Lunchrecept: wrap met linzen, falafel en tomaat

Laatst ontdekte ik een superlekker lunchrecept, namelijk een wraps gevuld met linzen, falafel en tomaat. Het is erg makkelijk om te maken en daardoor nauwelijks receptwaardig, maar omdat ik het zelf ook altijd fijn vind om inspiratie op te doen voor de lunch, leek het mij toch leuk om dit receptje met je te delen!

Zo na de feestdagen merkte ik dat ik wat vermoeider was dan anders en te weinig zin had in eten. Meestal helpt het mij dan om meer groente te eten op een dag; dat zorgt er al snel voor dat ik mij wat fitter voel en op de een of andere manier krijg ik ook meer eetlust daardoor. Alvast wat groente bij de lunch eten vind ik dan altijd wel fijn. Deze lunchwrap maakte ik hier toevallig met een “normale” wrap maar neem gerust een gezondere variant als je daar behoefte aan hebt. (Wij aten die week ook wraps als avondeten en aangezien wij met zijn tweeën niet een heel pak leegeten, probeer ik altijd de overgebleven wraps als lunch te eten.)

Lunchwrap met linzen falafel en tomaat finished

Benodigdheden voor één persoon:

1 wrap naar keuze

70-80 gram linzen (ik heb een half blikje hiervoor gebruikt en de rest in een plastic bak met deksel bewaart voor de volgende dag)

1 (roma) tomaat

3-4 stukjes falafel (kant-en-klaar of zelfgemaakt. Het is een tip als je ze zelf maakt om er meteen veel te maken, zodat je er ook wat in kunt vriezen)

Bereidingstijd: ongeveer 10 minuten.

Lunchwrap met linzen, falafel en tomaat

Bereidingswijze:

 1. Verwarm wat olie in een pan en voeg daar de falafel aan toe zodra deze warm is. (Mijn falafel kwam uit de diepvries, maar die hoef je niet te ontdooien.) Bak de falafel krokant en verwarm ondertussen de oven voor de wrap voor (of gebruik de magnetron als je dat liever doet).
 2. Voeg de linzen toe aan de falafel en bak deze een paar minuten mee. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en voeg deze ook toe. Ik ben voor een roma tomaat gegaan, omdat deze er snel een beetje saus-achtig van substantie worden.
 3. Bak het mengsel nog even en verwarm ondertussen de wrap.
 4. Als de wrap klaar is en het mengsel goed warm is, kun je de wrap gaan beleggen. Schep het mengsel op de wrap.
 5. Vouw je wrap dicht en eet smakelijk!

Lunchwrap met linzen falafel en tomaat closeup

Je kunt dit recept natuurlijk nog helemaal aanpassen naar je eigen smaak, maar ik vond het zelf wel erg lekker om het zo te eten. Het vult goed, maar mocht je nu een veel grotere eter zijn dan ik, dan kun je de hoeveelheden uiteraard naar smaak aanpassen. Je zou dit zelfs als avondeten kunnen eten als je de porties vergroot.

Eet jij wel eens wraps als lunch?

You may also like

14 reacties

 1. Hmm wat lekker en simpel lijkt mij dit 😀 Weer eens wat anders 😉 En ik herken het ook van na de feestdagen zo vol zitten en loom. Ben blij dat de kerstdagen achter de rug zijn en weer normale ritme kunnen oppakken.

 2. Oh klinkt heerlijk.
  Voor mezelf maak ik eigenlijk nooit een wrap, maar neem het geregeld bij mijn favo lunchspot en dan met krokante kip (heaven).
  Deze ga ik een keer maken op een vrije dag!

  Liefs.x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *