MAC Dark Side Lipstick

Afgelopen jaar heb ik de donkere lipsticks helemaal ontdekt en ik vind het steeds leuker om met een donkere, vampy kleur lipstick rond te lopen. Ik kon mij dan ook niet inhouden en bestelde de MAC Dark Side Lipstick, een Amplified Creme lipstick in een donkerrode kleur. 

De lipstick zit verpakt in de standaard MAC verpakking. Hier staat de finish en de hoeveelheid product op aan gegeven.

MAC Dark Side Lipstick

Laat ik maar meteen heel eerlijk zijn over de finish; die voelt misschien prettig aan op de lippen, maar door de creamy finish blijft hij ook minder lang zitten en gaat hij wat sneller glijden dan een matte lipstick. Geen probleem als je alleen wat drinkt, maar na een maaltijd moest ik meteen naar de spiegel rennen om bij te werken en helaas kan je niet zomaar alles eten; als het wat vetter is zal de lipstick zonder lipliner nog wel eens buiten de lijntjes treden.

MAC Dark Side Lipstick packaging

De kleur Dark Side vind ik heel erg mooi; donker, vampy en intens.

MAC Dark Side Lipstick open

Ook op de swatch is de kleur goed gepigmenteerd.

MAC Dark Side Lipstick swatch

De lipstick is erg romig en glijdt over de lippen tijdens het aanbrengen. Aan de ene kant vind ik dat fijn, maar aan de andere kant is dat bij een kleur als Dark Side ook wel weer tricky. Met name voor mijn kleine bovenlip is het echt een kwestie van heel voorzichtig aanbrengen, want je ziet elke fout.

MAC Dark Side Lipstick closeup lips

Close-up op mijn lippen. Dark Side voelt prettig aan op de lippen en trekt niet in de lijntjes.

MAC Dark Side Lipstick fullface

Hier zie je mijn hele gezicht terwijl ik Dark Side draag. Het is een mooie, vampy rode kleur, maar hij is niet zo donker dat hij niet meer zo draagbaar is. Ik denk dat deze kleur bij veel mensen mooi zal staan, of je nu een lichte of donkere huidskleur hebt.

Ik kan wel concluderen dat MAC Dark Side Lipstick een lipstick is met een gebruiksaanwijzing. Hoewel de finish erg fijn aanvoelt op de lippen en je er prima wat mee kunt drinken, glijdt hij met name na het eten van wat vetter voedsel al snel heen en weer en van je lippen af. Een lipliner kan waarschijnlijk wel voorkomen dat hij echt buiten je liplijn glijdt, maar zelf gebruik ik die vrijwel nooit (wel wil ik een speciale lip primer aan gaan schaffen om te kijken of deze en andere van mijn lipsticks dan beter blijven zitten). De kleur van Dark Side is prachtig en de minpunten weerhouden mij er niet van om hem te dragen, maar na een etentje zou ik hem niet opdoen. Voor gelegenheden waar je niet tot bijna niks eet en alleen maar drinkt, vind ik hem wel geschikt.

MAC Dark Side Lipstick kost €19,50 en is verkrijgbaar bij MAC en bij Douglas.

Wat vind jij van Dark Side?

You may also like

36 reacties

  1. Een lipstick met gebruiksaanwijzing dat geloof ik wel. Ik vind de kleur best aanwezig. Ik had iets donker en opvallends verwacht. Trekt niet in de lijntjes dat vind ik een groot pluspunt.

  2. Zelf draag ik dit soort kleuren niet maar ik moet zeggen dat het jou heel erg mooi staat! Wel lastig dat hij een beetje gaat glijden maar als je dat van tevoren weet kun je er natuurlijk rekening mee houden. 🙂

  3. Hij is heeeeel erg mooi! Ik houd soms wel van een lekker donker kleurtje zoals deze. Die gebruiksaanwijzing is wel iets om in je achterhoofd te houden.

  4. Wauw Kirsty, wat staat deze kleur je onwijs goed zeg <3 Ik vind de Amplified Creme lipsticks ook iets minder prettig, mijn favoriet blijven toch de matte varianten, die blijven gewoon zo goed zitten op je lippen de hele dag. Maar voor zo een mooie kleur zou ik die finish wel over hebben <3

    1. Dank je wel! <3 Ik denk dat ik matte uiteindelijk ook toch wel wat fijner vind, zeker bij opvallende kleuren, maar Dark Side is het inderdaad wel waard ondanks de finish 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *