LXMI Nilotica Lip Melt

Soms kom je merken tegen die niet alleen interessante producten verkopen, maar ook nog eens de wereld een stukje mooier weten te maken. LXMI is een merk waarbij ik dit gevoel meteen had. Zo zijn de producten niet alleen 100% natuurlijk en dierproefvrij, maar zijn ze ook nog eens vegan én fair trade. Ik testte de LXMI Nilotica Lip Melt. Lees snel verder voor mijn review!

LXMI Nilotica Lip Melt

Het Amerikaanse merk LXMI (je zegt “laksmie”) verwijst naar de Hindoestaanse godin Lakshmi. Deze godin staat voor welvaart, bevrijding, moraal en liefde en deze waarden zien we ook terug in het merk. LXMI staat voor luxe, maar ook voor natuurlijk. Deze combinatie sprak mij persoonlijk erg aan; ik vind het fijn om natuurlijke producten te gebruiken, maar deze zijn lang niet altijd luxe.

Hierboven zie je het doosje waarin de Nilotica Lip melt verpakt zit. Ik vind het een leuk en kleurrijk geheel.

De ingrediënten van de Lip Melt maken mij meteen al erg blij; ze beginnen met shea boter en verder zie ik ook heel veel fijne ingrediënten.

De Lip Melt zit in een potje met een draaideksel. Het logo op het deksel staat voor vier handen die geven en ontvangen. Er zit dus veel meer achter dan alleen een leuke vorm.Het product zelf geeft geen kleurtje op de lippen, maar wel een glans. Je voelt dat er veel verzorgende ingrediënten en oliën inzitten, want het glijdt soepel over de lippen.

De geur vind ik ook lekker; ik ruik een klein beetje mint, maar niet te overheersend. Wanneer ik de LXMI Nilotica Lip Melt heb aangebracht voelen mijn lippen zacht en gehydrateerd aan. Dit gevoel blijft totdat ik wat eet of drink; dat maakt wel dat de Melt iets slijt en na een aantal uur werk ik hem weer bij.

Helaas heb ik al wel enige last van droge lippen, maar het voordeel daarvan is wel dat ik de LMXI Nilotica Lip Melt des te beter heb kunnen testen. Ik had eerst wel een beetje last van een branderig en droog gevoel op de lippen, maar sinds ik de Lip Melt gebruik, is dit gelukkig een stuk minder geworden.

Conclusie

Ik ben blij dat ik het merk LXMI heb mogen leren kennen. Het merk is goed bezig wat betreft zowel de wereld als haar producten en dat zie ik graag. Wat mij ook erg aanspreekt is de combinatie van natuurlijk met luxe. Zeker bij iets dat je op de lippen aanbrengt, vind ik het belangrijk dat je niet meteen bang hoeft te zijn als je per ongeluk wat naar binnen slikt.

De luxe van het merk zie je behalve in goede ingrediënten ook wel terug in de prijs;  je betaald voor de LXMI Nilotica Lip Melt €22,20. Dat klinkt zo op het eerste gezicht misschien prijzig, maar houd er wel rekening mee dat je ook behoorlijk veel product krijgt voor dat geld.

LXMI is te verkrijgen via Cult Beauty en bij Gekaapt in Amsterdam.

Kende jij LXMI al?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review. Dit beïnvloedt mijn mening echter niet.

You may also like

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *