MAC Rebel lipstick

Rebel van MAC stond al een hele tijd op mijn wishlist en toen ik van een vriendin een Douglasbon cadeau kreeg, wist ik dan ook meteen wat ik ging scoren van die bon: Rebel natuurlijk. Inmiddels heb ik deze lipstick voor jullie uitgetest en is het tijd voor mijn review!

Toen ik op de site van Douglas aan het kijken was naar Rebel, kwam ik erachter dat dit een lipstick is met een satin finish. Toen ik dat zag, kon ik hem al helemaal niet meer weerstaan, want dat is mijn favoriete finish qua MAC lipsticks, omdat ze goed gepigmenteerd zijn, vrij lang blijven zitten en niet volledig glanzend of matte zijn.

MAC Rebel

Hier zie je het doosje dat om de lipstick heen zit. Je krijgt 3 gram lipstick, dat vind ik wel een prima hoeveelheid, aangezien ik tot nu toe nog geen enkele lipstick heb opgemaakt.

MAC Rebel packaging

De typische MAC lipstick huls. Ik moet zeggen dat ik alleen al blij word als ik er naar kijk, omdat ik gek ben op de lipsticks van MAC.

MAC Rebel label

De kleur van Rebel ziet er in de huls vrij donker uit. Zo op het eerste gezicht vind ik het echt een herfst/winterkleurtje.

MAC Rebel lipstick

Toen ik Rebel voor het eerst ging swatchen, was ik toch wel een beetje verbaasd; hij lijkt ineens een stuk lichter en rozer!
MAC Rebel swatch

En ook op de lippen lijkt hij iets minder intens dan zo in de huls.

MAC Rebel closeup

Ook full-face is de lipstick minder fel dan dat ik had verwacht, maar toch vind ik het wel een mooie kleur.

MAC Rebel fullface

Tja, ik moet heel eerlijk bekennen dat ik niet meteen wist wat ik van deze MAC Rebel lipstick vond, daarvoor moest ik hem echt een paar keer dragen; het was niet meteen love at first sight, zoals ik bij sommige andere MAC lipsticks wel heb. Hij is mooi, maar hij is toch minder donker dan ik had verwacht. Op zich is daar niks mis mee trouwens, want dat maakt hem wel iets gemakkelijker om te dragen. Het is echt een mooie berry kleur, maar heel paars en rebels vind ik hem niet. Toch moet ik bekennen dat ik Rebel na een paar keer dragen wel ben gaan waarderen. Het is immers een hele mooie kleur. Wel vind ik dat bij iemand met een bleke huid als de mijne, je bij deze lipstick absoluut blush moet dragen (en eventueel zelfs bronzer), om je gezicht in balans te houden. Op de foto hierboven draag ik een heel licht bruin lijntje oogschaduw als eyeliner, maar ik denk dat een dunne, zwarte eyeliner deze look net iets meer af zal maken. Dat wil ik binnenkort dus nog gaan proberen.

Al met al ben ik wel tevreden met Rebel, maar ik ben niet op slag verliefd geworden. De kleur is heel mooi, maar toch moest ik even wennen aan deze lipstick. Qua houdbaarheid vind ik hem trouwens gewoon prima, hoewel ik het idee heb dat Snob (ook een satin lipstick) wel iets langer blijft zitten,  maar de glanst ook iets minder dan Rebel. Een kleine maaltijd overleeft de MAC Rebel lipstick wel, maar na een wat grotere of vettere maaltijd (of gewoon een middag lang hapjes en drankjes doen), moet je hem wel bijwerken. MAC Rebel kost €19,- en is te verkrijgen via Douglas en MAC. (Ik zie trouwens dat de prijzen inmiddels weer verhoogt zijn en een MAC lipstick nu €19,50 per stuk kost.)

Wat vind jij van MAC Rebel?

You may also like

31 reacties

  1. Ik snap dat als je hem donkerder verwacht, het even wennen is deze kleur. Maar hij staat je echt goed hoor! 🙂
    En een goede tip, want ik ben nog op zoek naar een nieuwe lipstick.

  2. tjonge, soms is het toch beter om geen liefde op het eerste gezicht, maar om een degelijke stabiele relatie op te bouwen….dit is echt een product, waar mee je een lange relatie aan kunt gaan, omdat hij tijdsloos is…leuk artikel, rebel is een mooie lipstick en hij staat je heel erg goed…

  3. Vind de kleur erg mooi al had ik hem zeker wel donkerder verwacht. Ik heb hem zelf ook alleen nog niet gebruikt (moet nog foto’s maken haha) x

  4. Mooi kleurtje, al had ik hem donkerder verwacht! Ik ga trouwens nu even op zoek naar een super donker kleurtje van MAC.. Die wil ik zo graag voor de herfst!

  5. Ik vind het echt een prachtige kleur en wat staat hij je goed! Ik was alleen vergeten dat hij Satin was, ik dacht matte haha, nu begin ik toch te twijfelen of ik hem ook wil, heb lieverd matte.

  6. Ik vind dit echt een prachtig kleur! Maar voor de naam ‘rebel’ waardig te zijn had hij inderdaad iets donkerder mogen zijn :). Ik vind het wel balen de lipsticks weer wat zijn opgeslagen!

    1. Ja ik vond hem ook nog wel vrij braaf voor een ‘rebel’ inderdaad. En de prijsverhoging vind ik ook wel jammer, van mij hoeft dat niet zo haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *