MAC Dita Von Teese Lipstick

Vorige week maandag zag ik hem ineens online staan: de MAC Dita Von Teese Lipstick. Ik bestelde hem meteen, ook al had ik op Temptalia gelezen dat hij een warme ondertoon zou hebben en warme rode kleuren staan mij meestal niet zo mooi. Is het een miskoop geweest of juist een goede aanwinst? 

Qua verpakking doet de MAC Dita Von Teese Lipstick het alvast goed bij mij; zowel de lipstickhuls als het doosje zien er erg mooi uit. Vaak vind ik dat je de doosjes wel weg kunt gooien, maar deze wil ik wel graag bewaren omdat hij zo mooi is.

MAC Dita Von Teese lipstick

De lipstick zelf is ook bijzonder vormgegeven; Dita’s handtekening staat er namelijk in gegraveerd. Ik vind dit zeker een leuk detail.

MAC Dita Von Teese Lipstick open

Toen ik de lipstick voor het eerst open deed, was ik eigenlijk toch wel meteen opgelucht; hij ziet er helemaal niet zo heel warm uit in real life als dat ik verwacht had naar aanleiding van de review die ik op Temptalia had gelezen.

MAC Dita Von Teese Lipstick open2

Toen ik ging swatchen wist ik het helemaal zeker; deze lipstick heeft een koele ondertoon.

MAC Dita Von Teese Lipstick swatch

De lipstick heeft een matte finish en is goed gepigmenteerd. Ik had nog geen ervaring met de matte lipsticks van MAC, maar ik was er altijd een beetje huiverig voor, omdat ik bang was dat ze heel droog aan zouden voelen op mijn lippen. Toch keek ik daar doorheen bij de MAC Dita Von Teese Lipstick; ik wilde het gewoon een keer proberen en wie weet zou het mij dan toch wel bevallen. Ik moet eerlijk bekennen dat de matte finish mij zeker wel goed bevalt! De lipstick voelt gewoon romig aan en brengt daarom heel prettig aan, maar waar ik bij sommige (MAC) lipsticks nog wel eens heb dat ze nadat ik wat gegeten hebben toch iets buiten mijn lippen terecht komen, heb ik dat bij MAC Dita Von Teese niet. Echt heel erg fijn dus! Daarnaast voelt de lipstick ook niet anders aan dan een romige lipstick op mijn lippen.

MAC Dita Von Teese lipstick closeup

Zo close-up op mijn lippen lijkt de kleur wat meer roze dan dat hij in werkelijkheid is. De lipstick komt meer kleurgetrouw over op de full-face foto.

MAC Dita Von Teese Lipstick fullface

Ik vind MAC Dita Von Teese een hele mooie lipstick. Het is een klassieke, felle rode kleur met een koele ondertoon. Ik denk dat hij bij veel mensen mooi zal staan. Deze lipstick blijft in principe vrij goed zitten en drinken kan je er dan ook prima mee. Alleen na een maaltijd moet je hem wel bijwerken. Zo had ik geluncht met een broodje en soep en daarna zag je de lipstick nog wel, maar was hij toch wel een beetje vervaagd.

Al met al ben ik erg tevreden over de MAC Dita Von Teese Lipstick en ik vind het dan ook zeker een aanrader als je nog een mooie classy red lipstick zoekt. De lipstick is wel een klein beetje duurder dan de normale MAC lipsticks; hij kost namelijk €21,50, maar dan heb je wel een klassieker te pakken. Mocht je interesse hebben in deze lipstick, dan kan ik je aanraden om niet te lang te twijfelen, aangezien het om een Limited Edition gaat. MAC Dita Von Teese is enkel te koop in de webshop van MAC.

Wat vind jij van MAC Dita Von Teese?

You may also like

45 reacties

 1. Ik vind de swatches bij Temptalia ook niet altijd waarheidsgetrouw. Deze heb ik niet gekocht, want ik ben geen groot fan van Dita en heb ik meer dan genoeg rode MAC lipsticks. Maar nu begin ik toch nog wel een beetje te twijfelen…

 2. Ik twijfelde erg over deze lipstick en nu ik hem zo zie is hij echt prachtig =)
  Maar ik vind de matte finish op mijn lippen niet fijn.
  Liefs Jorinda

  1. Als je de matte finish niet fijn vindt is dit inderdaad niet echt wat voor je! Ik moet zeggen dat het mij alles meeviel, maar misschien verschilt het wel per lipstick en sowieso is het maar net wat je persoonlijk fijn vindt.

 3. Mooi kleurtje, ik twijfel zelf al een tijdje over dit kleurtje, ik ben nog steeds niet zeker omdat ik al zoveel kleurtjes in deze soort heb.

  1. Ja dat vond ik bij Temptalia ook al, maar bij mij is hij juist meer een koele rode tint! Misschien dat het aan je ondertoon ligt hoe hij uitvalt?

 4. De doos zal ik zelf ook bewaren, wat leuk dat ze matte finish is. Persoonlijk hou ik meer van matte lipstick dan glans. Fijn dat het een goede lipstick is, al denk ik wel dat dat logisch is omdat het van MAC is, maar je weet maar nooit. 😉 Leuk..ik wachtte al op deze review.

 5. Oh wow ik vind dit echt een prachtige lipstick en het staat je super mooi. Ik ben het met je eens en denk dat dit kleurtje veel mensen goed staat.

 6. Wat een prachtige tint! Staat je geweldig, meid! Ik heb toevallig gisteren mijn eerste lipstick van MAC gekocht. Hè hè, eindelijk na zo’n twee jaar, haha!

  1. Dank je! En wat leuk, ik ben benieuwd wat je van je eerste MAC lipstick gaat vinden, ik zou zeggen: pas op, want ze zijn heel verslavend haha 😛

 7. Slikkkkkkkkk dit is zo geweldig mooi rood,..rood zoals rood hoort te zijn…..echt een kleur waar ik helemaal mijzelf, goed bij zou voelen,… hij staat je echt heel erg mooi….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *