderste kant van je broodje leggen.

5) Als de burger klaar is, voeg je deze toe. Eventueel kun je bovenop de burger nog wat extra van hetgeen waarmee je het broodje hebt ingesmeerd smeren voor extra smaak.

6) Leg vervolgens de overgebleven komkommer op het broodje en voeg de bovenste helft van je broodje toe. Eet smakelijk!

Zoals ik al zei: dit broodje pompoenburger is de naam recept nauwelijks waard, maar het is wel heel lekker en daarom wilde ik hem toch graag met je delen!

Eet jij vaak pompoen?

You may also like

5 reacties

  1. Oh, ik wist niet dat ze pompoen burgers hadden. Klinkt lekker. Ga ik zeker eens proberen. In Amerika eet ik veel pompoen als ik daar rond de Halloween tijd ben. Dan is echt van alles te verkrijgen in pompoen variant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *