Macadamia Natural Oil Shampoo, Treatment & Mask

Vandaag heb ik een stapelreview voor jullie, aangezien het mij het leukst leek om drie producten tegelijk te reviewen. Ze zijn namelijk alledrie van Macadamia Natural Oil. Lees snel verder voor alles over de Rejuvenating Shampoo, Healing Oil Treatment en de Deep Repair Mask. 

Macadamia Natural Oil Rejuvenating Shampoo

Laten we beginnen met het product van deze drie die je het meest gebruikt, namelijk de shampoo.

Macadamia Natural Oil Rejuvenating Shampoo

Ik vind de verpakking er alleen al heel leuk uitzien vanwege het patroontje dat er op staat. Wat ook een pluspunt is, is dat er geen parabenen en sulfaten in de shampoo zitten en dat hij “kleurveilig” is, oftewel  hij verandert geverfd haar niet qua kleur.

Helaas kwam ik er na het maken van de foto’s pas achter dat de ingrediënten heel moeilijk op de foto willen, vandaar dat ik deze hier even voor je uit heb getypt:

Water (Aqua), Disodium Laureth Sulfosuccinate, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide MEA, Cetyl Betaine, Decyl Glucoside, Polysorbate 20, Glycol Distearate, Phenoxyethanol, Panthenol, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Fragrance (Parfum), Laurdimonium Hyddroxypropyl Hydrolysed Wheat Proteion, Glycereth-2 Cocoate, Polyquaternium-7, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Argania Spinosa Kernel Oil, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Tocopheryl Acetate, Camellia Oleifera Leaf Extract, Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Extract, Sea Salt, Aminomethyl Propanol, Linalool, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Limonene, Yellow 5 (CI 19140), Blue 1 (CI42090), Red 4 (CI 14700).

Ik vind dit best een lange lijst voor een natuurlijk product, maar herken er ook veel goede ingrediënten in zoals argan olie. Toch vind ik het wel vreemd dat er kleurstoffen aan de shampoo zijn toegevoegd, het nut daarvan snap ik niet echt.

Hoe is de Rejuvenating Shampoo in gebruik?

Mijn ervaring met deze shampoo is dat het een prima shampoo is. Zelf ben ik niet zo’n fan van natuurlijke shampoo’s, vanwege het feit dat ze een stuk minder schuimen en daardoor mijn  haar op de een of andere manier sneller vet wordt, maar bij deze shampoo vind ik het mindere schuimen nog wel acceptabel. In het begin werd mijn haar er wel een stuk sneller vet van, maar na ongeveer een week was mijn haar aan de shampoo gewend en werd mijn haar heel zacht nadat ik het gewassen had. Fijn!

Macadamia Natural Oil Healing Oil Treatment

Macadamia Natural Oil Healing Oil Treatment

Ook deze verpakking vind ik leuk, net als die van de shampoo. De producten zijn dan ook alledrie in dezelfde stijl gestyled. 

ingredients healing oil treatment macadamia

Ook in dit product zitten kleurstoffen, wat ik dus bij de shampoo al niet snapte. Ook zit er parfum in, voor diegenen die er opletten. Je kunt het Healing Oil Treatment zowel gebruiken als styling product of voor extra voeding. Aangezien mijn haar vooral heel droog was en ik verder niet heel regelmatig wat met mijn haar doe qua styling, heb ik hem alleen voor de extra voeding geprobeerd in combinatie met het masker.

Voegt het Healing Oil Treatment wat toe?

Mwa, ik vind het wel een fijn product, maar ik kon niet meteen heel goed merken dat het daadwerkelijk heel veel deed, omdat ik daarna het haarmasker ook aanbracht. Ik denk wel dat het mijn puntjes nog iets beter hydrateerde dan met het masker alleen, maar echt heel veel verschil merk ik niet.

Macadamia Natural Oil Deep Repair Mask

Macadamia Natural Oil Deep Repair Mask

Als laatste dan het Deep Repair Mask. Ik gebruik eigenlijk veel te weinig haarmaskers, dus ik was blij dat ik er nu eindelijk weer eens één ging gebruiken. En mijn haar met mij.

ingredients macadamia natural oil deep repair mask

Het valt me ook hier weer op dat er kleurstof op de ingrediëntenlijst staat. Weet iemand of hier een speciale reden voor is?

Deep Repair Mask & eindoordeel

Het Deep Repair Mask zorgt ervoor dat mijn haar een opkikker krijgt als het weer eens te droog is en maakt het heerlijk zacht en gevoed. Wat ik wel iets vind om op te letten is het feit dat je op moet passen dat je niet té veel haarmasker gebruikt, aangezien je haar dan wellicht net als het mijne iets sneller vet kan worden.

Om alles kort samen te vatten; eigenlijk ben ik best tevreden over de producten van Macadamia Natural Oil. Mijn haar word er daadwerkelijk minder droog en een stuk zachter door, wat ik erg fijn vind. Het enige minpuntje is dat je haar als je net als mij niet gewend bent een natuurlijke shampoo te gebruiken in het begin iets sneller vet kan worden, maar na een tijdje wen je hieraan en wordt je haar minder snel vettig.

Macadamia Natural Oil Rejuvenating Shampoo is vanaf €5,90 te koop voor een verpakking voor 100 ml, het Healing Oil Treatment is te verkrijgen vanaf €12,60 voor 60 ml en het Deep Repair Masque vanaf €3,50 voor 30 ml bij onder andere Beauty Bay.

Heb jij al wel eens producten van Macadamia Natural Oil geprobeerd?

You may also like

21 reacties

  1. ik heb ze ook liggen hier zat bij mij in de truly yours box van oktober geloof ik, heb ze nog niet gebruikt ben er benieuwd na alleen ik wacht tot me andere shampoo op is 😛

  2. Hmm, hij klinkt wel goed, vooral de shampoo lijkt me fijn! In het masker zitten erg veel siliconen, dus die zou ik overslaan, maar de shampoo klinkt héél goed!

  3. Wauw, ik had hier echt nog nóóit van gehoord. Maar het lijkt alsof het fijne producten zijn! Wel jammer dat je haar er snel vet van kan worden (althans op het begin). Mijn lokken zijn sowieso wat sneller vet, dus op dat punt is het voor mij misschien geen fijn goedje 😉

  4. Wat gek zeg dat ze kleurstoffen gebruiken. Misschien om de vloeistof een andere kleur te geven dan standaard-doorzichtig wit? Ik zie ook geen andere reden :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *