MAC Mehr Lipstick

Het is alweer even geleden dat ik mijn MAC Mehr Lipstick bestelde en hoewel ik hem er regelmatig bij heb gepakt, was ik nog niet toegekomen aan het schrijven van een review. Daar komt vandaag verandering in. Ik vertel je hoe MAC Mehr mij bevalt en of ik deze lipstick de hype waard vind!

De lipstick komt verpakt in het standaard doosje dat altijd bij de MAC lipsticks uit de permanente lijn zit.

MAC Mehr Lipstick

Het is een lipstick met een matte finish.

MAC Mehr Lipstick packaging

De huls is ook in dezelfde stijl als alle MAC permanente lipsticks. Misschien saai, maar ook wel weer heel leuk om te verzamelen, juist omdat ze mooi bij elkaar passen.

MAC Mehr Lipstick open

De lipstick heeft een hele neutrale kleur, wat hem erg draagbaar maakt voor elke dag.

MAC Mehr Lipstick swatch

Op de swatch valt de kleur wat donkerder uit; een beetje als een Kylie Jenner nude.

MAC Mehr Lipstick closeup lips

Op mijn lippen valt hij iets in close-up minder donker uit. De lipstick heeft wel echt een matte finish en daar moet je wel van houden om deze lipstick te kunnen waarderen. Zelf vind ik dit geen probleem, alleen worden lijntjes en velletjes toch ietsje zichtbaarder. Zo heb ik op de foto hierboven een klein velletje bij mijn bovenlip en die valt door de lipstick wel iets meer op. (Niet dat je het in real life snel ziet hoor, je moet daarvoor echt erop letten.)

MAC Mehr Lipstick fullface

Full-face ziet MAC Mehr Lipstick er meer uit zoals op de swatch. Er lijkt hier nog iets glans te zitten op foto, maar ik denk dat dit door het licht komt, want hij heeft dus echt geen glans, maar een matte finish. Na een paar uur merk ik ook wel iets dat ik een matte lipstick opheb als ik Mehr draag; hij geeft toch iets een droog gevoel. Dit is niet heel storend, maar ik zou deze lipstick niet dragen als je echt droge lippen hebt. De houdbaarheid is vrij prima als je hem zonder lipliner of primer draagt; je kunt er prima wat mee drinken en eten, maar wel geeft hij af. Dit is op zich niet zo erg, maar ik heb wel eens gehad dat hij streepjes buiten mijn liplijn trekt als er een haar voor mijn gezicht waait en dat is minder mooi.

Ik ben het daarom ook niet helemaal eens met de hype. De kleur is prachtig en hij blijft vrij lang zitten, maar ik ben het er niet zo mee eens dat de lipstick perfect is, omdat hij dus wel afgeeft. Dit is te verhelpen door hem te combineren met een lipliner of lip primer, dus dat raad ik je zeker wel aan als je MAC Mehr wil kopen. Op die manier blijft hij ook nog eens nóg langer zitten.

Al met al ben ik het niet 100% eens met de hype, maar ben ik wel heel blij dat ik MAC Mehr Lipstick heb aangeschaft, omdat het een hele mooie kleur is voor elke dag. MAC Mehr kost €19,50 en is verkrijgbaar via Douglas en MAC.

Wat vind jij van MAC Mehr? Heb jij hem al?

You may also like

27 reacties

  1. Ik vind ‘m super mooi! Mehr is echt prachtig. Staat je ook heel goed. Matte lipsticks zijn nu eenmaal wat lastiger met droge lippen, maar niks wat een scrub niet op kan lossen 🙂

  2. Mehr is inderdaad echt een hype, maar een nude better than my lips kan ook niet echt iets verkeerd doen. Het staat je in ieder geval heel mooi, eigenlijk de gehele full face foto is knap.

  3. Ik vind de kleur echt mooi. De laatste heb ik ook L’Oréal lip palette in deze kleur en vond het zo mooi. Dat hij wat afgeeft en soms las ik wel eens dat houdbaarheid 3-4 uur is, ik verwacht dat hij wat langer blijft zitten. Maar ik geloof wel dat MAC een goede lipstick is, omdat veel mensen helemaal gek van zijn.

  4. Ik vind de kleur je echt geweldig staan! Ik begrijp zelf de hype ook niet. Het is gewoon een hele mooi lipstick, maar ik denk dat geen enkele perfect kan zijn.

  5. Ik heb deze lipstick ook net gekocht, en ik ben er wel heel blij mee! Ik moest eerst wat wennen aan de kleur, want de kleur lijkt elke dag anders te zijn vind ik. Afhankelijk van het licht of van je huidskleur is hij anders bij iedereen. Ben uiteindelijk wel gewend aan geraakt en ik gebruik hem altijd met een primer onder want anders droogt hij mijn lippen teveel uit.

  6. Het klopt dat hij wel een beetje afgeeft maar dat vind ik eigenlijk met alle matte mac lipsticks wel (die ik heb dan)
    Maar ik moet toch wel toegeven dat mehr echt wel mijn favoriete kleur is en hij kan echt overal bij. Ik hou er echt van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *